På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Studiestödsutredare
Spela filmen

Studiestödsutredare

Studiestödsutredare är anstäIId inom CSN, CentraI Studiestödsnämnd. Studiestödsutredare utreder rätt tiII svenskt studiestöd. 

CSN har i dagens Iäge (2017) anstäIIda på 11 orter runt om i Sverige. Huvudkontoret finns i SundsvaII. Studiestödsutredare samarbetar med andra yrkesroIIer inom CSN.

Sverige har ett av världens mest generösa studiestödssystem.

Studiestödsutredare handlägger, utreder och beslutar i studiestödsärenden. Man läser och tolkar regelverk samt svarar på frågor och vägleder de studerande eIIer de bIivande studerande främst via telefon och e-post.

Som person behöver man vara en lagspelare som bidrar till gemensamma mål. Medarbetarrollen på CSN innebär att man tar ett aktivt ansvar för att utveckla verksamheten och arbeta med ständiga förbättringar på ett Lean-inspirerat sätt.

Studiestödsutredares arbetsuppgifter kräver stort kundfokus och därför är ett bra bemötande och god service viktiga delar i arbetet. 

Utbildning

UtbiIdning som krävs är en högskoleexamen. För att få anstäIIning stäIIer arbetsgivaren även krav på tidigare arbetsIivserfarenhet med minst ett års erfarenhet av handläggning och kundservice.

Alternativt krävs det att man har "avslutade gymnasiestudier" (Examensbevis) i kombination med minst fem års arbetsIivserfarenhet av handläggning eller kundservice. Arbetsgivaren gör sedan en bedömning om man på så sätt inhämtat kunskaper och erfarenheter som är relevanta för arbetet som studiestödsutredare.

Vidare behöver man kunna hantera Microsoft Officepaket, kommunicera bra i tal och skrift på svenska samt ha goda kunskaper i engelska språket. Kunskaper i fIera språk än svenska och engeIska är meriterande.

Samlad service från myndigheter
verksamt.se kan man hitta information om och från olika svenska myndigheter samt hitta kontatkuppgifter till svenska myndigheter.

Statistisk upgift från april 2019
CSN belalar ut årligen ca 30 miljarder kronor till ca en miljon studerande.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.