På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IT-lärare

IT-lärare

IT-lärare förser de studerande med de kompetenser som efterfrågas inom IT-branschen. Hen kan t.ex utbilda till system- och webbutvecklare inom vuxenutbildningen. Hen undervisar i kurser som till exempel webbutveckling, programmering och gränssnittsdesign. Som lärare står man för planering, genomförande samt uppföljning.

IT Lärare kan finnas på olika utbildningsnivåer och i olika skolformer: på gymnasieskolor, inom Komvux, inom Yrkeshögskola, på folkhögskolor (som folkhögskolelärare) och på högskolenivå (som högskolelärare).
På gymnasiet arbetar de ofta med elever på Teknikprogrammet, och först och främst med de elever som på TE väljer inriktning Informations och medieteknik samt med elever på det fjärde tekniska året, TE4 som läser för att ta ut examen som gymnasieingenjörer.

Några saker som IT lärare lär ut är t.ex att HTML är grundspråket för att bygga hemsidor och förkortningen står för hypertext markup language och att CSS, cascading style sheets, är ett ”språk” som beskriver presentationsstilen för ett strukturerat dokument som till exempel typsnitt.

Utbildning

Många IT lärare är i grunden programmerare. Men det finns exempel på att man som IT lärare har diverse andra utbildningar och arbetslivserfarenheter "i bagaget".

Var god se även andra yrkespresentationerna, förslagsvis börja med Pedagog, Utbildare, Ämneslärare, Vuxenlärare och yrken inom Data och IT.

Länktips

3 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.