På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Inkassohandläggare

Inkassohandläggare

Inkassohandläggare kan även ha andra arbets- och yrkestitlar, t.ex collector.

Om en person eller ett företag inte betalar sina räkningar eller andra skulder på utsatt tid kan en inkassobyrå eller ett företag inom kredithantering- och inkassoverksamhet få i uppdrag att kräva in skulden.

Som inkassohandläggare / collector får du ta hand om uppdraget, som påbörjas med att du ringer till personer som inte har betalat och påminner dem om deras skulder. Det kan även förekomma inkommande samtal från gäldenärer som har frågor eller funderingar kring sina skulder och avbetalningsplaner.

Arbetet som inkassohandläggare handlar om många olika slags ärenden från obetalda fakturor och leasingavtal till obetalda hyror eller en skuldförbindelse, så kallad revers som förfallit till betalning. En del uppdrag går snabbt att lösa, andra tar lång tid. 

Det viktigaste i rollen som inkassohandläggare / collector är att man är en driven och engagerad person med "skinn på näsan" och som vågar ställa tuffa frågor.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan bli upplärd på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega. Dock krävs det allt som oftast att man har lägst gymnasiekompetens (företrädesvis från Ekonomiprogrammet eller från Handels- och administrationsprogrammet). Eftergymnasial utbildning är en stor merit.

Lilla ordboken

Renovräkning - vräkning av hyresgäster som inte har råd att betala den höjda hyran efter en bostadsrenovering.
Källa: sprakochfolkminnen.se

Länktips

Företaget Eurocredit erbjuder inkassotjänster och du kan läsa mer på deras hemsida hur det går till att anlita ett inkassoföretag. Läs mer på www.euro.se

 

15 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.