På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Barnskötare
Spela filmen

Barnskötare

Din uppgift som barnskötare är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar.

Tillsammans med en förskollärare har du ansvar för tjugo barn, eller flera, på en avdelning. Barnen kan vara i barnomsorgen från det att de är ungefär ett år gamla tills de börjar skolan.

Grunden för det som händer på förskolan är läroplanen för förskolan. Det är förskolläraren som har det pedagogiska ansvaret, men i det dagliga arbetet hjälps man åt. På många förskolor är barn och personal utomhus en stor del av dagen. Att utforska naturen och lekparken är viktigt för barnens fysiska utveckling.

Att hålla kontakten med föräldrarna är en viktig del av arbetet. Många föräldrar vill ha information om hur deras barn trivs på förskolan och fungerar i grupp med andra barn.

Det finns ett antal olika inriktningar inom barnomsorgen i Sverige. Några av de vanligaste är Montessori, Reggio Emilia och "Ur och Skur".

Utbildning

Ett krav för att arbeta i skola eller förskola i Sverige är ett rent belastningsregister. Du kan inte börja arbeta i förskola eller skola innan du visat upp detta! Du beställer utdrag ur belastningsregistret, vilket du kan läsa om här.

3-årig gymnasial utbildning, Barn- och fritidsprogrammet, kan vara en lämplig utbildning om man vill inrikta sig mot arbete inom barnomsorgen.

Inom Komvux kan motsvarande utbildning för vuxna finnas.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Barnskötarnas arbetsmarknad är svår att förutsäga eftersom barnkullarna förändras från år till år, men just nu bedöms arbetsmarknaden som mycket god.

Arbetsplats

Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara på ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet.

Som barnskötare kan man också arbeta i sitt eget hem. Då kallas verksamheten familjedaghem och personalen kallas dagbarnvårdare. Ofta samarbetar de med andra dagbarnvårdare i sitt bostadsområde.

Arbetsförmedlingens bedömning är att barnskötare har väldigt goda möjligheter till jobb då det är stor brist om personal inom detta yrke.

Lilla ordboken

Öppen förskola - en mötesplats där föräldrar och barn kan lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt tillsammans. Den drivs oftast i kommunal regi, är avgiftsfri och ingen inskrivning eller förhandsanmälan brukar krävas.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

335 Lediga jobb

Lugna och glada timvikarier till förskola sökes

Arbetsgivare / Ort: Föreningen Föräldrakooperativet Bamsebo / Mölnlycke
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Arbetsplats: Till vårt underbara förskolekooperativ Bamsebo i Mölnlycke söker vi nu dig som kan arbeta extra vid behov. På Bamsebo finns barn 1-5 år ofta indelade i 3 åldersgrupper. Förskolan är vackert belägen vid skogen och delar gård med Finnsjöns förskola. Vi har en stabil förskolechef och personal som jobbat på förskolan i många år som ger god handledning till ny personal. Föräldrar är engagerade och deltar i verksamheten varje vecka.

Dina arbetsuppgifter: Jobbet som vikarie innebär att du på kort varsel ersätter ordinarie personal, ofta på kortare uppdrag. Din uppgift är framförallt att hjälpa till och stötta ordinarie personal. Exempel på uppgifter: Hjälpa till med barnens på/av klädning, leka med barnen inne och ute, torka bord och tårar.

Om dig: Vi söker dig som trivs i arbete med barngrupp och ger ett lågaffektivt bemötande. Du kanske studerar på distans eller är pensionär. Skicka CV och skriv varför just du vill ha detta som extra jobb.

Meriterande är erfarenhet från arbete med människor, inte nödvändigtvis förskola men önskvärt. Krav är att du kan ta dig till förskolan med kort varsel, gärna med en restid under 30 minuter (max 1 timme). Du behöver också kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.


För att arbeta inom skola/barnomsorg krävs att du har ett giltigt utdrag (högst ett år gammalt) från belastningsregistret . Ansökningsblanketten hittar du i länken nedan.

https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4425-skola_forskola_barnomsorg-belastningsregistret1/

Arbetsgivare
Föreningen Föräldrakooperativet Bamsebo
Finnsjövägen
43541 Mölnlycke
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vikarie till Tofthaga förskola

Arbetsgivare / Ort: Tofthaga förskola och skola ekonomisk fören / Skillingaryd
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Tofthagaskolan är en fristående förskola/skola, ca 7 km utanför Skillingaryd. Förskolan startade redan 1991 och skolan 1999. Sedan 2009 drivs de båda verksamheterna under samma tak och av en gemensam styrelse. Huvudman är "Tofthagaskolan förskola och skola ekonomisk förening" som driver verksamheten utan vinstintressen. All verksamhet är godkänd och står under tillsyn av skolinspektionen och Vaggeryds kommun. Verksamheterna är politiskt och religiöst obundna.

Våra verksamheter finns i nya lokaler sedan 2009, naturskönt belägna med sjö, skog, åker och äng som närmaste grannar. Ca 140 barn i åldrarna 1-12 år finns i våra verksamheter och totalt arbetar ca 25 personer i våra verksamheter. Förskolan är organiserad i tre avdelningar, med ca 45 barn, och 10 personal.

Nu söker vi en vikarie på 100% till vår förskoleverksamhet med omgående tillträde.

VEM SÖKER VI? Vi söker dig som är positiv och har ett hjärta för barn och barnomsorg. Det är viktigt för oss att du är engagerad, lösningsfokuserad, positiv och har god samarbetsförmåga. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavare är du barnfokuserad och arbetar för ett förtroendefullt och nära samarbete. Du kommer tillsammans med dina kollegor bidra till varje barns och hela barngruppens positiva, meningsfulla och utvecklande miljö.

Tillsammans med andra i arbetslaget är du delaktig i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans styrdokument och verksamhetsmål. I ditt förhållningssätt ser du barn som kompetenta och arbetar medvetet med deras inflytande och delaktighet.

VAD ERBJUDER VI? Som en del av vår personalstyrka har du tillsammans med dina kollegor stora möjligheter att påverka arbetet då beslutsvägarna i vår verksamhet är korta. För att kunna skapa en helhet och bra övergångar för barnen har vi en nära och god samverkan med skola och fritids. På Tofthaga förskola är vi måna om att erbjuda barnen en trygg och stimulerande miljö. Vi tar vara på de möjligheter som landsbygdens fina omgivningar ger oss till utelek och lärande. Förskolan utgår från ett utforskande arbetssätt och arbetar med tema där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. Genom pedagogisk dokumentation följs barnens utveckling och lärande. Genom ett systematiskt arbete med utveckling, uppföljning och fortbildning jobbar vi med att ständigt förbättra kvaliteten i förskolan.

Inom våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (SFS 2000:873).

Tofthaga drivs av engagerad personal och styrelse. Tillsammans arbetar vi för att barnens och personalens bästa sätts i fokus. Vi är mycket stolta över verksamheterna som dessutom är en viktig del av vår levande landsbygd. Verksamheterna och styrelsens gemensamma arbete syftar till att:

- Ge barn och elever trygghet och god självkänsla

- Ge barnen de bästa förutsättningarna för sitt lärande

- Erbjuda sunda miljöer där barn utvecklas och mår bra

- Vara en attraktiv arbetsplats där personalen vill stanna kvar

- Skapa goda relationer till vårdnadshavare, bygden, företag, kommunen och andra förskolor/skolor.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsgivare
Tofthaga förskola och skola ekonomisk fören
Sjöeryd 3
56891 Skillingaryd
Hemsida: www.tofthaga.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Barnskötare (vikariat) som brinner för natur och utomhuspedagogik

Arbetsgivare / Ort: Frilufts Förskolor i Stockholm AB / DJURSHOLM
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Barnskötare

Om jobbet

Frilufts Förskolor är ett väl inarbetat företag som varit verksamma sedan 1993. Vi driver 11 förskolor i fem Stockholmskommuner. Företaget genomsyras av engagemang, stabilitet, trygghet, arbetsglädje och nära till ledning. I Frilufts Förskolors verksamhet använder vi oss utav utomhuspedagogiken som metod i allt lärande. Detta innebär att vi har vår samling, vår matsal, lek, kreativt skapande m.m. ute på gården och i naturen. Vi arbetar efter vårt eget koncept, "Med Veda och Barke i Naturen", där barnen har sin tillhörighet i grupperna Upptäckare, Utforskare och Äventyrare. – Alla barn på Frilufts Förskolor får mycket tid för lek såväl organiserad som fri där pedagogerna deltar, inspirerar, vägleder samt observerar, och sist men inte minst – har roligt tillsammans med barnen! Allt vi gör utgår från ledorden Tryggt, Roligt och Lärorikt.

Äventyret!

Förskolan är belägen i en sekelskiftesvilla på en stor trädgårds- och naturtomt med närhet till fantastisk natur i närområdet. Äventyret strävar efter att arbeta med upplevelsebaserat lärande. På ett lekfullt sätt inspireras barnen och skapar ett intresse för djur och natur. Vi ser gärna att du delar vår passion för utomhuspedagogik. Du kommer tillsammans med övrig personal vara delaktig i den pedagogiska verksamheten enligt våra egna styrdokument och Lpfö 18.

Dina kvalifikationer

  • Du är en person som är engagerad, initiativrik och ansvarstagande.
  • Vi avser att du som pedagog ska med dina kvalifikationer ge inspiration, trygghet och kunskap.
  • Förutom att vara en initiativrik pedagog ser vi att ditt intresse för natur och friluftsliv är på en nivå som både motiverar dig själv och inspirerar barnen samt dina kollegor.
  • Vi avser att du är väl insatt i läroplanen och besitter kunskap om den pedagogiska dokumentationen.
  • Du bör ha en förmåga att se det enskilda barnets som gruppens behov och tillsammans med dina kollegor skapa en miljö som främjar både barnens utveckling och lärande.

www.friluftsforskolor.se

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Frilufts Förskolor i Stockholm AB
Emblavägen
18267 DJURSHOLM
Hemsida: www.friluftsforskolor.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vik. Barnskötare till Södra bergets förskola

Arbetsgivare / Ort: Sundsvalls kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnskötare

Om jobbet
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling. Södra bergets förskola är en sexavdelningsförskola som ligger naturskönt vid foten av Södra stadsberget. På vår förskola arbetar vi med social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet i fokus. Våra ledord är alla är olika, olika är bra. Vi lägger stor vikt vid pedagogers förhållningssätt, barns delaktighet och den pedagogiska miljön. Vår verksamhet genomsyras av välkomnande, tillgänglighet och inspirerande miljöer. Förskolan är HBTQI- certifierad. ARBETSUPPGIFTER Tillhörande arbetsuppgifter som barnskötare i ett arbetslag. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du ska ha erfarenhet av arbete i förskola och vara förtrogen med förskolans uppdrag och styrdokument. Det är meriterande om du har utbildning i skapande uttrycksformer eller annan relevant pedagogisk utbildning. Vi söker kollegor som har ett nyfiket och medforskande förhållningssätt. Du är intresserad och engagerad i att stödja barnen i deras utveckling och lärande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du har ett miljöintresse och vill verka för en hållbar utveckling. I arbetet krävs flexibilitet och en förmåga att se möjligheter framför hinder. Relationsskapande med barnen, vårdnadshavare och kollegor är en viktig del av arbetet Vi lägger stor vikt i personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi annonserar ut två vikariat (visstidsanställning) på 100%, kan eventuellt bli längre. Tillträde 2021-11-08. Tidsbegränsad till 2022-05-06. Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in. Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap Sista ansökningsdag är; 2021-10-17 Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Sundsvalls kommun
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Barnskötare sökes till Molnets förskola

Arbetsgivare / Ort: Malmö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnskötare

Om jobbet
Ref: 20212573 Om arbetsplatsen Vi söker nu två barnskötare till Molnets förskola! Molnets förskola startade upp våren 2021. På Molnet finns sex enheter som är indelade i två team i åldershomogena grupper. Förskolans miljö ligger högst uppe på taket. En otrolig utemiljö för alla sinnen! Det finns möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer. Det finns en stor uteatelje där barnen har tillfälle att skapa, spela instrument, läsa m.m. Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus. Förskolan ligger centralt, med närhet till olika parker och grönområden, som pedagogerna gärna upptäcker tillsammans med barnen. På Molnets förskola har vi en egen kock som lagar all mat enligt Malmö stads riktlinjer. Vi fokuserar mycket på det systematiska kvalitetsarbetet för att hela tiden bli bättre på att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. I vårt område har vi fokusgrupp för barnskötare, där träffas barnskötare regelbundet och har kollektivt lärande. Där tar vi även del av aktuell forskning och litteratur. Vi har även olika funktionsgrupper för tex utbyte av erfarenheter kring digitala verktyg. Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb Arbetsuppgifter Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Vi söker dig som är driven, engagerad och positiv. Vi vill att du tillsammans med oss arbetar för barnens bästa förskola. Vi vill att du är medforskande, kreativ och nyfiken. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Det är viktigt att du är intresserad av att arbeta i större team. Du kommer mötas av en välkomnande atmosfär. På förskolan arbetar det engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp. Varmt välkommen med din ansökan! Information om tjänsten Anställningsform:Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Antal tjänster: 2  Tillträde: 211201 eller enligt överenskommelse Övrigt Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se) Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.   För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Arbetsgivare
Malmö kommun
Hemsida: https://malmo.se/
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.