På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Resebyråtjänsteman
Spela filmen

Resebyråtjänsteman

Om du vill arbeta med att hjälpa människor att hitta passande för dem resor och upplevelser, är ett yrke som resebyråtjänsteman ett passande yrke för dig!

Deras främsta arbetsuppgifter består i att informera om och marknadsföra resor samt förmedla och arrangera resor.

Nu för tiden har resandet blivit en livsstil för många människor, som önskar uppleva nya saker och bekanta sig med annorlunda kulturer eller få diverse naturupplevelser.

Utbildning

Utbildningsbakgrund hos de verksamma resebyråtjänstemän varierar kraftigt. Man kan ha gymnasial eller eftergymnasial utbildning. På gymnasiet rekommenderas Hotell- och Turismprogrammet.

Personliga egenskaper

För att arbeta i resebranschen krävs att man är serviceinriktad, kommunikativ, flexibel, språkkunnig, världsvan och trivs med att ha med människor att göra.

Arbetsplats

Resebyråtjänstemän arbetar för det mesta inne på resebyråer eller på resebolag.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Turismutvecklare till Visit Lund AB

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Turistbyråtjänsteman

Om jobbet
Om oss Visit Lund är Lunds kommuns destinationsbolag som bildades maj 2020. Vi är idag 18 personer med uppdrag att: - Värva, utveckla och genomföra publika evenemang samt värva möten och kongresser till Lunds kommun i enlighet med gällande evenemangs- och mötesstrategi. - Utveckla och marknadsföra den del av platsvarumärket Lund som rör besöksnäringen. Detta ska ske i nära samarbete med Lunds kommun, berörda förvaltningar och externa aktörer. - Tillhandahålla ett behovsanpassat högklassigt värdskap för besökare och turister. - Koordinera samverkan mellan operatörer och anläggningar för möten och evenemang. Visit Lunds vision är: Tillsammans gör vi Lund till Sveriges roligaste stad att bo, verka i och besöka! Detta speglar vår arbetsplats där det är högt i tak och där vi tillsammans jobbar mot gemensamma mål. Arbetsuppgifter Visit Lund arbetar med ett mobilt och behovsanpassat värdskap i hela Lunds kommun, vilket vi anser är ett modernt sätt att arbeta med värdskap. Vi har valt att vara där besökaren är istället för att besökaren ska leta upp oss. Mötet med besökaren betyder mycket för oss och vi ser till att besökarna får personlig service och hjälp med sin vistelse. Visit Lund säljer även evenemangsbiljetter till olika typer av evenemang i Lund - guidade turer, föreställningar, shower och konserter.  Visit Lund arbetar också för att på ett hållbart sätt, utveckla och marknadsföra Lund som besöksdestination. Arbetet görs tätt ihop med Lunds besöksnäring och universitet liksom med Tourism in Skåne och Visit Sweden. Nu söker vi en turismutvecklare som ska arbeta med att utveckla vårt värdskap samt besöksnäringen i Lunds kommun. Du ska kunna arbeta med olika projekt både internt och med olika samarbetspartners inom kommunen och besöksnäringen, där du representerar bolaget i det specifika projektet. Som en del i att förstå och utveckla Lund som destination jobbar alla också med att bemanna vår frontdesk kl. 11-15, en dag i veckan.  Vi söker dig som Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba inom besöksnäring samt att arbeta med olika projekt. Du är en driven projektledare som är van att koordinera olika aktörer eller verksamheter samt driva mot ett gemensamt mål. Du ska vara flexibel, vilket innebär att du kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt, hjälpa till där det behövs samt att ibland arbeta på kvällar och helger vid olika arrangemang. Vi utgår från att du är serviceminded och tycker om att hjälpa människor samt att du är lösningsorienterad.  Du ska vara självgående och kunna ta ansvar samt representera både Visit Lund och Lund i kontakt med omgivningen.  Formella krav: - Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper (meriterande) - Eftergymnasial utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten - Erfarenhet av projektledning - Körkort B I denna rekrytering kommer vi arbeta med löpande urval.  
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.