IB-koordinator

IB-koordinator

Det finns koordinatorer på alla fyra IB-programmen: Primary Years Programme, Middle Years Programme, Diploma Programme samt Career-related Programme.

IB-koordinatorer är länken mellan IB-organisationen och lärarna samt mellan IB-organisationen och eleverna och deras målsmän.

IB-koordinator behöver hålla sig à jour med alla regler och se till att de efterföljs. De anmäler eleverna till examinationerna, tar hand om allt pappersarbetet kring det samt håller i allt annat kring examinationerna. I IB-koordinators arbetsuppgifter ingår det också att uppdatera skolledningen på alla förändringar, t ex nya regler som tillkommer.

De allra flesta IB-koordinatorer har även viss ansvar för elevernas individuella studieplaner och även undervisning i något skolämne, som en del i sin tjänst. De kan också agera som mentorer.

Utbildning

Lämplig utbildningsbakgrund för en IB-koordinator är att man är utbildad lärare, studie- och yrkesvägledare eller har en annan pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning.

IB-koordinator måste bland annat ha gedigna kunskaper i engelska språket, då undervisningsspråket på IB-skolorna allt som oftast är på engelska. All kommunikation med eleverna och med deras föräldrar sker oftast på engelska, dessutom sker kommunikationen med IB-organisationen på engelska.

IB-programmet på gymnasiet.

De svenska gymnasieskolorna som erbjuder IB-programmet.

Visa mer
Visa mindre

354 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.