På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Agil coach

Agil coach

Jobbet som agil coach innebär att du kombinerar coachning och mentorskap för att hjälpa ett team, företag eller organisation att fungera bättre. Du arbetar i första hand med att leda teamet eller organisationen att nå uppsatta mål.

Agila coacher arbetar ofta inom IT-branschen för att få ett projekt att fungera så smidigt som möjligt. Andra arbetsuppgifter för en agil coach är att på olika sätt underlätta arbetet genom att effektivisera och se till att allt flyter på.

Att jobba som agil coach innebär att du lyssnar och analyserar vad som händer i teamet för att sedan föreslå utveckling framåt. En av de viktigaste arbetsuppgifterna för dig som agil coach är att skapa en positiv anda och självförtroende hos varje medarbetare i teamet.

Genom att ta hjälp av en agil coach under en period mår ofta de anställda bättre, når bättre resultat, minskad personalomsättning och i slutänden bättre arbetsmiljö.

Utbildning

Oftast har den som jobbar inom detta yrke en avslutad eftergymnasial utbildning, från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola. Men det kan inte uteslutas att med "rätt" arbetslivserfarenhet i kombination med självstudier och/eller några fristående kurser, kunna jobba som agil coach.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program.

Framtidsutsikter

Personliga egenskaper

Som agil coach behöver du vara nyfiken, engagerad, prestigelös, analytisk och ha lätt för att skapa förtroende när du möter nya människor. Det är en fördel om du tidigare har arbetat som chef eller projektledare och med utveckling av enskilda medarbetare, team och organisationer.

Arbetsplats

Övrigt

Det finns en yrkesroll (scrum master), som påminner om en agil coach. Den agila coachen har ofta ett större perspektiv och ett större fokusområde än en scrum master. En scrum masters fokuserar i första hand på teamet, men den agila coacher arbetar mer med hela organisationer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Agil Coach

Arbetsgivare / Ort: Sopra Steria Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 30 October (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Projektledare
  • IT

Om jobbet
Nu söker vi en erfaren Agil Coach med ett affärsmässigt förhållningssätt. I rollen som Agil Coach kommer du att skapa förutsättningar och inspirera till att föra ut de agila principerna i kundernas organisationer. Genom att coacha och vara en mentor till människor inom hela organisationen kommer du att vara en central del i kundens agila förflyttning. Du är uppmärksam och lyhörd inför kundens specifika behov och med din långa erfarenhet som agil coach vet du vad som krävs för att uppnå en högpresterande, kollaborativ och ständigt förbättrande kultur. Uppdragen rör sig från strategisk nivå med ledningsgrupper, till en nära samverkan med teamen i det dagliga arbetet. Vi tror att du har en välutvecklad anpassningsförmåga och starkt resultatfokus. Du är pragmatiskt lagd och kan anpassa metod och arbetssätt efter sammanhang för att få till stånd förflyttning, implementation och resultat. Vem är du? • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet som Agil Coach och förändringsledning med agila metoder • Minst 5 års erfarenhet av IT-utveckling • Du har innehaft rollen som Agil Coach i större organisationer med uppdraget att bygga högpresterande autonoma team och ansvarat för samordning av flera team i komplexa miljöer. • Vi ser gärna att du även har erfarenhet av roller som Scrum master och Produktägare • Du ses som en expert inom agila metoder och ramverk • Du har lätt för att hantera människor • Du kan facilitera workshops och hålla utbildningar • Du har erfarenhet av att coacha och leda andra ledare • Du har utbildning och certifieringar inom det agila området Vilka är vi? Sopra Steria är ett internationellt konsultföretag som är ledande inom digital transformation av medelstora och stora organisationer. Vår unika kombination av specialistkompetens inom både verksamhetsutveckling och IT ökar värdet på och användbarheten av våra kunders satsningar. I världen är vi mer än 45 000 medarbetare. 470 av oss finns här i Sverige, där var tredje medarbetare är en kvinna. Vår starka kultur bygger på samverkan och teamwork. Genom att dela med oss av vår kunskap och vår positiva kultur bygger vi långsiktiga relationer med både medarbetare och kunder. Sopra Steria rankas av Gartner som ett topp 5 bolag i Europa inom Digital Transformation Ansökan Ansök enkelt genom att antingen ladda upp ditt CV eller länka till ditt LinkedIn-konto via annonsen på vår hemsida. Om du har frågor om tjänsten eller bolaget i sig är du välkommen att kontakta Marie Berg via mail: [email protected] Sista ansökningsdatum är 30 oktober 2020. Urvalsprocessen påbörjas efter det men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Arbetsgivare
Sopra Steria Sweden AB
Ansökan
Ansök senast 30 October (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.