På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Restaurangdirektör Spela filmen

Restaurangdirektör

Restaurangschefer/restaurangdirektörer som har lägre svårighetsgrad på sina arbetsuppgifterarbetar med bland annat följande:

  • planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet;
  • följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål;
  • vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser;
  • bedömer medarbetarnas arbetsinsatser och rekryterar nya medarbetare;
  • utreder organisations- och arbetsformer, resurskrav och utbildningsbehov.

Restaurangschefer som har högre svårighetsgrad på sina arbetsuppgifterarbetar med bland annat följande:

  • utarbetar förslag till policy och strategier samt metod och teknik för genomförande och uppföljning av verksamheten och dess resultat;
  • gör prioriteringar och omdisponeringar;
  • beslutar om åtgärder;
  • svarar för organisations- och arbetsformer;
  • ansvarar om personalutveckling.

 

Lön

Marknadslönen för restaurangdirektörer i Sverige låg under året 2017 mellan 29.500 och 37.000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 41.000 kronor per månad och uppåt.

Lön/Tjänster-och-service
Medellön för verksamma inom "Tjänster & Service" i Sverige var år 2016 ca 31.500 kr/mån. Källa: Svenskt Näringsliv.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.