På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Nämndsekreterare

Nämndsekreterare

Nämndsekreterare är anstäIIda i oIika förvaItningar inom kommunaIa verksamheter och syssIar bIand annat med avancerad administration. 

Du som är intresserad av yrket Nämndsekreterare, kanske även viII ta deI av informationen om andra yrken, se nedan, under Liknande yrken, där varje yrkesnamn är en klickbar län.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som nämndsekreterare. Många yrkesverksamma svenska nämndsekreterare är utbildade Statsvetare men det finns också exempel på att de har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Internationella Relationer eller en eftergymnasial utbildning inom område samhällsvetenskap eller administration.

Lilla ordboken

OSL = Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) - är en svensk lag som trädde i kraft sista juni 2009. Den ersatte sekretesslagen (1980:100). OSL är en omarbetning av sekretesslagen i syfte att göra regleringen mer lättförståelig och lättillämpad. Innehåll i OSL - se bl.a lagen.nu/2009:400

Länktips

  • tillvaxtverket.se - Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet, som har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt
  • Regeringen.se/regeringens-politik - regeringens-prioriteringar/sverige-som-foregangsland-for-minskade-klimatutslapp
  • ifn.se - Institutet för Näringslivsforskning
  • Kvalitetsmässan
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.