På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mathistoriker

Mathistoriker

Mathistoriker studerar mathistoria och kan bland annat ha som mål att få fram en kvalificerad gissning om vilka nya maträtter som inom den närmsta framtiden kan ta plats på våra matbord t ex om vi kan anamma de maträtter som innehåller insekter.

Som regel krävs det att en ny maträtt hamnar i rätt kulturell sammanhang för att vi ska kunna acceptera den. I Sverige har man historiskt sett tagit till sig de nya maträtter som kommit från London, Paris eller New York.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Det kan även finnas påbyggnadsutbildning inom yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... det tog ca 80-100 år för potatis att ta plats på det svenska matbordet. Från början tyckte man att det är läskigt att potatis växer under jorden och "knölen" tillskrevs "mörka" egenskaper, många trodde även att potatis var giftig och helt oätbar. Även ätbara svampar har inte alltid självklart för svenskarna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.