På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

IT-konsult

IT-konsult

IT-konsult är ett brett begrepp men innebär att du har specialiserat sig på något eller några områden inom IT.

Utbildning

Det finns många IT-utbildningar att välja bland. En IT-utbildning på grundnivå på högskola/universitet omfattar 3 år på heltid,180 hp, för att kunna ta ut en kandidatexamen. Du kan också läsa ett ingenjörsprogram med inriktning på data och IT. Dessa utbildningars styrka är att du får förståelse kring hur hårdvaran fungerar. 

Ett annat alternativ är att läsa en datavetenskaplig utbildning på grundnivå och få en gedigen matematisk grund. En systemvetenskaplig utbildning innehåller studier i teknik, beteendevetenskap, samhällsvetenskap och naturvetenskap. Du kan också läsa fristående kurser och själv sätta samman en examen.

En bra idé är att utgå ifrån vad du personligen är intresserad av och tänka på att i första hand välja en bred utbildning, som gör den bästa möjligheten att hänga med i utvecklingen. Planera långsiktigt för att ett arbetsliv är långt, men inom IT-område händer det ofta ganska mycket på relativt kort tid.

Grundläggande utbildning finns på gymnasiet, t ex El- och energiprogrammet eller Teknikprogrammet.

Passande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Arbetsplats

IT-konsulter arbetar med IT-uppdrag på konsultbasis, antingen som egna företagare eller som anställda på ett konsultföretag.

Visste du att...?

... en KVANT-dator har, trots att den består av färre komponenter än vanlig dator, betydligt större kapacitet. Den kan göra mycket avancerade beräkningar och bl a kan användas för att "skräddarsy läkemedel" för de specifika behoven. En sådan super-kvantdator finns på Chalmers Tekniska högskolan i Göteborg.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

209 Lediga jobb

Arbetsglad och lättlärd person sökes för fysiskt krävande jobb

Arbetsgivare / Ort: Signal plus / Södertälje
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Ryska
  • Engelska
  • Arabiska

Om jobbet

På Signal Plus jobbar vi med IT-installationer, teknisk support och underhåll av fibernät mm. Vi arbetar främst gentemot större företag.

IT-installationerna är allt ifrån listdragning i en enskild bostad till byggandet av nät i flerbostadshus. Den tekniska supporten sker genom att vi får uppdrag skickade till oss där vi sedan kontaktar kund för att sen göra ett hembesök och felsöka. Underhållet kan vara allt från byte av hårdvara i varma serverhallar till reparation av avgrävd fiber ute på en lerig åker i ösande regn.

Det vi framförallt behöver hjälp med på kort sikt är byggandet av fastighetsnät men på längre sikt vill vi ha personer som kan köra självständigt och hantera samtliga arbetsområden.

Under de närmaste månaderna kommer du jobba med att sätta upp list i lägenheter.

Arbetsgivare
Signal plus
Södertälje
15132 Södertälje
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

IT-tekniker sökes med inriktning säkerhet till Helsingborg!

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-01-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Har du ett brinnande intresse för IT-säkerhet och stor erfarenhet inom området? Vi har spännande möjligheter för dig! Vi söker dig som har erfarenhet inom IT-säkerhet med bred kunskap inom IT-området. Du har stor passion för att förändra och förbättra både individers och företags rådande IT-system och ser stora utvecklingsmöjligheter inom området. Du är en självgående ansvarsfull person som ser lösningar istället för problem. Du tänker utanför ramarna, innovatin och nytänkande kommer naturligt för dig och motiverar dig. Rollen omfattas huvudsakligen av följande arbetsuppgifter: - Teknikstöd och bidra till ökad säkerhet till användare i hårdvaru- och mjukvarufrågor samt utbildningsfrågor - Ge support av IT relaterad utrustning och ge support i önskad förändringsresa gällande IT-säkerhet - Support av operativsystem med standardapplikationer och programvaror - Konfiguration och administration av molnlösningar - Självständigt felsöka och hitta lösningar på tekniska problem kopplat till IT - Kunna hantera uppdrag inom cybersäkerhet som exempelvis insamling, prevention, respons och detektion. - Hantering av Office 365, Active Directory Din profil Detta söker vi: * Goda kunskaper i svenska och engelska. Meriterande är även färdigheter i språk som holländska, franska eller spanska men inget krav. * Innehar en eftergymnasial utbildning inom relevant område. * Har ett par års arbetslivserfarenhet inom Microsoft Windows /Server och har erfarenhet av att arbeta med dessa i virtualiserade miljöer. * Har erfarenhet av monitoreringssystem och övervakat servrar och tjänster. * Kunskaper inom nätverk. * Kunskap och erfarenhet inom IT-säkerhet. Vi söker dig som är: * Relationsskapande. * Analytisk/god problemlösningsförmåga. * Självgående. * Nytänkande Vi ser gärna att du förstår vikten och bidrar till god och tydlig kommunikation, god samarbetsförmåga i kombination med att kunna förmedla din kunskap till andra för att tillsammans med dina kollegor kunna nå gemensamma mål. Du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt och gör tydliga prioriteringar. Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hannells IT expanderar och söker fler IT konsulter

Arbetsgivare / Ort: Aw Urval AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Hannells IT expanderar och söker fler konsulter Du motiveras av en varierande vardag där du blir länken mellan IT och användare. Du är flexibel, har bred teknisk kunskap och ett starkt kundfokus. Du kommer att ha en bred roll där du hanterar ärenden av varierande karaktär. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har kunskaper i något av dessa områden och en vilja att utvecklas: - Microsofts olika server- och klientprodukter - Windows plattform (klient/server) - Microsoft 365 (administration och underhåll) - IT support - Nätverksteknik - IT infrastruktur  Du kommer att arbeta som stöd till befintlig IT avdelning ute på företag och ha kontakter och samarbeten utanför den egna verksamheten.  Vi tror att du som söker... - har tidigare erfarenhet av yrket - har ett driv, lätt för att passa in i teamet och tycker om att hitta lösningar - levererar bra service till kund och medarbetare - är framåtsträvande, engagerad och trivs i en självgående roll Som person tycker du om att ta fram lösningar för både hårdvara och mjukvara utifrån kundens behov och deras verksamheter. Du tycker om att utveckla dig inom IT området, ha koll på trender och omvärldsbevakning. Eftersom du i rollen har kontakt med kunder är du en serviceinriktad och kommunikativ person som trivs i sociala situationer. Du är prestigelös, motiveras av att arbeta tillsammans med andra och laget går före jaget. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för rollen. Kontakt Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan. Frågor angående tjänsten besvaras av Malin Brandqvist tel. 073 843 01 25. Sök tjänsten via www.awurval.se Välkommen med din ansökan!    
Arbetsgivare
Aw Urval AB
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

IT-specialist

Arbetsgivare / Ort: REGION ÖREBRO LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Är du en person som gillar att vara spindeln i nätet och genom samarbete och teknik få saker att lyfta. Tycker du det låter spännande att arbeta med it-leveranser kopplat till nationellt BioBanksregister samt med it-lösningar generellt inom området forskning och laboratoriemedicin. Då har vi ett väldigt intressant jobb att erbjuda dig! Arbetsuppgifter: I rollen som it-specialist kommer du i ett nära samarbete med regionerna i sjukvårdsregionen (mellansverige) säkerställa en effektiv utveckling och förvaltning av Nationellt Biobanksregister (NBR). Här förväntas du arbeta aktivt med att etablera och vidmakthålla ett arbetssätt i syfte att fånga in synpunkter från verksamheten och återkoppla tillbaka till utvecklingsteamet via dess produktägare. I dina arbetsuppgifter ligger det att du ska ha regelbunden kontakt med berörda biobankssamordnare, laboratorieverksamheter och regional it, informera om pågående arbete, tidsplaner men även att genomföra kartläggningar och behovsinventeringar. Du kommer också agera stöd och support vid anslutningsprojekt av regionernas olika LIS och LIMS (Laboratory Information System respektive Laboratory Information Management System) till NBR. Som en del i din tjänst kommer du även att inneha ett särskilt uppdrag mot Örebro biobank och Kliniskt forskningslaboratorium. Detta uppdrag syftar till att tillsammans med medarbetare inom regionen gemensamt utveckla olika it-lösningar. Det gäller bland annat implementering av nya stödsystem och integrering av befintlig provhanteringsrobot till verksamhetens LIMS. Kvalifikationer: I denna tjänst tror vi att du behöver ha en akademisk utbildning inom it eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Att du har kunskaper och intresse att arbeta och förstå dator- och kommunikationsteknik, it- och informationssäkerhet samt gillar att arbeta agilt och behovsstyrt. Vi vill att det tydligt framgår i ditt cv eller i ditt personliga brev hur du anser dig uppfylla dessa kvalifikationer. Jobbet ställer höga krav på din inre motor, struktur, att du som person är ansvartagande samt har en mycket god förmåga till samarbete. Du är van att arbeta självständigt och i en miljö där det förväntas att man inte är rädd för att ta egna initiativ. Som person är du utåtriktad, trevlig, positiv och gillar problemlösning. Du kommer arbeta primärt med svenska kunder, därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift. Tillträde: Enligt överenskommelse. Verksamhetsbeskrivning: Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, transport, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. Område IT är en av de största IT-arbetsplatserna i länet med ca 140 medarbetare. Vi ansvarar för att samordna, förvalta och leda IT-utvecklingen i Region Örebro län, en utveckling som berör såväl framtidens vårdinformationsstöd och e-hälsa som administrativa system och infrastruktur. För att kunna möta dessa utmaningar på ett professionellt och effektivt sätt behöver vi ha en bred och hög kompetens och sätta kunden i fokus. Hos oss möter du människor som är engagerade, hjälper varandra och har en god sammanhållning. Övrigt: Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju. För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Välkommen med din ansökan! Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Arbetsgivare
REGION ÖREBRO LÄN
Hemsida: www.regionorebrolan.se
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Systemtekniker till Arbetsmiljöverket

Arbetsgivare / Ort: Arbetsmiljöverket (Av)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2021/023586 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker en erfaren systemtekniker till Solna som kan bidra till utveckling, förvaltning och kvalitetssäkring av vår kommunikationsinfrastruktur. Ditt nya arbete En systemtekniker på Arbetsmiljöverket ansvarar för och arbetar med tekniska plattformar, kommunikation, drift och IT-säkerhet. Tillsammans med kollegor genomförs design, samordning, förberedande arbete, införande samt underhåll och övervakning av IT-miljön, så att myndighetens externa intressenter och interna användare får bästa möjliga service. Du kommer att ingå i en grupp av systemtekniker som hanterar och ansvarar för IT-miljön på Arbetsmiljöverket. Det är ett arbete som kräver både breda och djupa kunskaper. En viktig uppgift är att utveckla IT-infrastrukturen och att planera för framtiden. I arbetet ingår också att utvärdera nya produkter, kontakter med leverantörer och att ta fram rekommendationer till verksamheten. Att utvecklas i arbetet är viktigt både för individen och verksamheten. Därför erbjuder vi goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi månar om våra medarbetare och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. En säkerhetsprövning kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen. Kvalifikationskrav Du ska ha: • relevant IT-utbildning • erfarenhet av att arbeta med nätverk, IT-kommunikation, IT-säkerhet och plattformar från Microsoft • flera års aktuell erfarenhet av att administrera, installera och underhålla kommunikationslösningar • erfarenhet av IT-säkerhetsstandarder och brandväggar • erfarenhet av wifi switchteknik och routingteknik • mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket • god skriftlig och muntlig förmåga i engelska språket För att lyckas i uppdraget måste du vara kommunikativ, pedagogisk, nyfiken och ha lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt, ansvarsfullt och metodiskt. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Det är meriterande om du har arbetat med: • databasadministration, SQL-server • lagringslösningar • virtualisering • molntjänstlösningar • SharePoint • videokonferenslösningar • EMM-lösningar • telefoniplattformar • Windows PKI infrastruktur • identitetshanterare (till exempel ADFS) • lastbalanserare (till exempel Netscaler) Mer om anställningen Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning och tillämpar provanställning om 6 månader. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se. Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt. Om du har frågor Frågor om anställningen besvaras av IT-chef Anne Egelstam, 010-730 90 94. Fackliga kontaktpersoner är för SEKO Jenny Bengtsson, tel: 010-730 94 71, Vassilios Ioannidis, SACO och Kristoffer Giertta, ST som båda nås genom Arbetsmiljöverkets växel 010-730 90 00. Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2021 Ansök genom att klicka på länken nedan. Om avdelningen Avdelningen för administration och analys ansvarar för fyra av Arbetsmiljöverkets totalt nio verksamhetsområden: styra verksamheten, ge verksamhetsstöd, bedriva analysarbete och att hantera transfereringar. Vi ansvarar för kontakter med Regeringskansliet på tjänstemannanivå, regional skyddsombudsverksamhet och utstationeringsregistret. Inom avdelningen finns även svarstjänst, bland annat för allmänna frågor, e-tjänster och växel.
Arbetsgivare
Arbetsmiljöverket (Av)
Hemsida: http://www.av.se
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.