På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Agil coach

Agil coach

En agil coach är en person som kombinerar coachning med mentorskap i syfte att hjälpa företag/organisationer som helhet eller under en viss period leda de enskilda team inom dem - med mål att få dem att fungera så bra som möjligt.

Kort & gott
Agil coachens roll är att identifiera flaskhalsar, röja hinder och hitta nya effektiva arbetssätt för såväl arbetsteamet som för organisationen i dess helhet.

En agil coach brukar själv inte ha en fast plats i organisationen. Hen leder utvecklingen av en grupp mot fastställda mål. Det handlar både om facilitering, det vill säga att genom att ställa rätt frågor och ta bort hinder för kommunikation få de anställda att själva driva på förändringar, och om utbildning där man som agil coach även bidrar med sin personliga erfarenhet.

En vanlig dag på jobbet...
En vanlig dag på jobbet för en agility coach kan t.ex ha följande innehåll: att organisera och facilitera olika typer av möten, exempelvis i form av workshops. En viktig del i det dagliga arbetet är att observera, lyssna och analysera vad som händer i organisationen/företaget för att senare omsätta det i olika typer av åtgärder. Många gånger handlar det om att lyssna på personer som har specialkunskap inom vissa kunskapsområden och skapa möjlighet för dem att agera på det, eller att agera själv. Inte sällan handlar coachens insats om att "ingjuta mod i", dvs på rätt sätt uppmuntra de personer som finns i organisationen/företaget. Vid behov kan en agil coach utforma övningar som kan fungera som katalysator för att få saker att hända.

Personliga egenskaper som krävs för att kunna bli en bra agil coach: modig, prestiglös, nyfiken, engagerad, har förmåga att snabbt skaffa sig helhetssyn.

Visste du att...?
Det finns en yrkesroll (scrum master), som påminner om en agil coach, men det finns vissa skillnader. Den agila coachen har ofta ett större perspektiv och ett större fokusområde än en scrum master. När en scrum master fokuserar i första hand just på sitt team, tenderar den agila coachen att jobba i ett lite större sammanhang, med att ha hänsyn till flera olika aktörer/intressenter. Den agila coachen kan givetvis vid behov hjälpa till att "facilitera en daglig scrum". Men överlag är det så att scrum masters lyfter teamet, medans agila coacher lyfter hela organisationer.

Lilla ordboken
Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.