Projektassistent
Spela filmen

Projektassistent

I yrkesrollen som projektassistent kan t.ex ingå att bistå projektledare och de övriga medarbetare i ett projekt.

I arbetsuppgifterna kan t.ex ingå att ta fram statistiska underlag, genomföra kartläggningar, kunskapssammanställningar och ibland göra man också "allt möjligt" vid behov - agerar som en sorts "allt-i-allo".

Projektassistenter behöver ofta kunna arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt såväl enskilt som i "team" med sina kollegor.

Mycket ofta arbetar projektassistenter med enkäter och diverse olika "enkätdata" och behöver därför besitta goda kunskaper i kvantitativ metod, särskilt i att bearbeta och sammanställa statistik i tabeller och diagram samt förmåga att sammanfatta/presentera statistik på ett tillgängligt/pedagogiskt sätt.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för projektassistenten kan variera ganska mycket. Som regel krävs det lägst gymnasiekompetens, men ofta kan en akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande ställas som ett krav.

Nödvändiga dataprogramskunskaper som krävs ofta är Excel och Powerpoint samt kunskaper i och/eller vana av att arbeta i statistikprogram.

Personliga egenskaper

Som person behöver man vara noggrann och systematisk och ha lätt för att kommunicera i tal och skrift. Projektassistenter behöver också vara bra på att analysera och presentera kvantitativ information på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

784 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.