På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kock
Spela filmen

Kock

Att vara kock är att utföra ett hantverk. För de flesta kockar är yrket mycket mer än ett arbete. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på var du arbetar och hur stort kök du jobbar i som kock. I storkök, i personalrestauranger och på servicehem och barnstugor lagar du ett fåtal rätter i stora mängder. På restaurangen lagar du många rätter i mindre mängder, så kallad à la carte.

Ännu en möjlighet för kockar är att arbeta som kock inom hälso- och sjukvården, som har till uppgift att laga goda, säkra och hälsosamma måltider till patienter. Som sjukhuskock arbetar man i storkök med allt från planering till tillagning av måltider inklusive specialkost; allt för att skapa hälsosamma maträtter som främjar tillfrisknande hos patienter.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildning kan finnas på Komvux. Vidareutbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Som kock har man kontakt med många människor, därför är det viktigt att vara serviceinriktad och bra på att kommunicera. Man behöver även vara bra på att ta ansvar och på att planera, detta pga att kockar ansvarar för uppföljning och egenkontroller och förväntas kunna skapa bra rutiner som följer de regler som gäller för livsmedelshantering.

Oavsett vilken yrkesroll man har inom matlagningsbranschen är hantverksskicklighet, service, samarbetsförmåga, kreativitet, ansvarstagande och initiativtagande nyckelord.

Arbetsplats

Som kock kan du arbeta i storkök, på restauranger, i skolbespisningar mm. Man kan även arbeta på fartyg, då kallas man oftast för intendent eller sjökock.

Man kan också arbeta som lärare på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller på någon kockskola.

Visa mer
Visa mindre

30 Lediga jobb

Kock

Arbetsgivare / Ort: Föräldrakooperativet Smått & Gott, Ek För / Bandhagen
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksföreståndare

Om jobbet

Föräldrakooperativet Smått & Gott är en liten och hemtrevlig förskola, belägen i Bandhagen på gränsen mellan Högdalen och Örby. Här finns ett 30-tal barn uppdelade på två avdelningar, Pärlan och Diamanten. På förskolan arbetar i dag sju pedagoger och en kock. Lokalerna är stora, och är genomgående ljusa och fräscha.

Nu letar vi efter en kock som kan ta över tjänsten från vår nuvarande som går i pension.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat planering av förskolans luncher och mellanmål, beställning av råvaror samt tillagning av maten, liksom bakning. Dukning, avplockning och disk ingår också i arbetsuppgifterna.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Föräldrakooperativet Smått & Gott, Ek För
Sjösavägen 4
12455 Bandhagen
Hemsida: https://www.smattogott.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kock

Arbetsgivare / Ort: Salt & Co Tjörn AB / Klädesholmen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Kock
  • à la carte

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

#jobbjustnu

Om oss:

Salt & Sill – Hotell, konferens & restaurang hittar du ute på ön Klädesholmen utanför Tjörn, mitt bland Bohusläns salta klippor och skär. Restaurangen har drivits i nuvarande regi sedan början av 2000-talet och drivkraften har alltid varit ett brinnande intresse för mat och människor.

Att vår specialitet på krogen blev just sill är ingen slump. Sillen har en lång tradition i svensk mathistoria och går att variera och kombinera i det oändliga. Det gamla fiskeläget Klädesholmen med anor från så långt tillbaka som 1400-talet med sillsalterier och konservfabriker gör den lokala kopplingen till sillen stark.

Salt & Sill har under årens gång utvecklats från en sommarkrog till en året runt driven destination. 2008 byggdes Sveriges första flytande hotell och därefter satsades även på en utvidgad konferensverksamhet med många spännande aktiviteter för både privatpersoner och grupper. Allt detta för att kunna erbjuda en totalupplevelse inom mat, dryck och boende. I skrivandes stund får konferenslokaler och delar av restaurangverksamheten ett ansiktslyft för att stå redo inför en spännande sommarsäsong.

Salt & Sill är en levande anläggning med många inspirerande och utvecklande projekt framöver, så är du redo för en spännande och händelserik resa, välkommen till vårt team!

Vill du arbeta i ett inspirerande och härligt köksteam med havet som granne? Då har du hittat rätt. Vi lägger stort fokus på havets delikatesser, lokala råvaror och jobbar ständigt för att utvecklas och uppnå högsta möjliga standard.

Vi söker nu personal inför stundande sommarsäsong (april-september).

Vi söker dig med minst 2 års erfarenhet av a la carte.

Du har stort engagemang och känsla för matlagning.

Du är kreativ och innovativ och det återspeglas i de matupplevelser du levererar.

Du har god balans mellan kvalitet och effektivitet.

Du är en ambitiös lagspelare med god teamkänsla samtidigt som du är drivet i ditt eget

arbete.

Du är stresstålig och klarar av ett högt arbetstempo.

Du brinner för matlagning och har bra råvarukännedom.

Du har god kommunikationsförmåga.

Arbetstiden är förlag till dag, kväll och helg.

Personalboende finns tillgängligt vid behov.

Arbetsgivare
Salt & Co Tjörn AB
Danmark
47117 Klädesholmen
Hemsida: www.saltosill.se
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kock

Arbetsgivare / Ort: Oskar, Filip o Mattias AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kock
  • à la carte

Färdigheter
Meriterande
  • Gesällbrev
  • kock

Språk
Krav
  • Engelska
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker nu en kock som vill arbeta heltid på vår nya restaurang på södermalm.

På Bird tar vi konceptet fågel till en ny nivå. Det är streetfood med finess, uppsluppen stämning, cocktails, bärs och cava. All vår kyckling kommer från Mariebegs gård utanför Trollhättan. Småskalig produktion med god djurhållning. Vi är en liten restaurang med ett tajt gäng som har mycket kul tillsammans.

Ansökan samt eventuella frågor besvaras via epost. Du ska vara utbildad kock med erfaranhet av À la carte. Vi sysslar med streetfood på fågel som ska hålla en finess och kvalité utöver det vanliga. Arbetsuppgifter kommer inkludera sedvanlig service med varmkök, kallkök samt prepp innan service och städning efter. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för mat och dryck, samt viss erfarenhet från både varm- och kallkök. Ansvarsfullhet, stresstålighet, och en vilja att lära sig och utvecklas är viktiga egenskaper.

Matchar du ovanstående text så finns givetvis alla möjligheter att utveckla din roll och ta större ansvar. Arbetstiden är främst förlagd till kvällar och helger.

Tillträde så snar som möjligt

Ansökan samt eventuella frågor sker via epost.

Märk din ansökan med: KOCK

Arbetsgivare
Oskar, Filip o Mattias AB
Regeringsgatan 89
11139 Stockholm
Hemsida: http://www.birdsthlm.se
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kock

Arbetsgivare / Ort: RYU AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Livsmedelshygien

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Mongolska
  • Engelska
  • Bengaliska

Om jobbet

Glad och trevlig person sökes för jobb med sushi och varm mat. Du skall gärna ha kunskaper i livsmedelshantering samt hygien.

Inget krav på erfarenhet men du ska vara snabblärd och villig att jobba även efter utbildning eller praktik.

Utbildning sker på plats där du kommer att få lära dig våra rutiner. Beredning/montering och av sushi såsom skära lax, tvätta och koka ris. Även beredning av varm mat samt städning, rengöring av arbetsytor och lägga beställningar.

MÄRK ANSÖKAN MED "KOCK"

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
RYU AB
Hemsida: http://www.sushibar.se
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kock

Arbetsgivare / Ort: Khao San AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialkock

Färdigheter
Meriterande
  • Thailändskt kök

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Sabai Soong är en thairestaurang som ligger på Östermalm med fokus på att servera kvalitativ och smakrik asiatisk/thailändsk mat. Vi ser gärna att du är lösningsorienterad, lätt att arbeta med och noggrann. Det är bra om du är stresstålig och kan hantera många saker samtidigt.


Du ska kunna jobba kvällar och helger. Vi söker nu en kock med erfarenhet av det asiatiska köket samt vill vara med och utveckla vår restaurang.


Välkommen att skicka in ditt CV!

OBS. SKICKA PDF!!!

Arbetsgivare
Khao San AB
Linnégatan 39B
11447 Stockholm
Hemsida: http://www.sabaisoong.se
Ansökan
Ansök senast 3 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.