På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Inkassohandläggare

Inkassohandläggare

Inkassohandläggare arbetar med att hantera räkningar eller skulder som en person eller företag inte har betalat i tid. Inkassohandläggare jobbar på ett inkassoföretag.

Som inkassohandläggare / collector (som det också kallas) får du ta hand om uppdraget, som påbörjas med att du ringer till personer som inte har betalat sin räkning eller skuld och påminner dem om deras skyldigheter att betala. Det kan även förekomma inkommande samtal från personer som har frågor eller funderingar kring sina skulder och om de kan få hjälp med t ex. en avbetalningsplan för att betala sin skuld.

Arbetet som inkassohandläggare handlar om många olika slags ärenden från obetalda fakturor och leasingavtal till obetalda hyror eller en skuldförbindelse, så kallad revers som förfallit till betalning. En del uppdrag går snabbt att lösa, andra tar lång tid. 

Det viktigaste i rollen som inkassohandläggare / collector är att man är en driven och engagerad person med "skinn på näsan" och som vågar ställa tuffa frågor.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan bli upplärd på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega. Dock krävs det allt som oftast att man har lägst gymnasiekompetens (företrädesvis från Ekonomiprogrammet eller från Handels- och administrationsprogrammet). Eftergymnasial utbildning är en stor merit.

Lilla ordboken

Renovräkning - vräkning av hyresgäster som inte har råd att betala den höjda hyran efter en bostadsrenovering.
Källa: sprakochfolkminnen.se

Länktips

Företaget Eurocredit erbjuder inkassotjänster och på deras hemsida www.euro.se kan du läsa mer om hur det går till att anlita ett inkassoföretag.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.