IB-koordinator

IB-koordinator

Det finns koordinatorer på alla fyra IB-programmen: Primary Years Programme, Middle Years Programme, Diploma Programme samt Career-related Programme.

IB-koordinatorer är länken mellan IB-organisationen och lärarna samt mellan IB-organisationen och eleverna och deras målsmän.

IB-koordinator behöver hålla sig à jour med alla regler och se till att de efterföljs. De anmäler eleverna till examinationerna, tar hand om allt pappersarbetet kring det samt håller i allt annat kring examinationerna. I IB-koordinators arbetsuppgifter ingår det också att uppdatera skolledningen på alla förändringar, t ex nya regler som tillkommer.

De allra flesta IB-koordinatorer har även viss ansvar för elevernas individuella studieplaner och även undervisning i något skolämne, som en del i sin tjänst. De kan också agera som mentorer.

Utbildning

Lämplig utbildningsbakgrund för en IB-koordinator är att man är utbildad lärare, studie- och yrkesvägledare eller har en annan pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning.

IB-koordinator måste bland annat ha gedigna kunskaper i engelska språket, då undervisningsspråket på IB-skolorna allt som oftast är på engelska. All kommunikation med eleverna och med deras föräldrar sker oftast på engelska, dessutom sker kommunikationen med IB-organisationen på engelska.

IB-programmet på gymnasiet.

De svenska gymnasieskolorna som erbjuder IB-programmet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  58 Lediga jobb som ib-koordinator

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.