Lekvärd

Lekvärd

Som lekvärd blir din främsta uppgift att skapa minnesvärda upplevelser för besökare på exempelvis ett hotell, om det finns lekrummet eller någon annan form av barnpassning, på ett nöjesfält eller i en djurpark.

Med säkerhet som ditt främsta ledord och genom ditt engagerade och glada sätt ser du till att gäster upplever trevliga stunder som de sent kommer att glömma. I rollen som lekvärd kan ingå att bemanna lekrummet på ett hotell, där även arbetsuppgifter som, pyssel av olika slag, ansiktsmålning, ballongskulptering och barndisco är vanligt förekommande, även viss städning ingår i arbetsuppgifterna.

Olika typer av arbetsuppgifter kan förekomma i tjänsten, men huvudsakligen är det att ta ansvar för barns säkerhet. Som lekvärd, finns man till hands och kan bistå besökare med information och service. I arbetsuppgifter ingår det samtidigt att man ser till att alla säkerhetsföreskrifter följs.

Som lekvärd ansvarar man även för att lekområden är hela och rena.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, man blir upplärd på arbetsplatsen, men för att få anställning ställer arbetsgivaren ofta vissa krav.

Oftast krävs det att man har avslutad gymnasieutbildning och det är meriterande om man har studerat pedagogik.

Mest passande gymnasial utbildning är Barn- och fritidsprogrammetHotell och turismprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Har du erfarenheter av liknande arbetsuppgifter eller har arbetat inom service och turism är det mycket meriterande. Du måste behärska både svenska och engelska flytande och det är meriterade om du har ytterligare språkkunskaper.

Personliga egenskaper

Är du en lagspelare samtidigt som du gillar att ta hand om barn och klarar av att ta egna initiativ samt kan arbeta självständigt när det behövs? I så fall är kanske yrket lekvärd helt rätt för dig!

Som person behöver man vara mycket serviceinriktad och ha ett stort intresse för att ta hand barn. Arbetet kan ibland vara hektiskt, så det gäller att vara flexibel, kreativ i sitt sätt att tänka och även se möjligheter.

Man behöver även vara ansvarstagande, serviceinriktad, initiativrik, positiv och lösningsfokuserad.

Arbetsplats

Som lekvärd arbetar man på diverse olika arbetsplatser, exempelvis på hotell, nöjes- eller djurparker, snabbmatsrestauranger eller samarbete med kalaskoordinatorer och partyfixare samt tar hand om barnen på privata fester.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  615 Lediga jobb som lekvärd

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.