Vackstanäsgymnasiet

Internat på landet – nära till stan

Vackstanäs är en Skola med Tradition och Faciliteter
Sedan 1915 har Vackstanäs funnits vid sjön Vällingen, endast 15 minuter med buss från Södertälje eller Nykvarns centrum. Skolan erbjuder ett internat med 70 platser, där utbildad personal ordnar aktiviteter och studiestöd för elever varje kväll. Här finns en idrottshall, gym, dansstudio samt en egen strand med båtar och kajaker.

Idrottsprogrammet – Barn- och Fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa ger dig möjlighet att bli behörig till högskolan samtidigt som du studerar idrott. Utbildningen leder till en karriär som personlig tränare och kan även vara en bra grund för vidare studier till polis, brandman, fysioterapeut eller idrottslärare.

Specialiseringar inom Idrott: Ishockey, Innebandy eller Basket
Vi erbjuder även nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i ishockey, innebandy och basket samt lokal idrottsutbildning (LIU) i simning, truppgymnastik, friidrott och ishockey.

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet – Kock eller Bagare/Konditor
På Vackstanäsgymnasiet kan du utbilda dig till kock eller bagare/konditor genom en lärlingsutbildning där du spenderar mer än hälften av din studietid på noga utvalda restauranger och bagerier. Utbildningen garanterar jobb för de som är beredda att arbeta hårt och effektivt, och ger omfattande praktisk erfarenhet genom APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

Naturbruksprogrammet – Trädgårdsmästare och Naturguide
Naturbruksprogrammet med inriktning Trädgård passar dig som är intresserad av växter, odling och trädgårdsanläggning. Efter utbildningen kan du söka jobb som trädgårdsanläggare, arbeta med växtproduktion eller inom försäljning och rådgivning i garden centers. Programmet erbjuder också möjligheten att bli Naturguide, med kurser i klättring, mountainbike, vandring, skidåkning och paddling, samt licenser och kort för motorsåg, fyrhjuling och B-körkort.

Estetiska Programmet – Textil Design
Estetiska programmet med profilen Textil design ger en högskoleförberedande utbildning med fokus på textil, design, bild och formgivning. Du får både praktiska och teoretiska kunskaper, vilket ger dig goda förutsättningar för vidare studier.

Anpassad Gymnasieskola
På Vackstanäsgymnasiet finns också en anpassad gymnasieskola med inriktningar inom Fastighet, anläggning & byggnation samt Hotell, restaurang & bageri.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Vackstanäsgymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Vackstanäsgymnasiet. Vackstanäsgymnasiet hör av sig inom kort!