IT-lärare

IT-lärare

IT-lärare förser de studerande med de kompetenser som efterfrågas inom IT-branschen. Du kan utbilda dig till system- och webbutvecklare inom vuxenutbildningen. Du undervisar i kurser som till exempel webbutveckling, programmering och gränssnittsdesign. Som lärare står du för planering, genomförande samt uppföljning.

IT-lärare kan finnas på olika utbildningsnivåer och i olika skolformer, som på gymnasieskolor, Komvux, Yrkeshögskola, folkhögskolor och på högskolenivå.

På gymnasiet arbetar IT-lärare ofta med elever på Teknikprogrammet, och först och främst med de elever som valt inriktning Informations och medieteknik samt med elever på det fjärde tekniska året, TE4.

Utbildning

Många IT-lärare är i grunden programmerare, men det finns exempel på att du som IT-lärare har diverse andra utbildningar och arbetslivserfarenheter "i bagaget".

Grundläggande utbildning finns på gymnasiet, t ex El- och energiprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Passande grundutbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  4 Lediga jobb som it-lärare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.