Restaurangchef med lägre svårtighetsgrad arbetar med följande:
- planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet
- följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål
- vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser
- bedömer medarbetarnas arbetsinsatser och rekryterar nya medarbetare
- utreder organisations- och arbetsformer, resurskrav och utbildningsbehov
Restaurangchef med högre svårighetsgrad arbetar med följande:
- utarbetar förslag till policy och strategier samt metod och teknik för genomförande och uppföljning av verksamheten och dess resultat
- gör prioriteringar och omdisponeringar
- beslutar om åtgärder
- svarar för organisations- och arbetsformer
- ansvarar om personalutveckling

Robin
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Utbildning för arbete inom restaurangområdet finns inom gymnasieskolan på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux. B-körkort kan krävas.
Visste du att...?
... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.
Länktips
- svt.se - "Tre koppar kaffe – mer nytta än skada?"
- svensktvin.se
- yhguiden.se - några tips för ett lyckat chefskap
- whiteguide.se - Sveriges bästa restauranger och caféer
- vision.se - tips till chefer och medarbetare inför utvecklingssamtal
- Chefspodden
- Handelsrådet
- Gastronomiska Akademien
- AllergiSmart - inkluderande matlagning
Visa mer
Visa mindre

Robin
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret