Leksands gymnasium

På Leksands gymnasium har en öppen och trivsam miljö med ett nyrenoverat bibliotek och cafeteria. Hos oss möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och är ett stort stöd. I år utnämndes en av våra lärare till Sveriges bästa lärare. Här har du stora möjligheter att påverka din utbildning.


Leksands gymnasium ligger i anslutning till Leksands idrottsområde Lugnet med både simhall, ishallar, baseboll- och softbollplaner samt ett stort antal andra idrottsanläggningar.


Vi har nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU, i ishockey, baseboll och softboll. Dessutom har vi så kallad lokal idrottsutbildning, LIU, där skolan samarbetar med den förening där du utövar din idrott. Inom LIU har vi E-sport, Innebandy och Ishockey.


Välj bland tio olika program
Kombinera dina studier med din idrottssatsning på våra idrottsutbildningar. Inom lärlingsutbildningen har vi sex olika program med flera yrkesutgångar. Här finns även anpassad gymnasieskola med fyra olika program.


Vi har samarbetspartners i Leksand, Sverige och världen, exempelvis i Uganda och USA. Vi är övertygade om att du blir förberedd för framtiden när du får många kontakter med samhället under din studietid. Våra praktikplatser finns på många orter oavsett om du är lärling eller yrkeselev.

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Leksands gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Leksands gymnasium. Leksands gymnasium hör av sig inom kort!