På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

IT-projektledare
Spela filmen

IT-projektledare

Som IT-projektledare arbetar man i huvudsak med att ta fram kundanpassade systemlösningar. Ofta gör man det tillsammans med kunder och i samarbete inom sitt team.

IT-projektledare ansvarar för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. De arbetar med resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar och ansvarar också för rapportering och för leveranser. Det är också vanligt att de agerar som tekniska rådgivare i olika IT-projekt.

IT-projektledarens arbetsuppgifter kan även innefatta att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt.

Utbildning

Högskoleutbildning eller Yrkeshögskoleutbildning kan ställas som ett krav för att kunna få anställning som IT-projektledare, exempelvis Civilingenjör inom datateknik.

Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, i första hand på inriktning Dator- och kommunikationsteknik samt på flera av Teknikprogrammets inriktningar

IT-projektledare behöver ha kunskap om projektledning och projektmetodik, samt styrning och administration av IT-projekt. De måste också ha kunskap om agila metoder och processer.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar, behöver IT-projektledare ha fördjupade kunskaper om affärsmannaskap och kundförståelse. De behöver också ha kunskap inom hantering och administration av branschspecifika projekt- och projektledningsverktyg.

Det blir allt vanligare att IT-projektledare arbetar med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik. Det är fördelaktigt om IT-projektledare kan tillämpa grupputvecklingsmodeller som t.ex FIRO och Wheelan.

Framtidsutsikter

Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden för IT-projektledare, både i Sverige och internationellt.

Personliga egenskaper

Som IT-projektledare måste man vara drivande, flexibel och självgående.

Man måste vara redo att ta stort ansvar och trivas i en roll som kräver goda samarbets- och problemlösningsförmågor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

IT-projektledare

Arbetsgivare / Ort: Framtiden i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 October (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Har du intresse för IT-drift, servrar, BI-system eller IT-arkitektur? Eller har du jobbat med IT-drift och vill ta nästa steg mot IT-projektledning? Läs mer om tjänsten nedan. Dina arbetsuppgifter Herenco IT söker en IT-kunnig person som vill jobba med att driva projekt inom IT-utveckling. Herenco IT ansvarar för IT-driften till Herenco AB som består av 25 olika bolag. Dina arbetsuppgifter blir därför varierande och du erbjuds en omväxlande vardag med många olika bolag att arbeta mot. Som IT-projektledare på Herenco IT blir du del av ett team på 6 personer. Du arbetar i nära samarbete med driftansvarig och har mycket kontakt med olika leverantörer och kunder. I rollen som IT-projektledare kommer du bl.a. att: - Koordinera projekt internt och externt - Titta på nya lösningar gällande exempelvis system och trådlösa nätverk - Förstå olika tekniker och kunna agera rådgivande till kunder - Kunna utföra mindre IT-drift uppgifter vid behov - Sköta kommunikationen med kunder och externa leverantörer Rollen är ny och du kommer få stor möjlighet att själv påverka och forma dess innehåll. Du erbjuds ett fritt arbete där du själv lägger upp planering och genomförande. Om företaget Herenco är ett oberoende och familjedrivet ägarbolag som genom omsorgsfulla förvärv skapar, utvecklar och förädlar företag och varumärken. Vi finns till för att ständigt skapa en framtid för våra medarbetare, för nästa generations entreprenörer och för samhällena vi verkar i. Läs mer på https://www.herenco.com/. Din profil Vi söker dig som har ett genuint IT-intresse. Du har god förståelse för IT-drift och system. Som person är du strukturerad och organiserad samt har god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och har förmågan att själv driva igenom uppgifter. Skallkrav: - YH-utbildning eller arbetslivserfarenhet inom IT-drift/IT-arkitektur/projektledning IT - Svenska & Engelska i tal/skrift - Körkort B Meriterande: - Förståelse och kompetens inom IT-drift/IT-arkitektur - Erfarenhet av SAP/Jeeves eller Qlicksense - Tidigare erfarenhet av arbete inom IT-projektledning eller IT-drift Om oss Framtiden AB finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag. Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter – hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar. Villkor Start: Enligt överenskommelse Omfattning: Heltid Ort: Jönköping
Arbetsgivare
Framtiden i Sverige AB
Hemsida: http://www.framtiden.com
Ansökan
Ansök senast 30 October (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.