På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Livscoach Spela filmen

Livscoach

Genom att bemöta människors frågor om sin livssituation på ett proffessionellt sätt - med hjälp av olika "verktyg" (som t.ex lära sig att få fram vad som är det viktigaste i livet; lära sig prioritera på ett annat sätt och se sin situation från ett nytt perspektiv) - hjälper livscoacher individer och grupper (ex. familjer eller arbetsgrupper) att få ihop "livspusslet" och minska den negativa stressen.
Stress är en av Sveriges nya folksjukdomar och sjukskrivningarna pga stressrelaterade tillstånd ökar; det innebär stora kostnader för samhället och individen, bland annat ekonomiska.

Utbildning

Personer som jobbar inom detta yrke kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder, ofta har de högre utbildning inom beteendevetenskap, psykologi eller pedagogik.

Lilla ordboken

Grit - uthållighet och hängivenhet i arbete mot långsiktiga mål. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Visste du att...?

  • Om man har kunskaper inom psykologi/beteendevetenskap, kan man kanske jobba som personal mental trainer, vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta människor mentalt för att de ska kunna uppnå proffesionella och personliga mål och skaffa eller bibehålla en känsla av större meningsfullhet i jobbet och i livet som helhet.
  • Livscoach är ett av de "top 10" Drömyrken som svenskarna nämner när tillfrågade om vilket yrke de helst vill jobba inom /uppgift från mars 2017/ - för svenska kvinnor ligger det yrke på en en delad sjundeplats - parallelt med yrket Karriärcoach.
     

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.