På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Teamledare Spela filmen

Teamledare

Teamledare kan arbeta inom olika verksamheter: på företag, organisationer eller förbund, ex på GR, Göteborgs Regionens kommunal förbund.

Det gemensamma för alla teamledare, oavsett vilken verksamhet de arbetar inom är att de tar mycket övergripande ansvar för alla team-deltagare och leder sitt team. I arbetsuppgifter som teamledare ingår det ofta att rekrytera, planera och strukturera arbetet, coacha och motivera teamet. 

Som teamledare behöver man grundläggande kunskaper inom det aktuella verksamhetsområde, men det är givetvis meriterande om man har mycket goda kunskaper genom att ha arbetat i verksamhetens olika områden. 

Personliga egenskaper som krävs är att man är en ansvarstagande och initiativrik person som kan ta befäll och leda en personalgrupp mot uppsatta mål, kunskaper inom konflikthantering och erfarenhet av personalarbete är ett stort plus för den som vill satsa på yrket teamledare.

Utbildning 

Gymnasial utbildning brukar ställas som minimikrav för att få jobb som teamledare. Eftergymnasial utbildning är dock meriterande och kan också ibland ställas som ett krav för att få anställning.

Om du drivs av att leda andra, kan teamledare vara rätt yrke för dig!

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan ackord baseras på det antal enheter som producerades under en månad.

Visste du att...?

... ett växande antal teamledare arbetar som team facilitators. En team facilitator ser till att olika yrkesroller fungerar bra tillsammans. Behovet av en ny yrkesroll "team facilitatior" uppstod bl a på grund av att många specialister nuförtiden jobbar mycket självständigt och i princip utan någon "mellanchef" över sig, men de måste ändå kunna kommunicera och samverka med varandra och med sina övriga kollegor.

Länktips

Obs! Varje yrkesbenämning under LIKNANDE YRKEN är en klickbar länk.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.