Regionutvecklare leder och ansvarar för kvalitetsstyrning och utvecklingsprocesser i en region. Regionutvecklare kan vara anställd på Enheten för samverkan och medborgardialog.
Arbetet som regionutvecklare innebär att vara det närmsta stödet till en av de politiska nämnderna. Regionutvecklare håller ihop ett team som består av nämndsekreterare, kommunikatörer och ekonomer. I uppdraget ingår att samverka på strategisk nivå med de övriga nämndernas processansvariga, andra avdelningar och enheter samt att arbeta för ett helhetsperspektiv.
I arbetet ingår att medverka vid presidiemöten och nämndmöten tillsammans med teamet samt att vara ett stöd i nämndens arbete. Viktiga inslag är dialog och avstämning med nämndens ordförande, presidium och nämndens ledamöter och andra aktörer. Uppdraget innebär att vara mottagare av frågeställningar och uppdrag från nämnden för att sedan fördela dem på övriga medarbetare inom teamet.
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
För att kunna få anställning som regionutvecklare behöver man en akademisk utbildning och ofta också flera års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av beredning av ärenden samt ett nära samarbete med de folkvalda i en politiskt styrd organisation är en förutsättning.
Gymnasial grundutbildning får du på bl a Ekonomiprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.
Personliga egenskaper
Personliga egenskaper som man behöver ha är att man är en lyhörd person, lätt att samarbeta med och som har en god pedagogisk, analytisk och kommunikativ förmåga samt förmåga att skapa engagemang och förtroendefulla relationer. Man behöver också vara bra på att arbeta såväl självständigt som i team. Man behöver också ha lätt för att uttrycka sig i tal och i skrift.
Arbetet kan periodvis innebära många resor, i första hand inom regionen.
Länktips
- ifn.se - Institutet för Näringslivsforskning
- Samhällsvetarpodden
- Chefspodden
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret