Livscoach
Spela filmen

Livscoach

Genom att bemöta människors frågor om sin livssituation på ett professionellt sätt, med hjälp av olika verktyg, som t ex lära sig att få fram vad som är det viktigaste i livet, lära sig prioritera på ett annat sätt och se sin situation från ett nytt perspektiv, hjälper livscoacher individer, familjer och andra grupper att få ihop livspusslet och minska den negativa stressen.

Stress är en av Sveriges nya folksjukdomar och sjukskrivningar pga stressrelaterade tillstånd ökar, vilket medför stora kostnader för samhället och individen.

Utbildning

Personer som jobbar inom detta yrke kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder, ofta har de högre utbildning inom beteendevetenskap, psykologi eller pedagogik.

Bra förberedande utbildning ges på flera gymnasieprogram bl a på Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet.

Visste du att...?

... om man har kunskaper inom psykologi / beteendevetenskap, kan man jobba som personal mental trainer, vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta människor mentalt för att de ska kunna uppnå professionella och personliga mål och skaffa eller bibehålla en känsla av större meningsfullhet i jobbet och i livet som helhet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  371 Lediga jobb som livscoach

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.