Astrolog

Astrolog

Astrologer försöker förutse framtida händelser i personernas liv med hjälp av himlakropparnas rörelser och genom att analysera jordens och andra planeternas positioner gentemot varandra vid olika tidpunkter.

Astrologins legitimitet ifrågasätts ibland och astrologi kallas för pseudovetenskap och ibland också för "flum", men många tror på astrologernas förutseelser eller i alla fall tycker det är roligt att läsa sitt horoskop i en dagstidning eller i en tidskrift.

Det är astrologer som tar fram horoskop och ibland även skriver artiklar och böcker om planeternas och andra himlakropparnas påverkan på jordiska händelser, på personernas sinnesstämning och vad man bör tänka på under vissa dagar.

Det är svårt att försörja sig enbart som astrolog. De flesta astrologer kombinerar sitt arbete med astrologi med andra yrken.

Utbildning

Utbildning sker ofta genom självstudier eller genom att köpa kurser hos privata utbildningsanordnare, där man själv står för sina utbildningskostnader.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.