På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bagare
Spela filmen

Bagare

I dag produceras större delen av allt matbröd av några få stora företag med ett antal industribagerier. Brödtillverkningen ser mycket olika ut beroende på bageriets storlek men något som alltid måste finnas är bagarens kunskap om bröd och bakning. Bagare på ett automatiserat industribageri övervakar bakningen som sker med hjälp av maskiner. De knappar in receptet på den produkt som ska bakas i bakdatorn. Brödtillverkningen sker sedan i slutna system.

Även de mindre bagerierna är välutrustade med maskiner och kan ibland ha bakdator. Det vanliga är dock att de flesta arbetsmomenten utförs för hand vilket ger ett mer omväxlande arbete. Bagarna gör då allt från att väga upp ingredienserna till att forma, jäsa och grädda brödet eller kakorna.

Bagare på industribagerier arbetar ofta natt och ibland förekommer helgarbete. Som bagare på ett litet bageri eller konditori börjar man oftast arbeta mycket tidigt på morgonen. Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på var du arbetar men produkterna är desamma - matbröd, vetebröd och kakor.

Utbildning

Bagare utbildas på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och Konditori. Motsvarande utbildning för vuxna kan erbjudas inom Komvux, yrkeshögskolan eller anordnas av Arbetsförmedlingen. Lärlingsutbildning förekommer.

Bagare kan avlägga prov för gesäll- och mästarbrev.

Framtidsutsikter

Efterfrågan på bagare och konditorer har varit stor de senaste åren och den utvecklingen ser ut att fortsätta.

Arbetsplats

Som bagare kan du arbeta på ett industribageri, ett mindre bageri med tillhörande butik eller på ett konditori.

Yrkesfilm

Bli bagare eller konditor - två kreativa yrken

Visste du att...?

... peppar var en av ingredienserna i pepparkakans grundrecept, vilket man spårat genom noteringar från 1400-talet, funna i Vadstena kloster.

Men blir man snäll av pepparkakor? Unionskonung Hans (1455-1513) ordinerades i vilket fall av sin privata läkare äta pepparkakor mot sitt dåliga humör.

Sägnen att man blir snäll av pepparkakor går tillbaka till 1300-talet, när nunnorna bakade pepparkakor i medicinskt syfte. Pepparkakornas ingredienser ingefära, kryddnejlika, kanel och kardemumma ska ha lindrat magbesvär och troddes även ha en lugnande effekt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

62 Lediga jobb

Heltid konditor sökes

Arbetsgivare / Ort: Systrarna Delselius AB / VÄRMDÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bagare/Konditor

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vi söker nu en konditor då vi behöver fylla på vårt härliga team.

Vi ser gärna att du är ansvarsfull, har stor erfarenhet och kompetens, bra tempo, utbildning och passion i ditt yrke med klassisk och modernsk bakverk och tårtor.

Hos oss tror vi att du får utveckla och uttrycka din kreativa sida i produkterna.

Både konditoriet och cafeet ligger precis vid vattnet (Grisslinge Havsbad) så då får både en god arbetsplats och en härlig miljö runt omkring dig. 25 min från Slussen med bussen.

Full helg OB

Måste borjar mellan kl. 6 - 6.30 måndag - fredag och kl.7 - 7.30 lördag och söndag (2 helg /mänad)

Skicka bilder på dina bakverk och tårtor tillsammans med professionella referenser till [email protected]

/ Systrarna Delselius

Arbetsgivare
Systrarna Delselius AB
SKÄRGÅRDSVÄGEN 158
13936 VÄRMDÖ
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Bagare/konditor

Arbetsgivare / Ort: Konditori Opalen AB / Boden
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bagare/Konditor

Om jobbet

Bagare/konditor

Vi är ett anrikt företag med över 50 års erfarenhet av konditori och bageri. Pga av ökad efterfrågan i kombination med att en i teamet går i pension söker vi en självgående bagare/konditori som inte är rädd för att ta egna beslut. Du ska gilla att utveckla och testa nya saker och arbeta i ett team med emellanåt högt arbetstempo. Arbetserfarenhet från bageri är ett krav och du ska kunna leda och planera arbetet för dig och dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är tillverkning av bakelser, tårtor, baguetter, gobitar och andra godsaker. Andra sysslor inom bageri/kök förkommer också, såväl som servering och kassaarbete- du ska helt enkelt inte tveka att hjälpa till där det behövs. Sammanlagt arbetar ca 15 personer heltid på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och arbetsvilja. Arbetstiderna är i huvudsak 05:00-14:00, men det går att justera efter förutsättningarna.

Ansökan skickas till [email protected] Vänligen respektera att ansökan endast ska mejlas till denna adress.

Bifoga CV och ett kort personligt brev där du beskriver varför du skulle passa för jobbet.

Arbetsgivare
Konditori Opalen AB
Kungsgatan 49
96135 Boden
Hemsida: www.konditoriopalen.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Bagare / konditor

Arbetsgivare / Ort: Lucu Food i Malmö AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Bagare/Konditor

Om jobbet

Lucu Food är ett expansivt livsmedelsföretag med fokus på hög kvalitet till låga priser.

Vi söker nu två nya medarbetare till vårt mycket uppskattade bageri. Tjänsten innefattar utöver arbete som konditor, både personalansvar och ansvar för produktutveckling inom bageriet.

Företaget och dess produkter har en internationell prägel och tjänsten ställer därför krav på goda kunskaper i svenska, engelska eller arabiska.

Lucu Food is an expansive food company with a focus on high quality at low prices.

We are now looking for two new employees for our much appreciated bakery. In addition to working as a confectioner, the service includes both personnel responsibility and responsibility for product development within the bakery.

The company and its products have an international character and the service therefore requires good knowledge of Swedish, English or Arabic.


Arbetsgivare
Lucu Food i Malmö AB
Singelgatan 1
21228 Malmö
Ansökan
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Säljledare bageri

Arbetsgivare / Ort: Västerviks Stormarknad AB / Västervik
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi är en butik i ständig utveckling och söker just nu en


SÄLJLEDARE KONDITORI


Vårt gäng behöver nu förstärkning och vi söker dig som, precis som vi, brinner för mathantverk och smakupplevelser. Är du kreativ och älskar utmaningen i att skapa både spännande produkter och att leverera god kvalitet kommer du säkert att passa in i vårt gäng.

Som säljledare ansvarar du för sälj- och produktionsplanering. Arbetet ställer krav både på flexibilitet och noggrannhet då du är den som ansvarar för beställning, planering och utveckling. För att söka tjänsten ser vi gärna att du har erfarenhet av yrket samt att du är snabb, noggrann och tycker om att arbeta i ett lag. Du ingår i ett team på 12 personer som arbetar enligt schema varannan helg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på ca 33 timmar/vecka. Start inom kort.


Arbetsgivare
Västerviks Stormarknad AB
Ljunghedsvägen 2
59323 Västervik
Hemsida: maxivastervik.se
Ansökan
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Butikssäljare Bageri/Konditori

Arbetsgivare / Ort: City Gross Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bagare/Konditor

Om jobbet
Till vår City Gross i Örebro söker vi en Butikssäljare till vårt Bageri Konditori Som bageri-/konditorimedarbetare på City Gross Örebro kommer du att: - Medverka till att erbjuda våra kunder en fräsch och inbjudande bageriavdelning, där vi bakar allt från surdegsbröd till prinsesstårtor. - Arbeta med bakning, trågning, konditori, varupåfyllnad och uppföljning. - Tillsammans med dina kollegor medverkar du till en trivsam, effektiv och säljande arbetsmiljö. Våra butiker är öppna årets alla dagar, så arbete på kvällar och helger är en naturlig del i butiksarbetet. För tjänsten som butikssäljare bageri-/konditori söker vi dig som: - Har en bageriutbildning - Har tidigare erfarenheter inom bageri/konditori, gärna från butiksbageri. - Erfarenhet av arbete inom detaljhandeln är meriterande och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som butikssäljare bageri- & konditori ser vi att du trivs i mötet med kunden och att du alltid strävar efter att göra det lilla extra för att överträffa kundens förväntningar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför organisationen. Vår ambition är att rekrytera medarbetare med en bra mix av olika bakgrunder för att återspegla vårt samhälle och våra kunder. Startdatum: 2021-08-30 - 2022-08-30 Tjänstens omfattning: cirka 25 h / vecka Anställningsform: Vikariat Sista ansökningsdag: 2021-08-03 Din ansökan Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.citygross.se (http://www.citygross.se/)
Arbetsgivare
City Gross Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.