På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Projektkoordinator

Projektkoordinator

I yrkesrollen som projektkoordinator ingår det vanligtvis att ha ett övergripande administrativt ansvar för ett eller för flera olika projekt samt också bistå projektledare och de övriga medarbetare i ett projekt med diverse olika saker.

I arbetsuppgifterna kan exempelvis ingå att ta fram statistiska underlag, genomföra kartläggningar, kunskapssammanställningar och ibland behöver man göra även "allt möjligt" vid behov, dvs agera som en sort allt-i-allo.

Projektkoordinatorer behöver ofta kunna arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt såväl enskilt som i "team", där de behöver ha tät samarbete både med sina kollegor och med externa "aktörer".

Mycket ofta arbetar projektkoordinatörer med enkäter och diverse olika "enkätdata" och behöver därför besitta goda kunskaper i kvantitativ metod, särskilt i att hur man bearbetar och sammanställer statistiska data i tabeller och i diagram samt förmåga att sammanfatta/presentera statistik på ett tillgängligt/pedagogiskt sätt.

Personliga egenskaper

Som person behöver man vara noggrann och systematisk och ha lätt för att kommunicera i tal och skrift. Projektassistenter behöver också vara "bra på" att analysera och presentera kvantitativ information på ett pedagogiskt och roligt/inspirerande sätt.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för projektkoordinatorer kan variera ganska mycket. Som regel krävs det lägst gymnasiekompetens men ofta kan en akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande, ställas som ett krav.

Nödvändiga dataprogramkunskaper som krävs ofta är att ha god vana i att arbeta i Excel och i Powerpoint samt kunskaper i och/eller vana av att arbeta i något/några statistikprogram.

Man behöver kunna kommunicera flytande i tal och skrift på svenska, engelska och ibland även på andra språk.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.