På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsterapibiträde

Arbetsterapibiträde

Arbetsterapibiträden arbetar ofta i team tillsammans med arbetsterapeuter. Arbetsuppgifterna som arbetsterapibiträden har kan ofta vara att stötta, stimulera, handleda och bedöma patienter i olika aktiviteter. Hjälpmedelshantering ingår också i deras arbetsuppgifter.

Arbetsplatsen är ofta på en vårdavdelning och/eller inom rehabilitering. Arbetsgivare kan vara en sjukvårdsregion eller ett företag inom vården.

Arbetsterapins dag sammanfaller den med världsdagen för arbetsterapi - World OT Day den 27 oktober. Syftet med Arbetsterapins dag är att ha en dag för arbetsterapeuter att samlas och enas om sin profession, sprida kunskapen kring arbetsterapi och arbetsterapeuter. Att uppmärksamma sin profession genom en temadag kan i sin tur leda till fler anställningar och att arbetsterapeuter blir mer attraktiva på arbetsmarknaden. 

Utbildning

Examen från Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning för vuxna från Komvux, vuxenutbildningen eller någon annan vårdutbildning i kombination med erfarenhet av att arbeta med skaderehabilitering.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.