På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Språkresearrangör

Språkresearrangör

En Språkresearrangör förmedlar språkresor över hela världen. Du ser till att de som ska studera utomlands får möjlighet att förbättra sina språkkunskaper, träffa nya människor och får inblick i nya kulturer.

En språkresearrangör arbetar med allt från att guida elever att välja rätt språkresa till att organisera allt som behövs på den destination resorna går till.

Du har regelbunden kontakt med blivande studenter, skolor och universitet utomlands, CSN samt att du deltar på olika studentmässor.  

Vanligast är språkresor till länder som USA, Australien, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Tyskland eller Italien, men även länder i Asien är efterfrågade. Det finns olika nivåer när du ska studera utomlands och ofta börjar det med att yngre tonåringar åker på språkresa några veckor på sommarlovet.

Som språkresearrangör kan du även ansvara för studenter som vill studera på High School eller jobba som aupair under ett helt år. Många reser även utomlands för att kombinera arbete och språkinlärning och då kan det vara bra att ha en språkresearrangör som hjälper till med planering och allt det praktiska.

En viktig del av arbetet som språkresearrangör är att se till att resan är trygg och säker för varje deltagare, att det finns meningsfulla och roliga aktiviteter på plats och att det finns hållbart miljötänk. Du arbetar även med att säkerställa att studier och boendet är av god kvalitet samt att du även har en hel del kontakt med lokala samarbetspartners. 

Utbildning

Språkresearrangörer utbildas oftast reseföretagen. Goda språkkunskaper och vana vid servicearbete är vanliga krav. Gymnasieskolans utbildning inom ekonomi eller hotell- och turism är en bra grund.

Yrkeshögskolan kan ha eftergymnasial utbildning inom handel, administration, ekonomi eller turismområdet.

Arbetsplats

Under vissa perioder kan det även bli aktuellt att arbeta utomlands, särskilt vid uppstart av en ny språkrese-destination.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.