På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Uppräkningspersonal

Uppräkningspersonal

Uppräkningspersonal håller koll på kontanter. De viktiga egenskaper för att kunna lyckas med det jobbet är att man är flink och ordningsam.

Uppräkningspersonal jobbar med pengar varje dag: räknar, packar och ser till att hålla flödet med kontanter igång.

Att arbeta som uppräkningspersonal innebär att du sitter i ett av våra nav för att få flödet av kontanter att fungera. Det vill säga vara med och: räkna, kvalitetssäkra, äkthetskontrollera, packa mynt och sedlar.
Arbetet som uppräkningspersonal innebär att du jobbar i en uppräkningscentral. Där är arbetsuppgifterna bland annat att räkna, paketera, kontrollera, stämma av och lagra pengar (mynt och sedlar) i en aldrig sinande ström.

För att få arbeta som uppräkningspersonal bör du ha följande kompetenser och egenskaper: fullgjord gymnasieutbildning, är datorvan,har god siffersinne och goda kunskaper, skriftligt och muntligt, i svenska språket;är ärlig, lojal, serviceinriktad, engagerad, stresstålig, ordningsam, tålmodig, har god fysik och hälsa, är ostraffad och drogfri och har ordnad ekonomi.

Utbildning

För att jobba på en uppräkningscentral krävs en fullgjord gymnasieutbildning och att man är myndig, dvs har 18 år fyllda. Sedan får man utbildning internt, efter att man är anställd.

Visa mer
Visa mindre

2 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.