På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsterapibiträde

Arbetsterapibiträde

Arbetsterapibiträden arbetar ofta i team tillsammans med arbetsterapeuter. Arbetsuppgifterna som arbetsterapibiträden har kan ofta vara att stötta, stimulera, handleda och bedöma patienter i olika aktiviteter. Hjälpmedelshantering ingår också i deras arbetsuppgifter.

Arbetsplatsen är ofta på en vårdavdelning och/eller inom rehabilitering. Arbetsgivare kan vara ett landsting eller ett företag inom vården.

TEMADAG
Arbetsterapins dag har tidigare infallit den tredje torsdagen i oktober. Från 2017 sammanfaller den med världsdagen för arbetsterapi - World OT Day som alltid är 27 oktober.
Syftet med Arbetsterapins dag är att ha en dag för arbetsterapeuter att samlas och enas om sin profession, sprida kunskapen kring arbetsterapi och arbetsterapeuter. Att uppmärksamma sin profession genom en temadag kan i sin tur leda till fler anställningar och att arbetsterapeuter blir mer attraktiva på arbetsmarknaden. Kika gärna på Temadagar i oktober.

Utbildning

Examen från Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning för vuxna från Komvux, vuxenutbildningen eller någon annan vårdutbildning i kombination med erfarenhet av att arbeta med skaderehabilitering.

Liknande yrke är bland annat
Fysioterapibiträde.

Visste du att...?
SMSlivräddare
är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.
Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län.
Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %. Källa: smslivraddare.se.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.