På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Roastmaster

Roastmaster

Roastmaster eller roastmästare, även kallat rostare eller rostningsexpert, är expert på kaffesorter och  på hur man rostar olika sorters kaffe för att uppnå bästa möjliga kaffesmak.

Olika årgångar kaffe skiljer sig åt vad det gäller kvalité och det gäller att anpassa rostningen utifrån råvarans kvalitéer. Det krävs stort kaffeintresse, gedigen kunskap och erfarenhet inom kaffebranschen samt känsliga smaklökar.

Många roastmasters har sin bakgrund och erfarenhet i yrket Barista.

Utbildning

Nödvändig utbildning ges i samband med eller direkt efter anställning.

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Personliga egenskaper

Man måste ha oerhört känsliga smaklökar och det är också viktigt att ha rikt ordförråd för att kunna beskriva smaker och skillnader.

Arbetsplats

Roastmasters arbetar på kafferosterier eller driver egna företag.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.