På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Yrkesgymnasiet

PÅ YRKESGYMNASIET har du APL – arbetsplatsförlagt lärande –under minst halva din utbildningstid. Resten av tiden tillbringar du på skolan. Vi utbildar kreativa, aktiva och företagsamma elever till att bli något speciellt!

Under din APL lär du dig ditt framtida yrke av riktiga yrkesmän och yrkeskvinnor ute på en arbetsplats. Du har själv möjlighet att påverka valet av arbetsplats utifrån dina intressen. Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden, där du jobbar mycket praktiskt. Hos oss är det mindre snack, mer verkstad.

Alla ämnen är anpassade efter ditt yrkesval, även de gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matte. Läser du bygg har du till exempel byggmatte.

VÅRT MÅL är att förbereda dig för ditt framtida yrke så att du snabbt kan få ett jobb efter studenten. Yrkesskicklighet, hög arbetsmoral och förmågan att skapa goda relationer är några av de saker vi fokuserar på för att göra dig anställningsbar.

Förutom faktiska kunskaper värdesätter vi insikter och kompetenser som behövs på en arbetsplats, till exempel social kompetens, att kunna passa tider, vara strukturerad, kunna tänka kreativt och lösa utmaningar av olika slag. Vi vill att du ska förverkliga dina drömmar och idéer!

VÅRA SKOLOR ÄR relativt små och vi tycker att trivsel och kvalitet går hand i hand. Vi anstränger oss för att du ska känna att du är i fokus och kunna prestera goda resultat, för dig och din framtid.

Vi vill utveckla din företagsamhet och kreativitet så att du får ökat självförtroende, självinsikt och en förmåga att hitta kraften i dig själv. Vi vill göra dig anställningsbar. 

Yrkesgymnasiet finns idag på 17 orter runt om i Sverige.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre