På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Personlig Tränare, PT
Spela filmen

Personlig Tränare, PT

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår.

En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition. Arbetsverktyg kan vara färdiga träningsprogram, men lika vanligt är att du som arbetar som personlig tränare sätter ihop träningsprogram utifrån individuella behov och mål.

Som personlig tränare kan du specialisera dig inom olika sorters träning, exempelvis funktionell träning eller träning för elitidrottare, träning för personer med en viss typ av funktionsvariation, träning för seniorer eller träning för gravida och/eller nyblivna mammor.

PT-yrket är ett varierande, spännande och givande yrke där du får hjälpa andra att lyckas nå sina mål. Det krävs en bred kunskap om bl.a. anatomi, skador och biomekanik. Ofta ingår även titeln Licensierad Kostrådgivare i utbildningen. Detta gör att du har kunskapen för hjälpa människor med att lägga upp kosten samt att kombinera kost och träning för bästa resultat.

Utbildning

Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan.

Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg. F d professionella idrottsutövare kan också bli PT efter det att de har avslutat sina karriärer som aktiva inom sin idrott.

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet.

Personliga egenskaper

Har du ett stort intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt med olika kunder, så kan yrket personlig tränare vara rätt för dig.

Arbetsplats

Vissa som går utbildningen arbetar på gym men många startar även sitt egna företag. Yrket är fritt då du även kan arbeta med online coachning och därmed hjälpa kunder som bor långt bort.

Visste du att...?

... förkortningen PT inte endast står för personlig tränare, utan kan även stå för personal teacher. Personal teachers arbetar med att sätta ihop utbildningar och utvecklingsplaner för enskilda personer.

Visa mer
Visa mindre

164 Lediga jobb

Orienteringstränare till Nationell idrottsutbildning (NIU)

Arbetsgivare / Ort: Sollentuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Om jobbet
Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan ligger granne med Edsviken och den vackra Edsbergsparken, två mil norr om Stockholm. På Rudbeck studerar nästan 2100 elever och vi har över 200 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är stolta över. Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda. Rudbeck präglas av trygghet och trivsel bland eleverna. Nationell Idrottsutbildning - NIU Rudbeck kommer from augusti 2021 att starta upp sin tredje årskurs med 10 nya elever i åk 1 NIU inom orientering. Vi kommer då sammanlagt att ha 22 st orienterare i verksamheten. Vi behöver därför komplettera vårt tränarteam med en tränare på 50%. Arbetsuppgifter Du kommer att träna elever inom ramen för kurser i specialidrott. En viktig del i arbetet är att kunna medverka vid orienteringsträning. Du ska kunna följa upp och utveckla elevernas orienteringsteknik genom bl.a. "skuggning". Skuggning innebär att på plats i skogen springa tillsammans med eleverna. Då eleverna är elitjuniorer är tempot högt. I tjänsten som orienteringstränare kan det även ingå andra arbetsuppgifter som t.ex: antagning, tester och marknadsföring kopplade till verksamheten. Vår verksamhetsidé är att en del av träningen bedrivs tillsammans med elever på friidrottsgymnasiet. Kvalifikationer - Du har ett stort engagemang och intresse för att träna ungdomar på elitnivå. - Du ska vilja bidra till att ge dem förutsättningar för en långsiktig satsning inom elitidrott. - Du har goda erfarenheter av att träna uthållighetsidrott och specifikt orientering. - Du har tränarutbildning eller annan liknande utbildning - Du har erfarenhet av orientering på elitnivå - B-körkort är ett krav   Vi erbjuder Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas. Vi vågar lova att du kommer att känna dig välkommen och trivas hos oss! Här kan du läsa om de förmåner du har som anställd inom Sollentuna kommun: https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/   Välkommen med din ansökan senast den 10 maj 2021. För frågor kontakta rektor Ola Lagerström, 08-579 218 37 eller orienteringstränare Gustav Bergman, 073 915 27 63. Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 
Arbetsgivare
Sollentuna kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Friskis&Svettis Väsby söker en Träningsansvarig

Arbetsgivare / Ort: If Friskis&Svettis Väsby / Upplands Väsby
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Personlig tränare/PT

Om jobbet

Friskis&Svettis är en ideell förening med 3 500 medlemmar och cirka 80 ideella funktionärer. Det ideella engagemanget är en av Friskis-rörelsens nav och all vår träning leds av ideellt engagerade licensierade ledare och tränare. För att underlätta och stötta det ideella engagemanget som bygger vår verksamhet har vi idag tre anställda. Nu vill vi utöka vår personalstyrka med en Träningsansvarig, som ska ansvara för såväl vår grupp- som gymträning, samt för att utveckla och genomföra de planer och strategier som vi upparbetar årligen inom föreningen.

Tjänsten är helt ny inom vår förening vilket innebär att du får du möjlighet att vara med och utveckla rollen från start. Som Träningsansvarig är du en viktig medspelare i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår träning, samt för att vårt träningsutbud attraherar potentiella och befintliga medlemmar. Tillsammans med föreningens anställda och funktionärer arbetar du aktivt för att kulturen i vår förening bidrar till lättillgänglig träning och rörelseglädje för våra medlemmar. Funktionärskontakt är en stor del i arbetet, vilket bland annat innebär planering och genomförande av inspirationsträffar, samt att engagera och coacha funktionärer i deras ledarroll.

Tjänsten innefattar även marknadsföring av verksamheten genom att synas och verka bland föreningar, skolor, företag och kommunen, samt genom närvaro i sociala medier. I rollen ingår även projektledning genom att planera och genomföra aktiviteter och evenemang, både i och utanför vår anläggning.

Vi söker dig som:

· har intresse för träning och för att få andra människor i rörelse

· är en engagerad och positiv lagspelare som också kan arbeta självständigt

· tar eget ansvar och kan se helheten när flera saker händer samtidigt

· har hög social kompetens och en naturlig känsla för att skapa relationer

· är administrativ och har ett starkt ordningssinne

· har god kommunikativ förmåga

· har ideellt engagemang inom en idrottsförening

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom hälsa/friskvård/folkhälsa och det är ett plus om du har erfarenhet av chef- och ledarskap, men inget krav.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetstider: Arbetstiden är förlagd till dagtid, men kväll- och helgarbete kan förekomma. Arbetstiden är anpassad efter verksamhetens behov och förläggs i samråd med verksamhetschefen.

Anställning: Tillsvidareanställning 80%. Provanställning tillämpas. Kollektivavtal finns (Arbetsgivaralliansen/Unionen).

Ansökan: Skicka en presentation av dig själv, dina förväntningar, meriter och vad du kan bidra med som träningsansvarig. Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Arbetsgivare
If Friskis&Svettis Väsby
Johanneslundsvägen 1
19461 Upplands Väsby
Ansökan
Ansök senast 12 May (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Idrottsledare för barn 2-6 år - Malmö

Arbetsgivare / Ort: SSA - Sweden Sports Academy AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Sweden Sports Academy söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 2-6 år. Vi söker dig som: - Älskar att arbeta med barn - Har erfarenhet att leda idrottsaktiviteter för barn - Alternativt har en lång idrottsbakgrund och som varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning) I din roll som ledare hos Sweden Sport Academy Du kommer leda och ansvara för verksamheten Knatteskutt i Malmö. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika idrottsövningar som är framtagna av Sweden Sports Academy's idrottspedagoger. Alla passen följer ett färdigt passupplägg som blandar idrottsövningar och lekar utifrån följande teman: - Boll (Övningar och lekar som är inspirerade av olika bollidrotter så som fotboll, basket, handboll och amerikansk fotboll) - Utan boll (Övningar och lekar som är inspirerade av olika idrotter så som friidrott, parkour, gymnastik) Det här får du som ledare hos oss - Ett färdigt passupplägg att följa. - Deltagande på någon av Sweden Sport Academys ledarutbildningar, samt fortbildning om du fortsätter som ledare flera terminer. - Coachning under terminen. - Du kommer vara del av ett fantastiskt ledarteam på närmare 1000 idrottsledare. Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper. Passen kommer att hållas på vardagskvällar mellan 17-19 eller dagtid på helger. Vi håller passen utomhus Arbetet löper under totalt 6 veckor, start vecka 18-23. Mer info om detta kommer vid eventuell intervju. Vi söker just nu både en huvudledare och en medtränare. Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret. Huvudledaren håller ensam i passen för 2-3 åringar som alla har föräldrar med sig på passen. Som medtränare är du med och leder passen för 4-6 åringar. Detta gör du tillsammans med huvudledaren. Vi vill att ni delar lika på ledarrollen på dessa pass med den skillnad att huvudledaren är den som har hand om nycklar, material m.m. som sköts runtikring själva passet. Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv! Ansök nu! Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!
Arbetsgivare
SSA - Sweden Sports Academy AB
Hemsida: http://www.swedensportacademy.com
Ansökan
Ansök senast 13 May (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Personlig Tränare till SATS Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Sats Sports Club Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Personlig tränare/PT

Om jobbet
Vill du inspirera människor till att bli hälsosammare och gladare? Vill du vara med och bidra till att bekämpa en av de största hälsoutmaningarna i vår tid? Det är det vi gör på SATS genom att inspirera våra medlemmar, och därmed skapa en sundare och gladare livsstil. Du kommer att jobba i ett team med energiska kollegor, och få möjligheten att vara både professionell och personlig. Som Personlig Tränare på SATS ger du våra medlemmar unika träningsupplevelser i en säker och professionell miljö. För många av våra medlemmar är arbetet med en personlig tränare nyckeln till att lyckas träna och uppnå en varaktig livsstilsförändring. Du kommer nära medlemmarna redan i det första mötet där du gör en grundlig kartläggning av deras behov. Du använder din expertis genom att rekommendera en realistisk, motiverande och individanpassad plan som hjälper medlemmarna att uppnå sina mål.    Är det här en bra beskrivning av dig? • Du är registrerad på www.ptlicens.se. Där kan du antingen registrera dig efter att ha genomfört en av Friskvårdsföretagen godkänd utbildning alternativt genomfört deras prov med godkänt resultat. • Du är en inspiratör som ger varje kund en unik träningsupplevelse baserat på konkreta och individuella målsättningar • Du gillar försäljning och tar ansvar för att etablera och utveckla din egen kundportfölj • Du känner dig trygg och bra på att skapa och upprätthålla relationer • Du är positiv och inkluderande • Du arbetar självständigt och tar initiativ • Du är noga med att följa procedurer, du respekterar regler och riktlinjer • Du vill arbeta cirka 20h/vecka eller mer och är införstådd med att arbetstiderna även inkluderar kvällar och helger • Arbetar du redan som PT fast utanför SATS så hjälper vi gärna dig och dina kunder över till oss på ett bra sätt De bästa anledningarna till att bli en del av vårt team • SATS har en lång erfarenhet av att tillhandahålla PT-tjänster och erbjuder en säker och trygg anställning • Du blir en del av ett kompetent och professionellt team där alla är lagspelare och hjälper varandra att lyckas • Du har en unik tillgång till potentiella kunder genom centrets medlemsbas • Du får arbeta med en mycket viktig och spännande produkt i ständig utveckling • Du får goda utvecklingsmöjligheter genom vårt interna utbildningsprogram, SATS Academy • Som ny PT på SATS kommer du att arbeta med vårt introduktionsprogram PT START. Där har du möjlighet att hjälpa alla medlemmar att komma igång med sin träning och bidra till att skapa goda träningsvanor. PT START är den perfekta starten till att bli en framgångsrik PT. Här får du erfarenhet av försäljning samt bygger relationer med potentiella PT-kunder. • Som PT på SATS är du involverad i att göra ett viktigt jobb för vårt samhälle. Du hjälper människor till ett bättre liv, att förverkliga ett mål eller kanske till och med en dröm. Det är detta som gör att vi på SATS sannolikt kommer att ha en trevligare och mer meningsfull arbetsdag än många andra. Ansök innan 26/4! Lite siffror och fakta SATS är Nordens största träningskedja med 250 träningscenter, runt 700 000 medlemmar och 10 000 medarbetare. Vi nöjer oss inte där utan har ambitionen för vidare tillväxt, både i Norden och resten av Europa. Vi har en spännande framtid framför oss, och önskar dig välkommen med på resan.  
Arbetsgivare
Sats Sports Club Sweden AB
Hemsida: https://www.sats.se/
Ansökan
Ansök senast 13 May (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Personlig tränare & hälsocoach, Itrim Farsta

Arbetsgivare / Ort: Itrim Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Personlig tränare/PT

Om jobbet
Vi söker dig som älskar att arbeta med träning och hälsa. Du brinner för att hjälpa människor till ett starkare, friskare och hälsosammare liv. Du kommer att få vara med när vi drar igång den 1/6 med nyrenoverad lokal, ytterligare 100kvm träningsyta och dessutom med vår nya moderna träningscirkel E-gym. Du kommer i första hand arbeta som personlig tränare men successivt även som hälsocoach. Vi har idag en väl fungerade PT-verksamhet och personliga relationer till våra medlemmar. Du går in i en roll där du har delvis bokad tid från start, men tanken är att du ska vara med och bygga upp omfattningen på din tjänst. Våra medlemmar har fått upp ögonen för personlig träning och potentialen för ytterligare tillväxt i denna del av verksamheten är enorm. Dina belagda PT-timmar kommer dels från renodlad personlig träning, dels från vårt framgångsrika koncept som innehåller personlig träning i smågrupper samt receptionsarbete. Vi vill leverera förstklassig träning och vi har, genom personlig träning, den pusselbit som gör att Itrim verkligen passar alla! Med anpassade upplägg och med extra pepp när det behövs hjälper vi våra medlemmar till roligare, effektivare och ännu mer långsiktig träning. Grunden i medlemskapet är cirkelträning och vi kommer under maj/juni byta ut vår nuvarande träningscirkel (Easyline) till en mer modern och individanpassad cirkelträning (E-gym). Vi erbjuder förutom cirkelträning program för viktminskning och livsstilsförändring även gruppträning i smågrupper (PT small group), löparskolor, mammamageträning, vår populära Toughestträning och coaching small group med inriktning stress samt vanor och beteende. Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse. Tjänsten är deltid på 75% men mer eller mindre tid kan diskuteras. Arbetstiden är schemalagd och förlagd både dag-och kvällstid samt helger. Lön enligt överenskommelse. Ansök snarast med ett personligt brev med CV/meritförteckning eller en fullvärdig LinkedIn-profil via den blåa knappen "Ansök nu". Intervjuer sker löpande. För att jobba som personlig tränare och hälsocoach hos oss ser vi gärna att du har examen från en friskackrediterad utbildning eller likvärdig. Hos oss på Itrim Farsta ingår, förutom den renodlade personliga träningen, också att hålla i våra PT small group. En önskan är därför att du har instruktörserfarenhet och certifiering/utbildning av något slag, exempelvis yoga, somamove, core, TRX, 3D, Mammamage eller/och dans av något slag. Vi drivs starkt av engagemang, kunskap och hållbara resultat. Därför tror vi att du kommer att trivas om du: - har ett stort intresse för att vilja stötta, hjälpa och driva våra medlemmar till att hitta glädje och motivation långsiktigt - är relationsskapande och bra på service och försäljning - trivs i en familjär -och personlig miljö med högt tempo där olika arbetsuppgifter löser av varandra - har god förmåga att prioritera - är lyhörd och flexibel - vet vad som är bra kundservice och du gillar att ge det - har ett stort driv och engagemang - är en positiv lagspelare Välkommen till ett rutinerat, energiskt och framgångsrikt Itrim-center! Itrim är en svensk kedja som startade 2003 och finns från Malmö i söder till Östersund i norr. Vi skapar skräddarsydda program för träning och viktminskning och är experter på det personliga stöd som behövs för att nå hållbara resultat. En vetenskaplig studie av Itrims viktminskningsresultat visar att medlemmarna i snitt går ner 10,9 kg och minskar sitt midjemått med 11,8 cm, under de första veckorna. Ett resultat som sedan håller i sig även efter ett helt år. Det gör Itrims program världsledande inom hållbar viktminskning. Itrim är specialist på individanpassade program för personlig hälsa. Genom nya, sundare mat- och träningsvanor och den motivation som behövs för att göra dessa till en del av livsstilen når våra medlemmar just sina mål. Tillsammans med våra medlemmar bygger vi ett individuellt anpassat program med en personlig Itrim-coach och/eller en personlig trängare som ger stöd, pepp och vägledning för att nå i mål och skapa nya bestående och hållbara beteenden. Vi som jobbar inom Itrim bidrar med ett stort personligt engagemang med något vi verkligen brinner för - att inspirera människor till en mer hälsosam och hållbar livsstil. Hos oss är det en självklarhet att medlemmen står i fokus och att alltid vara sälj- och serviceinriktad. Genom att ha god kunskap och mycket energi kan vi få fler att må bättre och nå sina hälsomål. Inom Itrim är vi övertygade om att mångfald ökar vår kompetens och att det i sin tur innebär att vi kan erbjuda våra medlemmar service på högsta nivå. Vi välkomnar dig som tror detsamma oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.
Arbetsgivare
Itrim Sverige AB
Hemsida: http://www.itrim.se/
Ansökan
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.