Concierge

Concierge

Concierge är det franska ordet för portvakt eller vicevärd.

Utomlands är det vanligt att lägenhetsbyggnader har en reception vid ingången och som kan vara bemannad under kontorstider, på vissa ställen dygnet runt. Det är en concierge som bemannar en sådan "fastighets-reception".

Yrket concierge har många likheter med yrket hotellreceptionist. Conciergetjänster kan dock även omfatta mer personlig assistans att rekommendera och planera turistaktiviteter, göra reservationer eller köpa biljetter åt hotellgäster eller boende i den fastigheten som omfattas av conciergeservice. 

Allt fler hotell erbjuder "tjänsten concierge," som hjälper hotellgäster att boka teaterbiljetter, informerar om öppettider på museer eller visar på en karta hur man ska ta sig dit man vill komma.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Hotell- och turismprogrammet, alternativt motsvarande utbildning på Komvux. Relevanta påbyggnadsutbildningar kan finnas bl a inom yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Som concierge är du oftast anställd på ett hotell eller i ett stort kontorskomplex, t ex kontorshotell.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  3422 Lediga jobb som concierge

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.