På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent

Att du är assistent betyder att du assisterar, dvs biträder och ger service till en eller flera personer, en chef eller till en hel avdelning. Men samtidigt kan du som ekonomiassistent också ha ansvar för egna arbetsuppgifter och projekt.

Arbetsuppgifter för en ekonomiassistent kan variera mycket, beroende på vilken arbetsplats man arbetar på, men allt som oftast arbetar ekonomiassistenter med siffror och beräkningar på olika sätt, med löneadministration, företagets bokföring och med skattefrågor. 

Beroende på vilken arbetsplats det är och bland annat beroende på arbetsplatsens storlek, varierar ekonomiassistentens arbetsuppgifter kraftigt. På vissa arbetsplatser arbetar ekonomiassistenter enbart med bokföring eller enbart med skattefrågor och på andra med lite av varje.

Utbildning

Tidigare var det mycket vanligt att ekonomiassistenter endast hade gymnasial utbildning, ofta med ekonomisk inriktning, men idag är ekonomiassistent ett ganska vanligt första jobb för dig med eftergymnasial utbildning, högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning, inom ekonomi.

Genom att vidareutbildas i rollen som ekonomiassistent och bredda de egna kunskaperna ökar möjligheterna för den som vill byta arbetsplats.

Det är av största vikt att du som vill arbeta som ekonomiassistent har mycket goda datakunskaper och i de dataprogram som används exempelvis vid bokföring, löneutbetalningar mm. Med språkkunskaper och utbildning i beteendevetenskap och/eller i personal- och lönefrågor samt utbildning och kunskaper inom redovisning ökar din konkurrenskraft på arbetsmarknaden. 

För ekonomiassistenter som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan utbildningar i ledarskap och/eller projektledning vara lämpliga och du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller satsa på en kortare ledarskapskurs, där man fokuserar på exempelvis konflikthantering eller på coachande ledarskapsfrågor.

Bra grundläggande gymnasial utbildning får du på bl a Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Handels- och administrationsprogrammet.

Personliga egenskaper

Viktiga egenskaper för dig som vill arbeta som ekonomiassistent är att du är noggrann, stresstålig, har initiativförmåga, mycket god samarbetsförmåga, siffersinne och att du tycker att det är lätt och roligt att ha med siffror att göra.

Övrigt

Det här yrket är i Sverige mycket kvinnodominerat, ca 87 % av yrkesverksamma är kvinnor (SCB från mars 2017).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Utvalda jobb

Redovisningsekonom till Evelent SW AB

Arbetsgivare / Ort: Evelent SW AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 december (2 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-08
VISA MER
Om jobbet

Är du en ambitiös och engagerad Redovisningsekonom som är bra på att bygga och bibehålla långsiktiga relationer?
Trivs du i en roll som erbjuder en varierande arbetsvardag där du får vara med och påverka?
Då vill vi gärna att du läser vidare!

Vi söker nu en Redovisningsekonom till Evelent Sw Ab som vill vara med och utveckla både våra kunders företagande och våra medarbetare.

I din roll som Redovisningsekonom hos oss har du en omväxlande och självständig roll. Du stödjer och coachar juniora kollegor i uppdragen och har stort ansvar för att kunden är nöjd.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:
• Bokslut och årsredovisningar
• Inkomstdeklarationer
• Kvalitetssäkra månadsbokslut
• Löpande rapporteringar
• Konsultation och kundrådgivning

Hos oss får du en familjär miljö, duktiga och kvalitetsmedvetna kollegor som gillar kombinationen av ekonomi och kundvård. Vi jobbar i en inkluderande, rolig och kreativ miljö, där vi tar gemensamt ansvar.

Din profil
Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom ekonomi, alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning eller gymnasieekonom
• Erfarenhet av motsvarande arbete, gärna från redovisnings- eller revisionsbyrå.
• Erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete med vana att upprätta bokslut, inkomstdeklarationer och årsredovisningar.

Vi jobbar med Fortknox som redovisningsprogram och det kräver att du har god erfarenhet av Fortnox sedan tidigare. För att du ska trivas i rollen som Redovisningskonsult och utvecklas inom vår organisation tror vi att du är en driven och ansvarstagande person, som trivs med att arbeta i team och i mötet med kunden.
Du har förmågan att hantera ett stort arbetsflöde samt strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter.
Vi tror att du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö där du kan vara med och påverka. Vidare ser vi även att du behärskar svenska flytande i tal och skrift.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vårt mål på Evelent SW AB är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling.

Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Ansökan
Vill du vara med och förverkliga stora drömmar? Skicka din ansökan till oss så snart som möjligt innehållande CV. Urval och intervjuer sker löpande. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen.

Evelent SW AB är en ledande aktör inom distribution av reservdelar inom telekombranschen.

Ansökan mailas till: Amer Alzheri, [email protected]

Ansökan
Ansök senast 31 december (2 månader 15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER UTVALDA JOBB


1168 Lediga jobb

Ekonomiassistent till internationellt bolag inom finansbranschen

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomiassistent

Om jobbet
Denna dynamiska arbetsplats behöver nu stöttning av en ekonomiassistent som framförallt ska hantera leverantörsfakturor och bli en del av reskontrateamet. Rollen passar dig som har något års erfarenhet av ekonomiarbete och som trivs i en föränderlig miljö samt med att driva arbetsuppgifterna framåt. Låter tjänsten som något för dig? Då är du välkommen in med din ansökan redan idag, då vi arbetar med löpande urval! OM TJÄNSTEN Det här internationella bolaget som verkar inom finansiell rådgivning, försäkringar, finansiella produkter och tjänster är nu ute efter en ekonomiassistent till sitt reskontrateam bestående av 7 personer. I teamet är det en härlig stämning, de har ett bra samarbete med varandra och vill få in en kollega som sprider mycket energi. För det här uppdraget söker vi en driven och handlingskraftig person som trivs i en bred roll där du får arbeta både högt och lågt. Du har en prestigelös och positiv inställning är van vid ett högt arbetstempo. Du erbjuds * Möjligheten att få erfarenhet att jobba med ekonomi i ett internationellt bolag * En dedikerad konsultchef som även agerar som din karriärspartner Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Som ekonomiassistent kommer du framförallt hantera leverantörsfakturor, men du kommer även vid behov arbeta med kundreskontran. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av: * Ankomstregistrering * Avstämningar * Attestflöde * Kontering * Betalningar * Kontakt med svenska och utländska leverantörer VI SÖKER DIG SOM * Har något års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna i ett stort ekonomiflöde * En avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi * Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, då språket används i det dagliga arbetet * Har god systemvana och kunskap i Excel Som person är du: * Självgående * Flexibel * Noggrann Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: 6 månader med chans till förlängning * Placering: Stockholm * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och företagets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Mer information om företaget kommer att ges senare under processen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Nyutexaminerad ekonom med erfarenhet från leverantörsreskontra

Arbetsgivare / Ort: Sjr In Scandinavia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker nu dig som tar examen från högskola/universitet inom ekonomi och har praktiskt erfarenhet från leverantörsreskontra. Du kommer inledningsvis jobba med enklare uppgifter beroende på din erfarnehet och uppdraget är start omgående till och med dec 2021. Kunden sitter i trivsamma lokaler centralt på Söder. Arbetsuppgifter; Du kommer tillsammans med dina kollegor på leverantörsreskontran ta hand om hela flödet i leverantörsreskontraprocessen. Du kommer b.la jobba med; - Kontering - Attest - Betalning - Avstämningar I tjänsten ingår även kommunaktion både internt och externt vilket gör att det ställer krav på att du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska. Kunden ser det som självklart att du blir upplärd av dina kollegor i det du inte redan kan. Vi söker dig; Som tar högksole -/univiversitetsexaman inom ekonom nu och har jobbat praktiskt med någon del av leverantörsreskontran under studierna. Du har tidigare jobbat i något ekonomisystem och har lätt för att sätta dig in olika system. För att trivas hos kunden ser vi att du är ansvarstagande, pålitlig och snabblärd. Du är prestigelös och hjälpsam samt bidrar med bra stämning i arbetsgruppen. Du trivs med problemlösning och förändring samtidigt som du är noggrann och effektiv. Ansökan Uppdraget är start omgående och på heltid och först och främst fram till dec 2021. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-05-31 Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/) Konsult hos SJR Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg. Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar. Om företaget SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT. SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB. Titel: Ekonomiassistent
Arbetsgivare
Sjr In Scandinavia AB
Hemsida: http://www.sjr.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Serviceinriktad Administratör

Arbetsgivare / Ort: Universal Group Nordic AB / Varberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Universal Group arbetar med att utveckla, bygga och driva projekt inom förnybar energi, framför allt solprojekt i olika länder. För vår svenska verksamhet med kontor i Varberg söker vi en serviceinriktad administratör:

Arbetsuppgifterna består av:

- Koordinera administrativa uppgifter i företaget.

- Inköp

- Kontakt med kunder och leverantörer

- Kontakt med olika myndigheter

- Sammanställning av rapporter

- Uppdatera och underhålla administrativa register

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Universal Group Nordic AB
Karl Nordströms Väg 31
43253 Varberg
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

KYC-administratör med fokus på telefonsupport sökes till storbank!

Arbetsgivare / Ort: Perido AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du intresserad av att få in foten på en bank genom ett meriterande uppdrag? Du har minst gymnasiekompetens och erfarenhet från ett serviceinriktat arbete, gärna med inslag av telefoni. Huvudsaken är att du är intresserad och taggad på att utvecklas inom ett spännande område! Läs vidare för att ta reda på om detta är tjänsten för dig!

Om tjänsten

På Perido söker vi dig som vill arbeta som KYC-administratör hos vår kund som är en av Nordens största banker. Tjänsten är placerad i Solna.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som KYC-administratör blir du en del av det nystartade team som arbetar inom AML (Anti Money Laundering) och KYC (Know Your Customer). Tillsammans med dina kollegor motverkar ni penningtvätt och annan finansiell brottslighet enligt det uppdaterade pengatvättsdirektivet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära att ha kontakt med privat- och företagskunder för att guida dem och besvara frågor gällande KYC/AML.

Kontakt sker främst via telefon men viss mejlkontakt kan förekomma.

Dina egenskaper

Den vi söker sätter service i främsta rummet och trivs helt enkelt i en roll med mycket kundkontakt! Du är självgående, strukturerad och bemöter varje uppgift med en stor portion nyfikenhet. För att lyckas i rollen behöver du ha ett starkt driv med hög arbetsmoral och klarar av att arbeta såväl självständigt som i team. Att bidra till gruppens goda stämning med ett glatt humör är en självklarhet för dig. Slutligen är det viktigt att du uttrycker dig professionellt i din kommunikation.

Om du längtar efter att bli en del av ett sammansvetsat team som tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål – så kommer du trivas här. Vi ser framemot din ansökan!

Vi söker dig som har:

 • Minst gymnasiekompetens
 • Arbetslivserfarenhet från ett administrativt arbete
 • Goda datorkunskaper
 • Lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska

Meriterande:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Erfarenhet från AML eller KYC
 • Erfarenhet av kundkontakt
 • Erfarenhet av kundrådgivning av företagskunder

Omfattning och tillträde

Heltid, konsultuppdrag 6 månader med chans till förlängning. Tillträde så snart som möjligt.

Skicka in din ansökan

Ansökan görs via vår hemsida. Klicka på knappen ansök och fyll i den efterfrågade informationen. Vid en första kontakt med ansvarig rekryterare får du mer information om kundföretaget och tjänsten. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] så svarar någon av våra rekryteringsassistenter dig. Ange tjänsten referensnummer 32598 i ämnesraden.

Om Perido

Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn som hjälper dig som söker jobb till nästa steg i yrkeslivet! Vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Vi har vuxit stadigt sedan starten 2003 och består idag av 50 medarbetare internt och över 600 konsulter på uppdrag över hela landet. Som Perido-konsult blir du en del av vår organisation och växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Läs mer om Perido via denna länk https://perido.se/for-jobbsokande/ och https://perido.se/om-oss/om-oss-undermeny/.

Arbetsgivare
Perido AB
11645 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.perido.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Projektcontroller mot IT till Green Cargo

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Administratör/Administrativ assistent

Om jobbet
Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik söker nu en IT-Projektcontroller till deras kontor i Solna. Häng med på den fortsatta resan mot spännande projektarbeten där dina utvecklingsmöjligheter är enorma! Sök redan idag då behovet är omgående. OM TJÄNSTEN I rollen som IT-projektcontroller kommer du att arbeta mot två områden, som testledare och projektcontroller. Ditt ansvar som testledare är att stödja projektledarna med testledning där du tar fram en projektplan där du tillsammans med projektledaren bestämmer b.la. vilka resurser som krävs, vilka som ska involveras samt tillvägagångsätt. Ju mer kunskap du har sedan tidigare desto mer ansvar kommer du få i rollen. Som projektcontroller så kommer du t.ex. stämma av prognos för projekten och följa upp budget och kontera fakturor till rätt projekt. Du kommer även sammanställa totala projektportföljen varje månad samt följa upp projekten att de går i linje med planen. Tillsammans med Chef PMO stöttar du Beställare av initiativ och projektägare att ta fram idébeskrivningar och business case för framtida satsningar. Du erbjuds * Utvecklingsmöjligheter som projektledare eller testledare beroende på vad just du brinner för * En roll där du får vara högst delaktig i stora beslut rörande Green Cargos projekt * En social roll med många kontaktytor Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Som IT-projektcontroller kommer du exempelvis att: * Samla in och sammanfatta statusrapporter för projekt (övervaka projekten) * Stötta projektledarna med testledning och skriva testrapporter * Budgetuppföljning för både projekt och specifika program * Förbereda material till portföljmöten och andra typer av beslutsmöten * Sammanfatta ombokningar och presentera input till prognosavskrivningsfilen för IT-controllern * Följa den beslutade månatliga budgetprocessen * Underhålla och uppdatera PMO-dokumentation * Aktivt arbeta för att utveckla och implementera PMO-rutiner och processer. * Introducera och utbilda människor i PMO-rutiner och processer VI SÖKER DIG SOM * Har en akademisk utbildning * Har minst 1 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av projektarbete där testarbete av IT-lösning förekommit * Har en god förståelse för hur projektarbete och testprocessen fungerar * God ekonomisk kompetens, med erfarenhet från budgetering och prognoser * Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska då båda språken förekommer i arbetet Det är meriterande om du: * Utöver kraven har erfarenhet som projektadministratör, testare eller controller Som person är du: * Kommunikativ * Flexibel * Strategisk * Strukturerad Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Heltid, kontorstider med flexibilitet * Placering: Solna, Stockholm * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Green Cargos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Green Cargo ägs av svenska staten och förvaltas av Näringsdepartementet. De transporterar årligen 22 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och når en årsomsättning på 4,1 miljarder SEK (2019). Över 95 procent av deras transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör dem 400 godståg och ersätter dagligen 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. Deras insats handlar inte bara om en omfattande reducering av koldioxidutsläpp utan även om yteffektivitet och tryggare vägar.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.