På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Passare

Passare

Passaren är en av yrkesroller inom filmproduktion. Till de huvudsakliga arbetsuppgifter hör vanligtvis att rigga allt för kameran, t ex åkräls och liftar samt köra dolly och kranar.

Under förproduktionsperioden går passaren och fotografen igenom vilka bilder som kommer att tas med respektive kran-, dolly- eller räls och planerar upp jobbet tidsmässigt och om det är något extrautrustning som måste beställas in.

Passaren får ofta styra fotografen när denne använder handkamera eller steadycam, så att man inte trampar snett eller hamnar fel.

Passaren måste också ha koll på inspelningsschemat och "flagga för" om det är riggningar som tar tid eller saker som inte går att flytta snabbt, för att produktionskontoret ska kunna planera inspelningsdagarna så smidigt som möjligt. 

Ibland får passare hjälpa till på ljus-sidan, så det är bra att vara lite allmänt teknisk lagd och ha grundläggande el-kunskaper såväl som kamerakännedom.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, du kan bli upplärd på arbetsplatsen, men utbildning från teater-inriktningen på gymnasiets Estetiska program eller från en teater-linjen på en folkhögskola är ett plus.

Som passare har du en del verktyg och utrustning med dig till inspelningsplatsen och det kan ibland krävas en lastbil, så C-körkort är ett plus om du vill jobba som passare.

Personliga egenskaper

Som passare måste du vara tekniskt kunnig, stark, uppfinningsrik och ha en känsla för filmandet. Ibland måste passare hitta på egna lösningar, så det är bra att vara händig och kunna tänka "utanför boxen".

Det krävs också mycket god kunskap om säkerheten på plats, eftersom du behöver köra kranar med människor i. En passare måste även ha en god känsla för arbetstempot. Det handlar ofta om både precision och smidighet för att kunna köra en dolly utan att det blir ryckigt eller ojämnt.

Jobbet kan periodvis vara både stressigt och fysiskt tungt, så du behöver vara i god psykisk och fysisk form.

Visste du att... ?

... ca 100 olika yrken behöver samarbeta för att en film ska bli av.

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Talesperson för ett konstverk

Arbetsgivare / Ort: Gislaveds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 December (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Projektledare: kultur
  • media
  • film

Om jobbet
Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra. Beskrivning Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande. VILL DU SKAPA NÅGOT UNIKT? VILL DU PRODUCERA KONST? VILL DU LEDA? Gislaveds konsthall och A Collaboration Monument Välkommen till A Collaboration Monument och Gislaveds konsthall, vi söker en projektledare för ett storskaligt konstprojekt under 2021. Projektet kommer att utspela sig på flera platser med utgångspunkt från Gislaveds Konsthall. A Collaboration Monument är ett långvarigt konstprojekt realiserat i flera separata verk som alla är del av en och samma helhet. Konstnärer, tecknare, arkitekter, dansare, scenbyggare, musiker, författare och curatorer samverkar i skapandet av konst som går över och bortom dig själv. Arbetsuppgifter Du arbetar med olika människor och skilda discipliner och för dem samman. Du finner, dirigerar och kommunicerar med samarbetsparter. Du organiserar evenemang, skriver ansökningar och har en väsentlig roll i skapandet av ett monumentalt konstverk. Arbetet innebär kommunikation med flera olika yrkesgrupper. Du behöver följa instruktioner, fatta beslut och arbeta självständigt. Uppdraget är flexibelt med avseende på arbetsort såväl som tid. Arbetsperioden disponeras under 2021 i samråd med arbetsgivaren. Kvalifikationer Akademisk utbildning inom konst, dans eller projektledning på minst kandidatnivå eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Kommunikationsförmåga, färdighet inom sociala media, event och organisation är önskvärt. Du behöver vara lösningsorienterad, kreativ och duktig på att hålla och sätta deadlines. Tidigare erfarenhet som projektledare är inte ett krav. Största vikt fästs vid personlig lämplighet. I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Gislaveds kommun
Ansökan
Ansök senast 10 December (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medarbetare till Pixel-Skånes filmfestival 2021

Arbetsgivare / Ort: Film i Skåne AB / Ystad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 December (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

I slutet av april 2021 hålls Pixel-Skånes Filmfestival för 26 året i rad. Nästa år blir evenemanget helt digitalt och ska sändas on-line över internet. Vi söker två personer som tillsammans med oss ska genomföra festivalen.

Särskilt viktiga egenskaper i år med hemarbete:

Du är Initiativtagande

tydlig i kommunikationen

har god samarbetsförmåga

förmåga att prioritera och jobba med deadlines

är lösningsfokuserad


FESTIVALORGANISERING

Erfarenhet av projektledning, planering, budgetarbete och förmåga att delegera

Strukturerad, god förmåga till överblick men också detaljkännedom.


KOMMUNIKATION

God förmåga i tal och skrift på svenska

Goda kunskaper i grundläggande Indesign/Photoshop

Publikation på hemsida

Sociala medier


PRODUKTION AV ON-LINEEVENT

(ej tekniskt ansvarig, dock meriterande med erfarenhet från likande event eller tv/filminspelning)

Innehållsproduktion

Koordinatorsroll inför och vid inspelning


FILM & KULTUR

Intresse och kännedom om film och filmbranschen.

Kultur för barn och unga – meriterande erfarenhet


Om Film i Skåne

Film i Skåne AB är en regional filmorganisation vars uppdrag är att främja filmverksamhet i Skåne samt att öka tillväxten i Skåne genom filmproduktion.

Detta sker genom konsultation inom filmpedagogik, visning och filmproduktion, samproduktion av filmkulturella arrangemang, investering i filmproduktion, drift och uthyrning av Ystad Studios samt filmkommissionsarbete genom Southern Sweden Film Commission

Film i Skåne AB ägs, tillsammans med systerbolagen Event in Skåne AB, Invest in Skåne AB och Tourism in Skåne AB av Business Region Skåne AB.


Arbetsgivare
Film i Skåne AB
Elis Nilssons Väg 12
27139 Ystad
Hemsida: www.filmiskane.se
Ansökan
Ansök senast 11 December (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Centrum för fotografi söker nationell samordnare (75%)

Arbetsgivare / Ort: Cff - Centrum För Fotografi, Ekonomisk Fören / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 December (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Projektledare: kultur
  • media
  • film

Om jobbet

Centrum för fotografi (CFF) söker en nationell samordnare på 75% för att utveckla CFF:s verksamhet i hela landet. I tjänsten som nationell samordnare ingår att arbeta för våra medlemmars arbetstillfällen på olika platser runt om i Sverige. Du kommer att tillsammans med verksamhetschefen ta fram en strategi för hur CFF:s verksamhet ska finnas i hela landet och därefter projektleda den. Inom ramen för verksamheten i hela landet ingår: kurser, föreläsningar, utställningar, seminarier, mässor m.m. Ditt ansvar är att projektleda verksamheten från det första idéstadiet till utvärderingen. I tjänsten ingår resor i Sverige, budgetansvar, ansvar för medlemsdialogen och utvecklingsarbetet i hela landet. Även administrativa och kommunikativa uppgifter ingår.

Centrum för fotografi är en rikstäckande intresse- och medlemsförening för fotografer och övriga yrkesgrupper verksamma med fotografi. Föreningen har ett tvåfaldigt syfte, dels att verka allmänbildande och kunskapsförmedlande i fråga om fotografisk bild, dels att stödja olika typer av yrkesroller verksamma inom fotografin. Genom utställningar och program söker föreningen främja en diskussion om fotografiska bilders roll och funktion i samhället, i historiskt perspektiv och i vår samtid. Genom att skapa nya kontaktytor mellan fotografins område och samhällets övriga näringar söker föreningen nya vägar till arbetstillfällen för sina medlemmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom fotografi-, konst- eller kulturområdet och som har en dokumenterad projektledarerfarenhet med minst tre års erfarenhet i närtid. Ett krav är god kunskap om kulturområdets nationella, regionala och lokala förutsättningar. För arbetet som nationell samordnare krävs kunskaper inom fotografin och närliggande kulturdiscipliner. Dessutom förutsätts goda kunskaper inom administration och ekonomihantering. Du är även van att arbeta med ansökningar och redovisningar och har ett dokumenterat budgetansvar. Du har god förmåga att arbeta med text, bild och form i olika media och kunskaper om kurs-, program- och utställningsverksamhet.

Övriga meriter

- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

- god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga

- pedagogiska erfarenheter inom kulturområdet

- kunskaper om förenings- och medlemsarbete

- bred professionell erfarenhet inom kulturområdet

- aktiv delaktighet i olika fotografiska, konstnärliga eller kulturella nätverk

- god erfarenhet av nätverksbyggande och att arbeta i utvecklingsprojekt

- förmåga att ta ansvar för att initiera, driva och följa upp större projekt.

Utöver kvalifikationsbedömningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. CFF kommer främst beakta den som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla den beskrivna tjänsten.

Tjänsten kommer att innebära resande inom Sverige, arbetsplatsen ligger i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Provanställning kommer att tillämpas. Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV med referenser till [email protected] ange ”Nationell samordnare” i ämnesraden. Vi behöver din ansökan senast den 14/12 2020. Intervjuer kommer att genomföras i mitten på januari 2021.

Vid frågor kontakta verksamhetschef Kristyna Müller på [email protected], eller på 0730 286 312.

Vi undanber oss all annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetsgivare
Cff - Centrum För Fotografi, Ekonomisk Fören
Tjärhovsgatan 44
11628 Stockholm
Hemsida: www.centrumforfotografi.se
Ansökan
Ansök senast 14 December (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kulturstrateg

Arbetsgivare / Ort: Haparanda kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 December (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.     Arbetsuppgifter Som kulturstrateg kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra kulturlivets förutsättningar, ansvara för samordning och driva projekt i Haparanda kommun. Uppdraget innebär att utveckla befintliga och skapa nya nätverk och strukturer som länkar samman kommuner, kulturliv, näringsliv och civilsamhälle Så här vill vi beskriva arbetsuppgifter och ansvar i rollen - Du arbetar med att stimulera och utveckla kulturen  - Du arbetar tillsammans med andra medarbetare inom kulturverksamheten för gemensamma målsättningar. - Som kulturstrateg omvärldsbevakar du, följer upp och rapporterar angelägna frågor och processer. - Du är en länk mellan kommunen och kulturlivet – ansvara för kommunikation och dialog via möten och andra forum - Du samverkar med regionala aktörer inom konst och kulturområdet för att nå gemensamma målsättningar i regionen. - Du verkar för utveckling genom exempelvis kunskapshöjande insatser och gemensamma utvecklingsprojekt - Du handlägger samtliga bidragsärenden till kulturen, bereder och i vissa fall beslutar och verkställer. - Du kommer att äga projekt och driver dem självständigt.   Personliga egenskaper Vi söker en person som är initiativtagande och har förmåga att planera, genomföra och följa upp arbete mot tydliga målsättningar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. En viktig del i denna roll är att skapa samverkan mellan aktörer inom området för att nå gemensamma mål. Därför behöver du vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och duktig på att skapa kontakter och underhålla relationer. Tjänsten innehåller en hel del administration och du behöver kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt sätta upp och hålla de tidsramar som ges.   Kvalifikationer För att passa för detta uppdrag ser vi att du - Har erfarenhet av kommunal och/eller regional kulturverksamhet och kunskap om offentlig konst, samhällsplanering - Har kännedom om att arbeta i en politiskt styrd organisation - Har kunskaper om ekonomi, budget och avtal - Har erfarenhet av att driva och samordna projekt - Är strukturerad och van att arbeta självständigt och driva processer, samtidigt lagspelare - Tar initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare - Har relevant universitets- eller högskoleutbildning - Har körkort    Rollen innebär skriftlig och muntlig kommunikation i olika formella sammanhang och du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Behärskar du dessutom något av miniritersspråken, blir du en tillgång för hela verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   Meriter Erfarenhet av liknande arbete inom kultur
Arbetsgivare
Haparanda kommun
Ansökan
Ansök senast 18 December (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Senior Motion Capture Technician

Arbetsgivare / Ort: Sharkmob AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 May (5 månader 7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Filmtekniker

Om jobbet
We are building a Motion Capture studio in the center of Malmö! For this exciting new venture, we are looking for a Senior Mocap Technician who will be at the heart and center of all our motion capture activities and build up our studio from scratch. You will be instrumental in setting our standards of quality and help build a team for future expansion. We are looking for a true team player who shares insight and learnings with the team. You’re good at delivering feedback, but you’re just as good at taking notes when your team and different stakeholders share their point of view. You will be a part of our Creative Services department; the in-house cornerstone of Sharkmob that provides the studio and all its different teams with visual assets. Daily responsibilities - Setup and Maintenance of Vicon motion capture studio - Optimisation of mocap camera placement and volume coverage - Overseeing general hardware reliability and performance - Maintenance of suits, markers and props - Overseeing of Vicon data health and its accessibility - Optimisation of the motion capture pipeline (procedures, tools) - Supervision and mentoring of mocap operators during calibration and operation Qualifications - On-set production experience (game or film) - Familiar with real-time streaming procedures - Familiar with handling multiple data sources (body, face, sound) - Experience with Python scripting - Experience with DCCs, such as MotionBuilder or similar - English language proficiency - Master of time management That little extra - Passionate about video games and have experience in the industry - Performance Capture experience (game or film) - Familiar with Unreal Engine (Blueprints, Sequencer) - Experience with MotionBuilder SDK - Game Industry experience
Arbetsgivare
Sharkmob AB
Hemsida: http://www.sharkmob.com
Ansökan
Ansök senast 9 May (5 månader 7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.