Agil coach

Agil coach

Jobbet som agil coach innebär att du kombinerar coachning och mentorskap för att hjälpa ett team, företag eller organisation att fungera bättre. Du arbetar i första hand med att leda teamet eller organisationen att nå uppsatta mål.

Agila coacher arbetar ofta inom IT-branschen för att få ett projekt att fungera så smidigt som möjligt. Andra arbetsuppgifter för en agil coach är att på olika sätt underlätta arbetet genom att effektivisera och se till att allt flyter på.

Att jobba som agil coach innebär att du lyssnar och analyserar vad som händer i teamet för att sedan föreslå utveckling framåt. En av de viktigaste arbetsuppgifterna för dig som agil coach är att skapa en positiv anda och självförtroende hos varje medarbetare i teamet.

Genom att ta hjälp av en agil coach under en period mår ofta de anställda bättre, når bättre resultat, minskad personalomsättning och i slutänden bättre arbetsmiljö.

Utbildning

Oftast har den som jobbar inom detta yrke en avslutad eftergymnasial utbildning, från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola. Men det kan inte uteslutas att med "rätt" arbetslivserfarenhet i kombination med självstudier och/eller några fristående kurser, kunna jobba som agil coach.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program.

Personliga egenskaper

Som agil coach behöver du vara nyfiken, engagerad, prestigelös, analytisk och ha lätt för att skapa förtroende när du möter nya människor. Det är en fördel om du tidigare har arbetat som chef eller projektledare och med utveckling av enskilda medarbetare, team och organisationer.

Övrigt

Det finns en yrkesroll (scrum master), som påminner om en agil coach. Den agila coachen har ofta ett större perspektiv och ett större fokusområde än en scrum master. En scrum masters fokuserar i första hand på teamet, men den agila coacher arbetar mer med hela organisationer.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  535 Lediga jobb som agil coach

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.