Turistchef
Spela filmen

Turistchef

Turistchef kan ha olika arbetstitlar, t ex Turismutvecklare eller Destinationsutvecklare. En viktig del i arbetet är att initiera, planera och driva diverse projekt och strategiska frågor i syfte att utveckla turismnäringen.

Ofta arbetar man utifrån en på förhand framtagen turismstrategi för att skapa samverkan mellan kommuner och de lokala företagen.

I arbetsuppgifter brukar man också inkludera att ansvara för att samordna projekt och aktiviteter inom besöksnäringen som stärker och skapar reseanledningar till destinationen.

Som turistchef brukar man ofta ha ett övergripande ansvar för en hel region och är resultatansvarig. Arbetsuppgifter innehåller också en hel del utåtriktad verksamhet som deltagande på mässor och möten med kommunledningen och företagare. 

Utbildning

Det finns inga strikta krav på vilken utbildning man måste ha för att kunna jobba som turistchef. Det blir upp till en arbetsgivare att bedöma vem som har tillräckliga kvalifikationer.

Bra och meriterande grundutbildning finns på gymnasiets Hotell och turismprogrammet. Påbyggnadsutbildningar finns inom yrkeshögskolan.

Det finns även ett antal högskoleutbildningar i Sverige och utomlands som passar om man siktar på jobbet som turistchef.

Visste du att...?

... i Visby finns det ett litet hotell som har anor från 1200-talet.
Källa: johanmalareshus.se

Visa mer
Visa mindre

33 Lediga jobb som turistchef

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.