På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Barnskötare
Spela filmen

Barnskötare

Din uppgift som barnskötare är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar.

Tillsammans med en förskollärare har du ansvar för tjugo barn, eller flera, på en avdelning. Barnen kan vara i barnomsorgen från det att de är ungefär ett år gamla tills de börjar skolan.

Grunden för det som händer på förskolan är läroplanen för förskolan. Det är förskolläraren som har det pedagogiska ansvaret, men i det dagliga arbetet hjälps man åt. På många förskolor är barn och personal utomhus en stor del av dagen. Att utforska naturen och lekparken är viktigt för barnens fysiska utveckling.

Att hålla kontakten med föräldrarna är en viktig del av arbetet. Många föräldrar vill ha information om hur deras barn trivs på förskolan och fungerar i grupp med andra barn.

Det finns ett antal olika inriktningar inom barnomsorgen i Sverige. Några av de vanligaste är Montessori, Reggio Emilia och "Ur och Skur".

Utbildning

Ett krav för att arbeta i skola eller förskola i Sverige är ett rent belastningsregister. Du kan inte börja arbeta i förskola eller skola innan du visat upp detta! Du beställer utdrag ur belastningsregistret, vilket du kan läsa om här.

3-årig gymnasial utbildning, Barn- och fritidsprogrammet, kan vara en lämplig utbildning om man vill inrikta sig mot arbete inom barnomsorgen.

Inom Komvux kan motsvarande utbildning för vuxna finnas.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Barnskötarnas arbetsmarknad är svår att förutsäga eftersom barnkullarna förändras från år till år, men just nu bedöms arbetsmarknaden som mycket god.

Arbetsplats

Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara på ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet.

Som barnskötare kan man också arbeta i sitt eget hem. Då kallas verksamheten familjedaghem och personalen kallas dagbarnvårdare. Ofta samarbetar de med andra dagbarnvårdare i sitt bostadsområde.

Lilla ordboken

Öppen förskola - en mötesplats där föräldrar och barn kan lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt tillsammans. Den drivs oftast i kommunal regi, är avgiftsfri och ingen inskrivning eller förhandsanmälan brukar krävas.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Barnskötare

Arbetsgivare / Ort: Skandinaviska Stift För Utbildning / ÖREBRO
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 July (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet
Förskolan Alsalam är en fristående förskola med fem avdelningar som ligger på väster och ladugårdsängen i Örebro, nu söker vi barnskötare som kan arbeta tillsammans med oss på förskolan Alsalam på deltid. Vi har en mysig sammanhållning i personalgruppen vilket gör det lätt att trivas och känna sig välkommen hos oss. Vi har fria pedagogiska måltider och friskvårds bidrag som förmåner. Vår förskola består av fem avdelningar fördelat på tre grupper och vi arbetar mycket med natur och språk.
Vår förskola har som vision att erbjuda en verksamhet som bygger världen med kunskap, kärlek och fred och vi driver en ständigt pågående pedagogisk och organisatorisk utveckling för att möta varje barn där han/hon befinner sig.
Du har erfarenhet och är insatt i läroplanens mål för förskolan. Du är flexibel, positiv och har drivkraft att omsätta tankar i praktiken.

Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du kan hantera och är bekväm med digitala verktyg som används för lärande, kommunikation och dokumentation. Som barnskötare kommer du att arbeta tillsammans med andra pedagoger i större och mindre grupper. Vi arbetar gärna i mindre projektgrupper för att bättre synliggöra barnens intressen och aktiviteternas innehåll. Vi som arbetar här är positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation där Ipad och annan teknik är en självklar del av verksamheten. Du som söker har erfarenhet av att ha arbetat på förskola tidigare. Vi ser gärna att du har en positiv inställning, kommer med goda idéer, kan ta initiativ och ansvar. Vi är en arbetsgrupp som samarbetar mycket och delar på ansvar för verksamheten där bra kvalité ska genomsyra hela förskolan.
Arbetsgivare
Skandinaviska Stift För Utbildning
HAGAGATAN 51 A
70014 ÖREBRO
Hemsida: http://forskolan.alsalam.se
Ansökan
Ansök senast 17 July (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Barnskötare

Arbetsgivare / Ort: Föräldrakooperativet Bikupan i Skällinge, Ekonom / Skällinge
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 July (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

BARNSKÖTARE

Vi söker dig som är utbildad barnskötare, brinner för barnskötarryrket och är engagerad och tror på utveckling.

Du ska vara flexibel, positiv, engagerad, och bidra till ett gott förhållningssätt samt se barnens bästa. Du ska kunna möta barn, föräldrar och kollegor på ett professionellt sätt.

Vi ser gärna att du vågar prova nya saker, då vi är en förskola som hela tiden vill utvecklas. Som barnskötare bidrar du i undervisning utifrån förskolans läroplan.

Vi kan bland annat erbjuda dig:

  • Stor möjlighet att påverka verksamheten
  • Små barngrupper
  • Hög personaltäthet
  • Utomhuskläder
  • Fria måltider

Bikupan är ett föräldrakooperativ som är beläget i en barnvänlig och mysig miljö i Skällinge med närhet till skog, sjö, lekplatser, skola och grönområden.

Vi har två avdelningar med plats för ca 35 barn, 1 till 6 år. I vår personalgrupp har vi egen kock som varje dag lagar fantastisk mat till oss från grunden.

För att trivas hos oss tror vi att du har lätt för att samarbeta och kan se hur ni i kollegiet kompletterar varandra och ser olikheter som en styrka. Du har en tydlig kommunikation med alla föräldrar och ser deras medverkan i verksamheten som en tillgång.


Kvalifikationer: Barnskötarutbildning

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 50%- 70%.

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-08-10


Välkommen med din ansökan, intervjuer genomförs löpande.


Föräldrakooperativ Förskolan Bikupan

Tallbackevägen 8, 432 99 Skällinge

[email protected] Org.nr. 769608-3505


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag!

Arbetsgivare
Föräldrakooperativet Bikupan i Skällinge, Ekonom
Tallbackevägen 8
43299 Skällinge
Ansökan
Ansök senast 31 July (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Barnskötare

Arbetsgivare / Ort: Tallbackskottarnas Ekonomiska Fören / KALIX
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 August (1 månad kvar)
Publicerad: 2020-07-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Tallbackkottarnas förskola är en mindre förskola, belägen i Bondersbyn ca 15 minuter från Kalix centralort. Förskolan ligger naturskönt vid skog och ängar på en höjd ett stenkast från den storslagna Kalixälven.

Förskolan bedrivs som ett föräldrakooperativ. Barngruppen består i nuläget av 13 barn i åldrarna 1-5 år. På förskolan arbetar normalt tre pedagoger varav en rektor/förskollärare. Utevistelse är en daglig självklarhet och förskolan har en stor, inbjudande gård som tillsammans med omgivningen bildar en nästintill perfekt pedagogisk utemiljö. Lokalerna är kreativa och möter barnens olika behov. Vi arbetar utforskande och upptäckande, utgår från barnens bästa och främjar allas lärande.

Nu letar vi efter dig som brinner för att arbeta med barn i aktuella åldrar och som vill vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten. Du ska vara med och skapa ett demokratiskt klimat, aktivt arbeta med jämställdhet och skapa tillitsfulla relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare.

Du som söker bör vara barnskötare eller ha annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet. Som person är du flexibel, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta. Du är positiv, lekfull och vill stötta varje enskilts barn utveckling utifrån deras olika förutsättningar. Du kan också laga mat och ha hand om frukost, lunch och mellanmål efter rullande schema.


B-körkort (personbil) är önskvärt.


Vi tillämpar provanställning

Arbetsgivare
Tallbackskottarnas Ekonomiska Fören
Bondersbyn
95292 KALIX
Hemsida: http://tallbackkottarnas.se/
Ansökan
Ansök senast 16 August (1 månad kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.