På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Tårtmakare
Spela filmen

Tårtmakare

Tårtmakare, eller tårtmästare, tårtdesigner eller Patisserist är en konditor och matkonsthantverkare som specialiserar sig främst inom produktion av tårtor och "cake dekoration", men kan också vid behov tillverka bakelser, godbitar av olika slag, bullar samt utföra andra förekommande uppgifter på konditoriet / bageriet.

En specialitet inom tårtmakeri är tillverkning av bröllopstårtor. Bröllops-tårtmakare är också lite av en arkitekt, kan man säga. En annan specialitet är att baka glutenfria eller laktosfria tårtor.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Bageri och konditori .

Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas både på komvux och på folkhögskolor samt hos privata utbildningsanordnare. Lämpliga vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Många tårtmakare är egenföretagare.

Visste du att...?

... i USA finns det en tradition som många följer - på första Bröllopsdagen äter det gifta paret en bit av sin bröllopstårta, som har legat i frysen i ett helt år.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.