Testledare
Spela filmen

Testledare

En testledare styr arbetet med att testa nya datasystem. Som testledare behöver du ha en välutvecklad förmåga att se helheten för att kunna avgöra vad som behöver testas, men också kunna driva det praktiska arbetet med att se till att testen genomförs.

Testledaren skriver felrapporter och överlämnar dem till den som har beställt tester av programmet eller systemet. Som testledares har du inblick och ger förslag på förbättringar i systemen. Det är viktigt att vara uppmärksam så att du upptäcker alla eventuella fel och ologiska lösningar i det nya programmet eller systemet. 

Utbildning

För att kunna få jobb som testledare kan du plugga en datautbildning, exempelvis till systemutvecklare på högskolenivå.

På gymnasiet kan du läsa till gymnasieingenjör efter att ha tagit examen från Teknikprogrammet, inriktning teknikvetenskap.

Framtidsutsikter

Den snabba tekniska utvecklingen innebär att efterfrågan på testledare ständigt ökar. Som utbildad och/eller erfaren testledare kommer du därför att ha goda chanser till att få jobb inom de närmsta åren.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som kan krävas i detta yrke är att du har god samarbetsförmåga och att du arbetar på ett strukturerat sätt.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  220 Lediga jobb som testledare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.