Utbildningshandläggare

Utbildningshandläggare

Utbildningshandläggare är en titel som vanligtvis används inom svenska högskolor/universitet för att beskriva en sort "utbildningsadministratör" som ofta har mycket varierande arbetsuppgifter.

Som utbildningshandläggare på en svensk högskola/universitet bereder och handlägger man ärenden på lärosäten. En viktig del i arbetet är även att organisera och administrera kvalitetsgranskningar och utvärderingar av fakultetens samtliga utbildningar.

En annan viktig del är att tillsammans med institutionerna arbeta med att synliggöra fakultetens utbildningar på webben och via andra medier. Utbildningshandläggare säkerställer att informationen på fakultetens webbsidor är aktuell och korrekt.

Att samordna interna och externa arrangemang och events kan också ingå i utbildningshandläggarens arbetsuppgifter. Därutöver kan andra administrativa uppgifter och utredningsuppdrag ingå i arbetsuppgifterna.

De administrativa systemen som används inom svenska högskolor/universitet är vanligtvis LADOK, NyA och Datalagret.

Utbildning

Akademisk utbildning krävs, lägst en kandidatexamen, som motsvarar minst tre års studier på heltid på högskolenivå. Det är meriterande om man har en doktorsexamen.

Det finns exempel när studievägledare eller studierektorer går över till att bli utbildningshandläggare.

För att lyckas i yrkesrollen som utbildningshandläggare behöver man ha mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift samt även ha goda kunskaper i engelska.

Utbildningshandläggare behöver ha god datorvana samt vara skickliga på att hantera alla program i Officepaketet.

Det är meriterande om man har kunskaper eller erfarenhet av informationsarbete via olika medier samt erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktygen.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som underlättar är att man har ett proaktivt synsätt, vilket innebär att man strukturerat och självständigt kan planera och prioritera sitt arbete inför deadlines, att man är drivande, noggrann samt applicerar ett ansvarstagande och serviceinriktat förhållningssätt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

33 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.