På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Servicemedarbetare inom sjukvården
Spela filmen

Servicemedarbetare inom sjukvården

Som servicemedarbetare inom sjukvården hjälper du till med det som behöver göras på den vårdenhet du arbetar, som till exempel ett sjukhus eller vårdcentral. Yrket kallas också för servicevärd inom vården. 

Du städar, rengör behandlingsrum, fyller på med förbrukningsmaterial, hjälper till med enklare administrativa uppgifter, visar patienter och/eller anhöriga till rätt behandlingsrum samt bistår med information och ger viss trygghet, stöd och tröst till patienter. 

Utbildning

Ingen formell utbildning krävs utan du lärs upp direkt på arbetsplatsen. Det är vanligt att kravet är att du har fyllt 18 år för att få anställning som servicemedarbetare. Gymnasiekompetens är en fördel, helst Vård- och omsorgsprogrammet eller Vård- och omsorgspaket inom komvux, men även annan utbildningsbakgrund och tidigare arbetslivserfarenhet kan vara passande, t.ex. personlig assistent.

Det är arbetsgivaren som bedömer om din utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet är tillräcklig för att klara av jobbet som servicemedarbetare inom sjukvården.

Passande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Lilla ordboken

Farmakologi, ungefär detsamma som "läkemedelslära", är studier av hur olika substanser interagerar med levande organismer för att åstadkomma en funktionsändring. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

97 Lediga jobb

Vårdbiträde till Sturkö hemtjänst

Arbetsgivare / Ort: Karlskrona kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Äldreförvaltningen söker Vårdbiträde till Sturkö hemjtänst Vårt arbete utgår från att den enskilde kunden är i fokus och är delaktig i sina omsorgsbehov. Som vårdbiträde hos oss är det viktigt att kunna möta den enskilda individens behov och önskemål. Vi är ett team med fokus på kontinuitet, kvalitet och professionellt förhållningssätt. Vi ser fram emot din ansökan! Uppdrag Du kommer att arbeta med grundläggande vård och omsorg utifrån ett rehabiliterande synsätt med tonvikt på värdighet och välbefinnande för kunden. Du ger personlig service till kunden och du ger korrekt och vägledande information. Du ska tillvarata och stimulera den enskildes resurser utifrån ett salutogent förhållningssätt och utföra sjukvårdande uppgifter efter delegering av sjuksköterska. Rapportering och dokumentation ingår i uppdraget. Kvalifikationer Utbildning vårdbiträde med stort engagemang för omsorgsarbetet. Erfarenhet och kunskap av medicinska uppgifter är meriterande. B-körkort är krav. Uppdraget som vårdbiträde kräver pålitlighet och respekt för människors personliga integritet. Du har ett stort engagemang för omsorgsarbetet, är initiativrik och lyhörd för våra kunders behov. Du ska ha förmåga att utföra den beviljade insatsen till den äldre utifrån hennes/hans individuella förutsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, att genomföra det goda mötet med den äldre.   ​Du ska kunna bidra till ett positivt arbetsklimat, vara förändringsbenägen, lyhörd och ha ett gott bemötande mot arbetskamrater och andra professioner. Det är viktigt att du har datorvana och inte är främmande för ny teknik. Vi arbetar med dokumentation och registrering via smartphones. Om anställningen Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Karlskrona kommun arbetar med heltid som norm och erbjuder därför 100 % i sysselsättningsgrad. Arbetstid på dagar och kvällar under vardagar och helger.    Kontaktpersoner Anne Göransson, enhetschef, 0455-304809 Fackliga företrädare Karlskronasektionen kommunal, 0455-30 48 80 Ansökan Skicka din ansökan med meritförteckning omgående då intervju sker löpande Övrigt Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid. Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss allaerbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Karlskrona kommun
Hemsida: www.karlskrona.se/
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vårdbiträden/ Undersköterskor sökes till RO Omsorg hemtjänst i Åkersberga

Arbetsgivare / Ort: Ro Omsorg Äldreomsorg AB / Åkersberga
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

RO Omsorg hemtjänst arbetar med att ge stöd och service till kunder med beslut hemtjänst i Österåkers Kommun. Vår verksamhetsidé är helt enkelt: Kunskap och kvalitet! Vi har lång erfarenhet att hjälpa personer med olika former av service och omsorgsbehov. RO Omsorg hemtjänst har sin hemtjänstlokal centralt i Åkersberga nära Roslagsbanan och bussar. Vi är ett väl sammansatt arbetslag och en tydlig närhet till ledning vilket gör arbetet roligare och enklare.

Vi vill att du:

Tycker om att arbeta med människor samt vara trygg, mogen och lyhörd.

Är empatisk och får våra kunder att känna trygghet är utav stor vikt.

Har ett intresse av att medverka till din egen utveckling i arbetet och verksamheten.

Behärskar det svenska språket både i tal och skrift, kan du även andra språk är det en merit.

Körkort krävs för arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen som medarbetare hos på RO Omsorg!

Hos oss får du ett varierande arbete med många fina möten under ditt arbetspass. I arbetet ingår att hjälpa våra kunder i det egna hemmet, på utflykter och promenader.

Vi har egen internutbildning för vår personal och även utbildningar i samarbete med Österåkers kommun.

Vi har både arbetspass på dagtid och kvällstid, vardagar samt helger.

Ditt arbetsschema görs alltid i samråd med dig och våra planerare.

Välkommen att söka jobb hos oss per mail eller genom vår hemsida.Arbetsgivare
Ro Omsorg Äldreomsorg AB
Norrgårdsvägen 3 G ÖG
18436 Åkersberga
Hemsida: http://www.roomsorghemtjanst.se
Ansökan
Ansök senast 26 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gislaveds kommun söker duktiga timvikarier till gruppbostad

Arbetsgivare / Ort: Gislaveds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra. Beskrivning Vi söker duktiga och erfarna timvikarier som vill jobba inom grupp- och servicebostad. Bemanningsenheten anställer vikarier för korta behov. Att arbeta som vikarie hos oss innebär att du arbetar på timmar och rycker in när ordinarie personal är sjuka eller lediga. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kan innebära personlig omvårdnad och hygien, ge medicin, hjälpa till vid måltider och ge socialt stöd. Det kan även vara inköp, städ, tvätt samt fritidsaktiviteter. Vi erbjuder ett meningsfullt, intressant och omväxlande extrajobb där du kommer att träffa människor som behöver ditt stöd och din hjälp. Där du utvecklas och får värdefull erfarenhet för ditt fortsatta arbetsliv. Kommunikation, bemötande och samarbete är viktiga delar för att verksamheten ska fungera. Vi bemannar verksamheterna under hela dygnet. Det ingår även att dokumentera i våra verksamhetssystem vilket innebär att goda datakunskaper är en fördel. Kvalifikationer Det är önskvärt om du: Är utbildad inom omvårdnad, barn och fritid eller motsvarande. Har erfarenhet av att arbeta med människor. Innehar B-körkort och tillgång till bil. Behärskar svenska språket motsvarande nivå D på SFI. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår. Rekryteringen sker löpande. Om du blir kallad till anställningsintervju skickar vi kallelse via mail. Observera att det kan hamna i skräpposten. Intervju kan ske i grupp eller enskilt. Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!  Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar. I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Gislaveds kommun
Ansökan
Ansök senast 27 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gislaveds kommun söker duktiga timvikarier till daglig verksamhet

Arbetsgivare / Ort: Gislaveds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra. Beskrivning Vi söker duktiga och erfarna timvikarier som vill jobba som stödpersonal på daglig verksamhet. Bemanningsenheten anställer vikarier för korta behov. Att arbeta som vikarie hos oss innebär att du arbetar på timmar och rycker in när ordinarie personal är sjuka eller lediga. Arbetsuppgifter Daglig verksamhet arbetar för att personer med funktionsnedsättning skall ha möjlighet till en meningsfull sysselsättning.  Du utför planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas tillvara. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal. Du förväntas kunna arbeta självständigt och att snabbt kunna ställa om efter ändrade förutsättningar. Du ska ha en god kommunikativ förmåga både verbalt och i skrift och ha ett lyhört och prestigelöst förhållningssätt. Kvalifikationer Det är önskvärt om du: Är utbildad inom omvårdnad, barn och fritid eller motsvarande. Har erfarenhet av att arbeta med människor. Innehar B-körkort och tillgång till bil. Behärskar svenska språket motsvarande nivå D på SFI. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår. Rekryteringen sker löpande. Om du blir kallad till anställningsintervju skickar vi kallelse via mail. Observera att det kan hamna i skräpposten. Intervju kan ske i grupp eller enskilt. Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!  Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar. I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Gislaveds kommun
Ansökan
Ansök senast 27 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vårdbiträden/ Undersköterskor sökes till RO Omsorg hemtjänst i Åkersberga

Arbetsgivare / Ort: Ro Omsorg Äldreomsorg AB / Åkersberga
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

RO Omsorg hemtjänst arbetar med att ge stöd och service till kunder med beslut hemtjänst i Österåkers Kommun. Vår verksamhetsidé är helt enkelt: Kunskap och kvalitet! Vi har lång erfarenhet att hjälpa personer med olika former av service och omsorgsbehov. RO Omsorg hemtjänst har sin hemtjänstlokal centralt i Åkersberga nära Roslagsbanan och bussar. Vi är ett väl sammansatt arbetslag och en tydlig närhet till ledning vilket gör arbetet roligare och enklare.

Vi vill att du:

Tycker om att arbeta med människor samt vara trygg, mogen och lyhörd.

Är empatisk och får våra kunder att känna trygghet är utav stor vikt.

Har ett intresse av att medverka till din egen utveckling i arbetet och verksamheten.

Behärskar det svenska språket både i tal och skrift, kan du även andra språk är det en merit.

Körkort krävs för arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen som medarbetare hos på RO Omsorg!

Hos oss får du ett varierande arbete med många fina möten under ditt arbetspass. I arbetet ingår att hjälpa våra kunder i det egna hemmet, på utflykter och promenader.

Vi har egen internutbildning för vår personal och även utbildningar i samarbete med Österåkers kommun.

Vi har både arbetspass på dagtid och kvällstid, vardagar samt helger.

Ditt arbetsschema görs alltid i samråd med dig och våra planerare.

Välkommen att söka jobb hos oss per mail eller genom vår hemsida.Arbetsgivare
Ro Omsorg Äldreomsorg AB
Norrgårdsvägen 3 G ÖG
18436 Åkersberga
Hemsida: http://www.roomsorghemtjanst.se
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.