På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Psykoterapeut

Psykoterapeut

En psykoterapeut är en person som har genomgått en godkänd utbildning i psykoterapi.

Psykoterapeutens uppgift är att i samtal med patienten undersöka psykiska problem, kartlägga hinder och möjligheter och hjälpa patienten att hitta åtgärder för att hantera de identifierade problemen.

Behandlingen som psykoterapeuter genomför kan ske som kort- eller långtidsterapi för individer, familjer eller grupper. Metoderna skiljer sig åt beroende på vilken form av psykoterapi det handlar om.

Några exempel på de etablerade psykoterapiformer är psykoanalytisk och psykodynamisk terapi, kognitiv terapi och kognitiv beteendeterapi (KBT) samt systemisk/familj.

Utbildning

Psykoterapeut är ett legitimationsyrke, där Socialstyrelsen utfärdar legitimation.

För att utbilda dig till psykoterapeut går du Psykoterapeutprogrammet, en högskoleutbildning som är en påbyggnadsutbildning. De flesta legitimerade psykoterapeuter i Sverige är i grunden psykologer. En annan yrkesgrupp som ofta vidareutbilda sig till psykoterapeuter är socionomer.

Bra grundläggande kunskaper finns bl a på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet.

Framtidsutsikter

Personliga egenskaper

Arbetsplats

Många psykoterapeuter är egna företagare med egen praktik. Det är också vanligt att arbeta inom barn- och vuxenpsykiatrin samt på vårdcentraler. 

Övrigt OBS! För detta fält måste du lägga in en egen rubrik (med teckenformat Rubrik 2).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

13 Lediga jobb

Leg Psykoterapeut (KBT) / Leg psykolog (KBT) till primärvården, Gamla Stan

Arbetsgivare / Ort: Better Help Stockholm HB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 October (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Psykoterapeut

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Better Help Stockholm verkar för att bistå vårdgivare inom primärvården med ett professionellt kunnande gällande psykoterapi och samtalsstöd. Just nu söker vi flera personer till vår mottagning i Gamla Stan med så snar tillsättning som möjligt. Hos oss trivs du bäst om du vill omge dig av kollegor med olika vårdkompetenser, arbeta multimodalt runt patienten samt slippa hyra egen lokal för din terapeutiska verksamhet.


Arbetsuppgifter:

Primärvården ansvarar för första linjens vård vad gäller ohälsa. Som psykolog/psykoterapeut företräder du således det psykosociala perspektivet på vårdcentralen. I din roll som samtalsterapeut hos vår kund utför du psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med vårdcentralens patienter utifrån evidensbaserade behandlingsmetoder. Du samverkar även med andra vårdgivare och myndigheter såsom försäkringskassa, arbetsförmedling och socialförvaltning. Arbetet bedrivs både självständigt och i tvärfunktionella team med övriga medarbetare på mottagningen. I arbetet ingår journaldokumentation (TakeCare) och övrig före kommande administration.


Din bakgrund:

Vi söker dig som är legitimerad psykoterapeut eller legitimerad psykolog samt har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med KBT/ACT.


Kravet är att du bemästrar journalsystemet Take Care.


Har du dessutom erfarenhet från att ha arbetat inom primärvården är det meriterande. Grundläggande datorvana liksom goda språkkunskaper i svenska en nödvändighet för tjänsten, övriga språkkunskaper är meriterande. I ditt arbete ansvarar du för det psykosociala behandlingsarbetet, där ett gott bemötande mot våra patienter är en förutsättning. Vidare kan du arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor.


Anställningsfakta:

Samtliga uppdrag är deltid (2-5 dagar/vecka). Vi ser helst att du har F-skattsedel. Fast ersättning utbetalas per avslutad session. Utöver det erbjuder vi kostnadsfri handledning, utbildningsbidrag och ett nära samarbete med läkare och annan sjukvårdspersonal kring patienten på respektive vårdcentral.


Kontakta oss gärna om du har några frågor och varmt välkommen med din ansökan!


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Better Help Stockholm HB
Prästgatan 9
11129 Stockholm
Hemsida: betterhelp.se
Ansökan
Ansök senast 28 October (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Leg.psykoterapeut med KBT inriktning sökes till S:t Lukas i Ystad

Arbetsgivare / Ort: Ideella Fören S:T Lukas i Malmö Med Firma S:T Lu / YSTAD
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 October (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet

S:t Lukas i Malmö ingår i en rikstäckande organisation med över 30 mottagningar. Vi är en idéburen organisation med professionella mottagningar för psykoterapi, handledning och utbildning över hela Sverige.

Ända sedan starten 1939 har våra ledord varit helhetssyn, öppenhet och respekt.

Det är självklart för oss att bemöta alla individer och grupper med öppenhet och respekt oavsett könsidentitet, kulturell bakgrund eller tro. Vi är politiskt och religiöst obundna.

S:t Lukas i Malmö har mottagning och kansli i Malmö samt filialer i Helsingborg, Ängelholm och Ystad.

Vi söker dig som är legitimerad psykoterapeut med inriktning KBT och som vill arbeta med psykoterapi, samtalsstöd och handledning.


Tjänsten är på 60-100%.

Arbetsgivare
Ideella Fören S:T Lukas i Malmö Med Firma S:T Lu
Södra Dragongatan 18
27139 YSTAD
Ansökan
Ansök senast 28 October (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Familjerådgivare

Arbetsgivare / Ort: AB Söderstöd / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 October (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Psykoterapeut

Färdigheter
Krav
 • Socionomexamen

Om jobbet

Söderstödsgruppen består idag av ca 40 medarbetare som arbetar som familjebehandlare och familjerådgivare. Vi servar hela Stor-stockholm med vård och behandling på uppdrag av socialtjänsten, och har avtal för familjerådgivning med 21 kommuner i Stor-Stockholm. Vi bedriver pararbete på enheterna Södermalm, Sthlm City, Sollentuna, Täby och Norrtälje. Nu söker vi medarbetare till Enhet Söder. Enheten består idag av 5 medarbetare. Vi söker nu en familjerådgivare, du ska vara socionom; psykolog eller beteendevetare med minst sk. steg 1, dvs grundutbildning i psykoterapi. Du ska minst 4 års erfarenhet av att ha arbetat med familjer eller par. Du kommer ingå i en kompetent arbetsgrupp där flertalet är leg. psykoterapeuter vilket vi gärna ser att du också är. Du behöver mao ha minst formell steg 1 kompetens och tidigare arbete med par eller familjer. Vi söker en medarbetare som också har god kompetens inom NPF och dess påverkan av relationer. Formell utbildning i sexologi är önskvärd. Du kommer arbeta med parsamtal utifrån ramen för familjerådgivning enligt LOV avtalen som Söderstöd har. Detta innebär en serie av samtal mellan 3-10 samtal, beroende på vilken kommun paret kommer från. Vi söker en medarbetare som också har god kompetens inom NPF och dess påverkan av relationer. Kvällsarbete en kväll i veckan till 20:30 ingår.

Arbetsgivare
AB Söderstöd
Krukmakargatan 35C
11851 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.soderstod.se
Ansökan
Ansök senast 29 October (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

S:t Lukas i Lund söker leg. psykoterapeut/leg psykolog

Arbetsgivare / Ort: S:T Lukas Lokalavdelning Lund / LUND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

S.t Lukas är en idéburen organisation som funnits sedan 1939 med mottagningar över hela landet. Vi är politiskt och religiöst obundna och subventionerar genom överskott och donationer så att fler människor får möjlighet till psykoterapeutisk behandling. På mottagningen i Lund är vi sammanlagt 13 leg psykoterapeuter med inriktning PDT och/eller KBT. Vi har nu utrymme att utöka med ytterligare en tjänst. Leg psykoterapeut och handledarutbildning är meriterande men även kliniskt driven leg psykolog är av intresse.

Vi söker dig som liksom vi brinner för att arbeta med psykoterapi och handledning. En förutsättning för anställning är att du är eller kan bli ackrediterad för Region Skånes vårdval psykoterapi då en stor del av våra patienter kommer på remiss från primärvården. Av denna anledning kan vi bara anställa leg psykoterapeuter med legitimationsgrundande utbildning i PDT eller KBT, alternativt leg psykologer med någon av dessa inriktningar i sin grundutbildning. Särskild vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och vana att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är med och utvecklar verksamheten och kommer med nya idéer och erfarenheter.

Vi erbjuder fast månadslön, hemtrevliga lokaler, kollegial sammanhållning med ömsesidig respekt för olika kompetenser, administrativt stöd och regelbunden handledning. Hos oss ska minst 65% av arbetstiden vara debiterbar.

Kollektivavtal finns.

Tjänsten är på 100%, men kan anpassas efter önskemål, dock ej lägre än 80%. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.


Arbetsgivare
S:T Lukas Lokalavdelning Lund
MÖLLEGATAN 17
22229 LUND
Hemsida: https://sanktlukas.se/lund/
Ansökan
Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legitimerad Psykoterapeut med vuxeninriktning IPT/KBT/PDT

Arbetsgivare / Ort: Familjeterapeuterna Syd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Färdigheter
Krav
 • Legitimation som psykoterapeut

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska
 • Danska

Om jobbet

Vi är ett privat vårdbolag som arbetar på uppdrag av kommun, region och näringsliv. Vi är ett växande företag som arbetar med familjerådgivning, familjebehandling, psykoterapeutisk behandling, utbildning, handledning, utredning, organisation och ledarskap. På uppdrag av region Skåne kan vi erbjuda arbetsuppgifter inom psykoterapeutiskt behandlingsarbete för vuxna via Vårdval Psykoterapi med placering på våra mottagningar i Skåne och region Jönköping med Psykoterapi till patienter inom Psykiatrin med placering i Nässjö. Du har tidigare arbetat inom yrket minst fem år helst längre. Du är grundutbildad som Beteendevetare, Socionom, Psykolog, Präst eller Pedagog med vidareutbildning motsvarande steg 2 i psykoterapi samt har legitimation som Psykoterapeut. Du är van att arbeta både självständigt och i team. Du är flexibel, dynamisk och sprider energi till både dina kollegor och patienter. Du är legitimerad som Psykoterapeut med inriktning vuxna i metoden IPT, PDT eller KBT. I behandlingsarbetet ingår att kunna ta emot individer i första hand men även par och familjer om du vill utvecklas inom det systemiska och relationella området i psykoterapi.

Arbetsgivare
Familjeterapeuterna Syd AB
Hemsida: http://www.familjeterapeuterna.com
Ansökan
Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Psykolog/psykoterapeut till allmänpsykiatrin barn- och unga vårdval

Arbetsgivare / Ort: REGION KRONOBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 November (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Specialistpsykiatrin bedriver länsövergripande psykiatrisk vård i Kronobergs län och vänder sig till barn, unga och vuxna. Enheterna för barn och unga och vänder sig till barn och ungdomar under 18 år. Verksamheten ingår i verksamhetsområdet psykiatri och har mottagningar i Ljungby och Växjö samt en akutverksamhet i Växjö. En vårdvalsmodell inom den öppna specialiserade vården förväntas öka tillgängligheten och ge kronobergarna möjlighet att välja mellan fler vårdgivare. I vårdval väljer patienten vårdgivare först när det finns ett behov av specialiserad vård och valet gäller bara för den aktuella sjukdomsperioden. Valfrihet ger den enskilde patienten inflytande över vården. Patienten väljer den vårdgivare patienten vill vända sig till. Vi söker nu efter psykolog/psykoterapeut som vill vara med att vara delaktiga i att utveckla Region Kronobergs barnpsykiatri framåt. Är du vår nästa kollega? ARBETSUPPGIFTER På vår klinik arbetar vi i tvärprofessionellt team och du ansvarar tillsammans med övriga professioner för bedömning, utredning och behandling. I arbetsuppgifterna ingår även nätverksarbete tillsammans med förskola, skola, socialtjänst och vårdgrannar. Som medarbetare hos oss erbjuds du en strukturerat introduktion med möjlighet till handledning och mentorskap. Du kommer även ha möjlighet till fortbildning utifrån dina och verksamhetens behov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller legitimerad psykoterapeut och vi ser gärna att du är utbildad socionom, sjuksköterska eller motsvarande i grunden. Det är meriterande med erfarenhet inom barn- och ungdomspsykiatriskt arbete eller arbete med målgruppen och familjer. Om du är nyutbildad finns det möjligheter till god handledning och utveckling. Du skall vara intresserad av att ha varierande arbetsuppgifter och trivas med arbete i ett tvärprofessionellt team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga ÖVRIGT Urvalsarbetet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Arbetsgivare
REGION KRONOBERG
Ansökan
Ansök senast 1 November (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Psykolog/psykoterapeut till allmänpsykiatrin barn- och unga vårdval, Ljungb

Arbetsgivare / Ort: REGION KRONOBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 November (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Specialistpsykiatrin bedriver länsövergripande psykiatrisk vård i Kronobergs län och vänder sig till barn, unga och vuxna. Enheterna för barn och unga och vänder sig till barn och ungdomar under 18 år. Verksamheten ingår i verksamhetsområdet psykiatri och har mottagningar i Ljungby och Växjö samt en akutverksamhet i Växjö. En vårdvalsmodell inom den öppna specialiserade vården förväntas öka tillgängligheten och ge kronobergarna möjlighet att välja mellan fler vårdgivare. I vårdval väljer patienten vårdgivare först när det finns ett behov av specialiserad vård och valet gäller bara för den aktuella sjukdomsperioden. Valfrihet ger den enskilde patienten inflytande över vården. Patienten väljer den vårdgivare patienten vill vända sig till. Vi söker nu efter en psykolog/psykoterapeut/behandlare som kommer att vara placerad i Ljungby. Ljungbyteamet är ett stabilt välfungerande team med bred barnpsykiatrisk kompetens och inriktning där samarbete och kollegialt stöd är två av ledorden. Vi söker en person som vill vara med att vara delaktiga i att utveckla Region Kronobergs barnpsykiatri framåt. Är du vår nästa kollega? ARBETSUPPGIFTER På vår klinik arbetar vi i tvärprofessionellt team och du ansvarar tillsammans med övriga professioner för bedömning, utredning och behandling. I arbetsuppgifterna ingår även nätverksarbete tillsammans med förskola, skola, socialtjänst och vårdgrannar. Som medarbetare hos oss erbjuds du en strukturerad introduktion med möjlighet till handledning och mentorskap. Du kommer även ha möjlighet till fortbildning utifrån dina och verksamhetens behov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller legitimerad psykoterapeut. Som psykolog/psykoterapeut ser vi gärna att du är utbildad psykolog, socionom, sjuksköterska eller motsvarande i grunden. Det är meriterande med erfarenhet inom barn- och ungdomspsykiatriskt arbete eller arbete med målgruppen och familjer. I vår verksamhet finns det möjligheter till god handledning och utveckling. Du skall vara intresserad av att ha varierande arbetsuppgifter och trivas med arbete i ett tvärprofessionellt team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. ÖVRIGT Urvalsarbetet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Arbetsgivare
REGION KRONOBERG
Ansökan
Ansök senast 1 November (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vingåker Vårdcentral -Doktor.se söker kurator/psykoterapeut till vår fin...

Arbetsgivare / Ort: Doktorse Nordic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 November (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet
På Vingåkers Vårdcentral erbjuder vi vård av hög kvalitet med bästa tänkbara tillgänglighet, service och bemötande. Hos oss arbetar läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeut, kuratorer, psykoterapeut och medicinska sekreterare. Vi har specialistsköterskor för diabetes, hjärtsvikt, astma och KOL samt familjecentral. Vårt mål är att tillsammans med dig skapa bättre hälsa för hela människan genom bra bemötande, professionell vägledning och nytänkande. Vi arbetar för en hälsofrämjande livsstil. Vingåkers vårdcentral är en privat vårdcentral och en del av vårdgivaren Doktor.se (http://doktor.se/). Vi erbjuder också vård digitalt via appen Doktor.se. Utifrån vårdbehov erbjuds vård hos sjuksköterska, läkare, psykolog och barnmorska alla dagar dygnet runt. Vi har avtal med landstinget och ingår i Hälsoval Sörmland. Här i Vingåker på vårdcentralen arbetar 40 personer. Vi har ca 7 700 patienter listade och erbjuder ett omväxlande arbete där du möter patienter i alla åldrar med olika bakgrund, från olika kulturer. Dina Uppdrag som kurator/psykoterapeut: Den psykiska ohälsan i Sverige ökar och därmed även flödet av patienter till primärvården. För att klara en ökad efterfrågan behöver vi arbeta annorlunda, och vi söker dig som är beredd att ifrågasätta gamla arbetssätt och vågar testa nya. I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, krisreaktioner samt stressrelaterad ohälsa hos patienter från 18 år och uppåt. Som kurator/psykoterapeut arbetar du huvudsakligen med bedömning och behandling av patienter med psykisk ohälsa, där behandlingen kan ske både individuellt och i grupp. I övrigt sker telefonrådgivning, triagering och kontakter med övriga stödfunktioner i samhället. Du ger även konsultation till sjuksköterskor och läkare vid behov. Du deltar i teamarbete i olika former bl.a. vårdplanering, utvecklingsarbete i verksamheten där du förväntas tillföra en kurators/psykoterapeuts kunskap. Om du tycker detta låter spännande och utvecklande så vill vi erbjuda dig: - Att arbeta i Vingåker på vår fina arbetsplats med härlig kultur - Frihet under ansvar - Kompetenta kollegor - Tydliga arbetsuppgifter och ansvarsområden - Schemalagd friskvård - Som har en socionomexamen, vilket är ett krav. - Som trivs och vill ha roligt på jobbet - Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/psykoterapeut är detta meriterande. - Meriterande är också grundläggande psykoterapiutbildning i KBT. - Utbildning inom MI och ACT/FACT samt erfarenhet av arbete inom primärvård är önskvärt. Vi vill att du bidrar med: - Tydlig kommunikation och ett positivt lösningsfokus - Hög grad av engagemang och flexibilitet - Stor servicekänsla Vi söker dig Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som positivt lösningsfokus engagemang och förmåga att samarbeta med övriga yrkeskategorier. Anställningsform och sysselsättningsgrad: Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde: Enl överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Linda Björling, telefon 0151-525417, mail [email protected] Välkommen med din ansökan inkl CV senast 200320.. Vi hanterar ansökningar löpande. Skicka ansökan med CV och personligt brev via länken "skicka ansökan" nedan.
Arbetsgivare
Doktorse Nordic AB
Hemsida: http://Doktor.se
Ansökan
Ansök senast 4 November (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Psykoterapeut till primärvården

Arbetsgivare / Ort: REGION SÖRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 November (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet
Vårdcentralen Åsidan, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vårdcentralen Åsidan ligger i Nyköping med närhet av naturen och beläget nära tågstation och E4an, vilket ger bra pendlingsmöjligheter. På vårdcentralen arbetar ca 50 personer med en bredd av kompetenser som är överens om att vårdcentralens styrkor är gott samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vi har närmare 13000 listade patienter och kan erbjuda ett omväxlande arbete där du möter patienter i alla åldrar och ur olika kulturer. Vi söker nu dig som vill arbeta med oss för att skapa en bra arbetsmiljö, ett gott bemötande och god tillgänglighet för våra patienter. Vi månar om att du ska trivas och utvecklasmed oss och erbjuder en god introduktion, handledning och mentorskap. Dina arbetsuppgifter Den psykiska ohälsan i Sverige ökar och därmed även flödet av patienter till Primärvården. För att klara en ökad efterfrågan behöver vi se möjligheten till nytänk, och vi söker dig som är beredd att ifrågasätta gamla arbetssätt och vågar testa nya. I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd samt stressrelaterad ohälsa och krisreaktioner. Som psykoterapeut står du för kvalificerade bedömningar och behandlingar. Behandling sker både individuellt och i grupp, samt möjlighet till virtuella och digitala behandlingsalternativ. I övrigt innebär arbetet även rådgivning, utredning, remisshantering samt konsultation till övriga kollegor. Du deltar i teamarbete i olika former där du förväntas tillföra psykoterapeutens kunskap. Din kompetens Legitimerad psykoterapeut med socionombakgrund. Starkt meriterande är erfarenhet av kliniskt patientnära arbete och då främst från primärvård. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att samarbeta med övriga kollegor. Anställningsform Vikariat 2021-01-01 - 2021-12-31, eller enligt överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av Rehabenhetschef Veronika Blomqvist, 0155-24 54 08, 0764-95 78 70 Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00 Kom och jobba hos oss på vårdcentralen Åsidan! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-11-15. Intervjuer kan komma att ske löpande. Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/) Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
REGION SÖRMLAND
Ansökan
Ansök senast 15 November (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Leg terapeuter till ny samtalsmottagning i Östergötland

Arbetsgivare / Ort: Capio Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 November (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet
Beskrivning Capio Psykiatri startade sin verksamhet i Östergötland 2011 med mottagningar inom ramen för allmänpsykiatrisk öppenvård, både i Linköping och Norrköping. Sedan starten har verksamheterna successivt vuxit. Vi satsar nu för fortsatt utveckling och planerar att öppna nya samtalsmottagningar övergripande i Östergötland; Linköping, Motala, Mjölby och Norrköping. Denna annons avser rekrytering till mottagningen i Motala.  Vi kommer behandla patienter med ångest- och depressionstillstånd samt även tvångssyndrom och PTSD, där det också kan förekomma annan samsjuklighet. Vi kommer arbeta enligt avtal med Region Östergötland och ska ta emot patienter från fyllda 17 år som är remitterade från Regionens specialistpsykiatriska enheter eller upphandlade specialistpsykiatriska enheter. Tillsammans med patienter arbetar vi på ett konstruktivt och nyfiket sätt mot symtomförbättring och förbättrad funktionsförmåga. Vi arbetar på ett strukturerat sätt med metoder som har forskningsstöd, t ex KBT, PDT och IPT. Vi har tydliga vårdprocesser och följer nationella och regionala riktlinjer. Detta skapar tydlighet för medarbetaren, samtidigt finns det en stor frihet för den enskilda behandlaren att planera sitt arbete inom ramen för denna struktur. Individuell anpassning, lyhördhet och hänsyn till hela sjukdomsbilden betonas och i synnerhet vid samsjuklighet. Samarbete med Regionens specialistpsykiatriska enheter samt upphandlade enheter är av stor vikt för att nå ett tillfredsställande behandlingsresultat. Vår verksamhet ska kännetecknas av fokus på högkvalitativ vård, ett gott bemötande och ett stort engagemang bland våra medarbetare. Mottagningarna är centralt belägna i Linköping och Norrköping med gångavstånd till resecentrum och stadskärnan. Alla behandlare har egna rum och sitter nära varandra, vilket innebär möjlighet till kommunikation och kollegialt stöd. Som behandlare erbjuds man också handledning då Capio vill erbjuda möjlighet till kontinuerlig utveckling och stimulans för sina medarbetare. Arbetsuppgifter - Psykoterapeutisk samtalsbehandling (individualterapi) genom fysiska besök, digitala besök samt med möjlighet till hembesök om särskilda behov finns. - Inledande bedömningssamtal och utformande av vårdplan/behandlingsöverenskommelse. - Kontinuerligt utvärdera insatsen och uppmärksamma om vårdbehovet behöver omprövas. - Vid avslutad behandling genomföra utvärdering och uppföljning av insatserna. - Samverkan med remitterande instans och vårdgrannar. - Journalföring   Kvalifikationer Legitimerad psykolog och/eller psykoterapeut med minst två års klinisk erfarenhet under de senaste fem åren. Intyg avseende legitimation och klinisk erfarenhet och antal år ska bifogas ansökan.   Meriterande Klinisk erfarenhet, vidareutbildning i evidensbaserade psykologiska metoder och psykoterapi. Specialist- och handledarutbildning (klinisk psykologi).   Vi erbjuder En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar samt friskvårdsbidrag.   Sista ansökningsdag 2020-11-20. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Anställning kan komma att ske före sista datum. Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Arbetsgivare
Capio Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 20 November (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Leg terapeuter till ny samtalsmottagning i Östergötland

Arbetsgivare / Ort: Capio Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 November (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet
Beskrivning Capio Psykiatri startade sin verksamhet i Östergötland 2011 med mottagningar inom ramen för allmänpsykiatrisk öppenvård, både i Linköping och Norrköping. Sedan starten har verksamheterna successivt vuxit. Vi satsar nu för fortsatt utveckling och planerar att öppna nya samtalsmottagningar övergripande i Östergötland; Linköping, Motala, Mjölby och Norrköping. Denna annons avser rekrytering till mottagningen i Mjölby.  Vi kommer behandla patienter med ångest- och depressionstillstånd samt även tvångssyndrom och PTSD, där det också kan förekomma annan samsjuklighet. Vi kommer arbeta enligt avtal med Region Östergötland och ska ta emot patienter från fyllda 17 år som är remitterade från Regionens specialistpsykiatriska enheter eller upphandlade specialistpsykiatriska enheter. Tillsammans med patienter arbetar vi på ett konstruktivt och nyfiket sätt mot symtomförbättring och förbättrad funktionsförmåga. Vi arbetar på ett strukturerat sätt med metoder som har forskningsstöd, t ex KBT, PDT och IPT. Vi har tydliga vårdprocesser och följer nationella och regionala riktlinjer. Detta skapar tydlighet för medarbetaren, samtidigt finns det en stor frihet för den enskilda behandlaren att planera sitt arbete inom ramen för denna struktur. Individuell anpassning, lyhördhet och hänsyn till hela sjukdomsbilden betonas och i synnerhet vid samsjuklighet. Samarbete med Regionens specialistpsykiatriska enheter samt upphandlade enheter är av stor vikt för att nå ett tillfredsställande behandlingsresultat. Vår verksamhet ska kännetecknas av fokus på högkvalitativ vård, ett gott bemötande och ett stort engagemang bland våra medarbetare. Mottagningarna är centralt belägna i Linköping och Norrköping med gångavstånd till resecentrum och stadskärnan. Alla behandlare har egna rum och sitter nära varandra, vilket innebär möjlighet till kommunikation och kollegialt stöd. Som behandlare erbjuds man också handledning då Capio vill erbjuda möjlighet till kontinuerlig utveckling och stimulans för sina medarbetare. Arbetsuppgifter - Psykoterapeutisk samtalsbehandling (individualterapi) genom fysiska besök, digitala besök samt med möjlighet till hembesök om särskilda behov finns. - Inledande bedömningssamtal och utformande av vårdplan/behandlingsöverenskommelse. - Kontinuerligt utvärdera insatsen och uppmärksamma om vårdbehovet behöver omprövas. - Vid avslutad behandling genomföra utvärdering och uppföljning av insatserna. - Samverkan med remitterande instans och vårdgrannar. - Journalföring   Kvalifikationer Legitimerad psykolog och/eller psykoterapeut med minst två års klinisk erfarenhet under de senaste fem åren. Intyg avseende legitimation och klinisk erfarenhet och antal år ska bifogas ansökan.   Meriterande Klinisk erfarenhet, vidareutbildning i evidensbaserade psykologiska metoder och psykoterapi. Specialist- och handledarutbildning (klinisk psykologi).   Vi erbjuder En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar samt friskvårdsbidrag.   Sista ansökningsdag 2020-11-20. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Anställning kan komma att ske före sista datum. Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Arbetsgivare
Capio Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 20 November (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Legitimerad Psykoterapeut

Arbetsgivare / Ort: S:t Lukas Gävleborg / GÄVLE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 November (1 månad 3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Legitimation som psykoterapeut

Om jobbet
S:T LUKAS GÄVLEBORG SÖKER LEG. PSYKOTERAPEUT Vi söker dig som har ett engagemang och erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete. S:t Lukas Gävleborg består av fem legitimerade psykoterapeuter som har en bred kompetens kring olika typer av samtal och metoder för psykoterapeutisk behandling. Vi har en mångårig erfarenhet av arbete med privat och offentlig vård och idéburna organisationer. Vi arbetar både på uppdrag av privatpersoner och av företag. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kommer framförallt handla om psykoterapi, kris- och samtalsstöd. Som medarbetare hos S:t Lukas Gävleborg förväntas du ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla verksamheten. Kvalifikationer Du är legitimerad psykoterapeut. Flerårig erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete och handledarkompetens är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tjänstens omfattning 100 %. Tillträde Enligt överenskommelse, senast den 30 november vill vi ha din ansökan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. I ansökan vill vi att du beskriver varför du söker till S:t Lukas, hur du ser på ditt arbete som terapeut och vad du kan bidra med utöver terapierna. Bifoga ditt CV och ange gärna referenser. Välkommen med din ansökan! För ytterligare information Kontakta verksamhetschef Daniel Karlsson, tel. 026-635086,070-6418151, mail: [email protected]
Arbetsgivare
S:t Lukas Gävleborg
Norra Skeppsbron 7 A
80310 GÄVLE
Tel: 026-635080
Ansökan
Ansök senast 30 November (1 månad 3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Dedicare söker handledare inom socialtjänst och sjukvården

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 December (1 månad 13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Psykoterapeut

Om jobbet

Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Vi behöver dig som är utbildad och erfaren handledare inom vård och omsorgs samtliga områden. Du får trygga anställningsvillkor, goda förmåner och en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du kan fokusera på dem som behöver din hjälp.
För att vara aktuell som konsult hos oss behöver du ha kompetens inom minst ett av följande områden:

 • Primärvård
 • Barnhälsovård
 • Mödrahälsovård
 • Habilitering
 • Vuxenpsykiatri
 • Barn- och ungdomspsykiatri
 • Rättspsykiatri
 • Beroendevård
 • Ätstörningsvård
 • Geriatrik
 • ASIH
Du ska även ha avslutad högskoleexamen inom någon av nedanstående yrkesprofessioner:
 • Psykolog
 • Psykoterapeut
 • Läkare
 • Sjuksköterska
 • Arbetsterapeut
 • Fysioterapeut
 • Logoped
 • Socionom
Som handledare inom vård och omsorg bör du ha erfarenhet av några av dessa områden:
 • KBT
 • DBT
 • Socialtjänstens samtliga områden
 • Samtliga åldrar inom psykiatri
 • Sexologi
 • Omvårdnadshandledning
 • EMDR-metod
 • PDT-metod

Våra kunder består i regel av socialtjänster, sjukhus och privata vårdaktörer runt om i landet som har behov av personalhandledning i någon form.
Vi söker därför konsulter med handledarexamen och lång erfarenhet av arbete som handledare i antingen socialtjänsten alternativ inom sjukvårdens olika områden.
Som konsult hos oss är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom goda kunskaper inom det svenska språket, såväl i tal som i skrift.
Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som varit verksamt sedan 1996 och är idag en av Nordens ledande leverantör av socionomer, psykologer, handledare, läkare och sjuksköterskor.
Som konsult och handledare hos Dedicare kan du själv välja om du vill ta längre eller kortare uppdrag samt om du vill att arbetsplatsen ska vara i närheten av ditt boende eller om du önskar resa.

Vill du bli en av oss?
Besök gärna vår hemsida www.dedicare.se för mer information.

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast 10 December (1 månad 13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.