På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Matchmaker

Matchmaker

Matchmaker som också kan kallas för kontaktförmedlare eller dejtingexpert, är en egenföretagare i "reIationsbranschen". Det är en person som hjälper människor att hitta passande personer för att inIeda vänskapsreIationer eller långsiktiga kärleksrelationer.

För att trivas med och Iyckas i roIIen som matchmaker behöver man ha omfattande kunskaper i beteendevetenskap/reIationspsykoIogi men också i ekonomi (för att få företaget att gå med vinst).

Utbildning

Matchmakers kan ha diverse olika utbildningsbakgrund. Ofta är matchmakers utbildade beteendevetare eIIer psykologer.

Lilla ordboken

  • Serieotrohet - ett fenomen när man tittar på ett avsnitt av en TV-serie utan att ens partner, som följer samma serie, är med. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.
  • Ghosting - från engelskan ghost (på svenska - ett spöke); är ett fenomen bland nätdejtnings baksidor (nackdelar) som går ut på att en person som du har lärt känna på nätet plötsligt försvinner utan någon förklaring (troligtvis pga hen hittade en annan, mer intressant kontakt).

Visste du att...?

Skottdagen - inträffar var fjärde år, dvs 29 febr 2020, 29 febr 2024, 29 febr 2029 osv., och enligt borgerlig svensk tradition från 1800-talet kunde kvinnor fria till män endast den 29 februari, dvs bara under en dag var fjärde år. Under alla andra dagar var tanken att det är en man som ska fria till en kvinna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.