På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

EURES-rådgivare

EURES-rådgivare

EURES står för "EURopean Employment Services".

Sverige är en del av EU/EES, där arbetskraften fritt ska kunna röra sig över gränserna. Den svenska Arbetsförmedlingen ingår i det europeiska nätverket Eures.

I Eures-nätverket ingår det 32 länder och över 1000 Eures-rådgivare. I Sverige finns det idag (2016) ca 60 registrerade Eures-rådgivare. Förutom länderna inom EU/EES ingår även Schweiz i detta samarbete.

Eures-rådgivare hjälper både arbetssökande och arbetsgivare att hitta svar på frågor om vägar till arbete och rekrytering mellan EU:s medlemsländer samt Schweiz.

I samband med frågor om rörlighet över gränserna samverkar Eures-rådgivarna dagligen med många olika myndigheter och institutioner.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en EURES-rådgivare. Många nuvarande svenska EURES-rådgivare är har högskoleutbildning inom Internationella Relationer eller i Internationella Affärer alt andra eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Se även info i yrkespresentationen Arbetsförmedlare, därför att om man vill jobba som Eures-rådgivare, bör man söka jobb som Arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen (AF). Som arbetsförmedlare kan man sedan söka tjänst som Eures-rådgivare. Intern utbildning ges av Arbetsförmedlingen.

Mer information finns på Arbetsförmedlingens hemsida och på hemsidan för Den Europeiska Portalen för Rörlighet i Arbetslivet

Övrigt

Europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder och gör det på så vis enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Se även info om Europass som tillägg till Yrkesexamen - på skolverkets hemsida.

EU-länderna är (2020): Belgien, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Irland, Grekland, Portugal, Spanien, Finland, Sverige, Österrike, Cypern, Estland, Lettland, Litauen, Malta, Polen, Slovenien, Slovakien, Tjeckien, Ungern, Bulgarien, Rumänien och Kroatien.

EES-länderna är (2020): EU-länderna samt Island, Liechtenstein och Norge. Även Schweiz omfattas i vissa fall av EU-rätten.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

108 Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare / expeditionspersonal till Ingridskolan

Arbetsgivare / Ort: Ingridskolan AB / 17071 Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Studie- och yrkesvägledare

Färdigheter
Krav
 • Studie- och yrkesvägledarexamen

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?

Vi söker dig som:

Tycker det är riktigt roligt att arbeta med barn/ungdomar!

 • är utbildad studie- och yrkesvägledare
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • tycker om att planera och organisera (spindel i nätverket)
 • har förmåga att se både helheten och detaljer
 • är självständig, noggrann och handlingskraftig
 • har goda IT-kunskaper
 • har ett ödmjukt förhållningssätt samt förmåga att bygga goda relationer
 • trivs att arbeta i team
 • är lösningsinriktad
 • har värme och engagemang

Vi söker en utbildad studie- och yrkesvägledare som även är intresserad av att ha en administrativ tjänst på skolans expedition (vara spindeln i nätverket).

Som studie- och yrkesvägledare (ca 30%) på Ingridskolan kommer du att arbeta med våra elever både på grund- och gymnasieskolan. Du kommer att ha ett nära samarbete med elever, lärare och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna handleda och ge stöd efter elevernas olika förutsättningar kring valsituationer gällande utbildning, yrken och arbetsmarknad. Gällande gymnasieeleverna kommer du att ansvara för elevernas individuella studieplaner och behöver ha överblick och goda kunskaper om gymnasieskolans struktur.

Du är lösningsfokuserad och har en positiv syn på uppdraget. Du kan driva och arbeta målinriktat och du har god struktur i ditt arbete samt har god kännedom om Lgr 11 och Lgy 11

Som expeditionspersonal (ca 70%) på Ingridskolan kommer du att fungera som spindeln i nätverket där du bistår rektor/skolledning, skolans personal, elever och vårdnadshavare i det dagliga arbetet/elevens skolsituation. Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att arbeta i en föränderlig miljö.

Du kommer att hålla i morgonmöten, elevråd, ansvara för expeditionstelefonen, organisera olika tillställningar (lucia, skolavslutning, personalmiddagar etc.), ansvara för frånvarorapportering av personal, redovisning av klasskassa, inköp av olika skolmaterial/läromedel, taxibeställningar etc.

Information om skolan

Ingridskolan är en liten grund- och gymnasieskola främst anpassad för elever med Asperger syndrom (ASD) men är öppen för alla. Skolan är belägen i Bergshamra, Solna.

Skolan arbetar utifrån TEACCH-pedagogiken där varje grupp/klass har en lärare och en till två elevassistenter.

Ingridskolan är en arbetsplats med goda möjligheter till pedagogiska utmaningar och utveckling med syfte att skapa goda lär- och fritidsmiljöer för barn och ungdomar inom ASD (autism spektrum disorder). För att möjliggöra detta får personalen kontinuerlig handledning av en psykolog/pedagog samt fortbildning inom ASD.

Ingridskolan erbjuder en skolmiljö som präglas av lugn och ro där du får stor frihet och tid till att arbeta individuellt med varje elevs olika förutsättningar.

Om anställningsvillkoren

Semestertjänst.

Ansökan

Sök tjänsten genom att mejla ditt Cv samt ett personligt brev till [email protected] Skriv Studie- och yrkesvägledare / Expedition i ämesraden.

Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Arbetsgivare
Ingridskolan AB
Hjortstigen 1
16766 17071 Solna
Hemsida: http://www.ingridskolan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vittra Östertälje söker studie- och yrkesvägledare

Arbetsgivare / Ort: AcadeMedia Support AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
Vittra Östertälje är en samhällsengagerad fristående grundskola i Södertälje kommun. Vittra Östertälje har ljusa, fina lokaler och ligger naturnära med närhet till Östertälje IP. Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Det betyder att alla medarbetare jobbar mot samma pedagogiska mål – ett medvetet lärande där vi kan göra skillnad för våra barn och elever. Studie- och yrkesvägledare Vittra Östertälje Ditt uppdrag Vi söker studie-och yrkesvägledare på 20 %. Tjänsten kan i tid läggas upp flexibelt utifrån sökandes önskemål. Önskar du jobba hos oss en dag i veckan eller ett antal heldagar per termin kan vi tillsammans hitta lösningar för detta. Du kommer att träffa våra elever på högstadiet i enskilda samtal, handleda eleverna i åk 8-9 i sina gymnasieval samt vara ett stöd till övriga pedagoger och vårt elevhälsoteam. Din profil Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du är erfaren och trivs med att arbeta i team. Du trivs i en miljö präglad av motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur. Vi erbjuder Som medarbetare i Vittra får du möjlighet att påverka och bidra till barn och ungdomars utveckling – hos oss växer kunskap och människor. I Vittra tillhör du som pedagog ett arbetslag där ni ständigt arbetar med att utveckla undervisningen och skapa förutsättningar för barns och elevers lärande. För oss är det viktigt att våra medarbetare får växa och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Övrigt Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Katarina Montenius på 070-536 15 06 eller mailadress [email protected] Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
AcadeMedia Support AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Studie och yrkesvägledare

Arbetsgivare / Ort: Mölndals kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Vägledning Campus Mölndal är den enhet i Mölndals stad som ansvarar för studie- och yrkesvägledning inom stadens alla egna skolor (grundskola, gymnasieskola, särskola samt vuxenutbildning). Vägledning Campus Mölndal tillhör Utbildningsförvaltningen, som i övrigt organiserar gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildningen och YH utbildning i staden. ARBETSUPPGIFTER Som studie- och yrkesvägledare på Vägledning Campus Mölndal, VCM, kommer du att vara ett stöd i de studerandes valprocess till studier inom vuxenutbildning och högskolestudier och den studerandes möjlighet att utveckla sina förmågor och att genomföra sina val av studier och yrken. Som SYV hos oss jobbar man med behörighetsgranskning och antagningsprocessen tillsammans med administrationen och skolledningen, man deltar i hela kedjan, från första mötet med eleven till studieplanering och antagning. Vi jobbar med telefontider, digitala möten och vi har drop-in 1 gång i veckan. Du kommer att arbeta på vuxenutbildningen tillsammans med 6 SYV inom samma skolform. Vi (18-22 st SYV) på vår enhet träffas en halv dag/ vecka och har då fortbildning, APT eller någon form av utvecklingsarbete i olika grupper. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är engagerad, tydlig och har god kunskap i samtalsmetodik. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana eleverna i deras föreställningar om framtiden. Du är utbildad studie- och yrkesvägledare, från någon av våra tre utbildningsanordnare i landet, och har ett förhållningssätt baserat på aktuell forskning och utvärdering i planering och genomförande av de insatser som eleverna ska erbjudas. Bra om du har erfarenhet från vuxenutbildningen och dess regelverk angående antagning, kunna hantera Alvis som är vårt elevregistreringssystem och kunskap om reglerna för studiemedel. Att ha erfarenhet av att jobba digitalt och vara intresserad av att utveckla nya digitala möjligheter i yrkesrollen måste vara ett intresse och något man vill jobba vidare med. Tidigare erfarenhet av att arbete som syv inom vuxenutbildningen är meriterande. Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Vi ser att du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Vi ser att du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Mölndals kommun
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsmarknadssekreterare till enheten Praktik och Arbetsgivarsamverkan

Arbetsgivare / Ort: Malmö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsförmedlare

Om jobbet
Ref: 20212657 Arbetsuppgifter Vi söker nu arbetsmarknadssekreterare till enheten Praktik och Arbetsgivarsamverkan.  Som arbetsmarknadssekreterare på enheten är din huvudsakliga sysselsättning praktikplatsanskaffning för malmöbor där platserna finns inom offentlig, privat och ideell sektor. I den här tjänsten har du ingen direktkontakt med deltagare utan arbetet innebär att arbeta strategiskt med företags- och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser. Det ingår administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring och samordning av praktikplatser. Du kommer också att koordinera och samordna olika arbetsmarknadsanställningar och praktikplatser i relation till interna och externa samarbetspartners. Kvalifikationer Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg och av att ha arbetat i projektform. Du ska ha arbetat process sedan tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl.  För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar. Du har god förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. Du har mycket god datorvana och har erfarenhet av arbete med office 365. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande. Om arbetsplatsen I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik. Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan är en enhet inom Arbetsmarknadsavdelningen, vars uppdrag är att genom praktik ge Malmöbor chansen att utvecklas, bli bättre rustade för och komma närmare arbetsmarknaden. Det finns följande praktikverksamheter samlade: Ung i Sommar, Praktik Service, PRAO, arbetsmarknadsanställningar. Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan olika verksamheter förmedlar tillsammans ca 10 000 praktik- och anställningsplatser per år till Malmöborna, från grundskoleelever till vuxna Malmöbor. Platserna som förmedlas finns både hos privata och ideella som hos offentliga arbetsgivare. Information om tjänsten Anställningsform: 1 st Tillsvidareanställning, 1 st vikariat t o m 2022-12-31  Omfattning: Heltid Antal tjänster: 2 Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse Övrigt Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Arbetsgivare
Malmö kommun
Hemsida: https://malmo.se/
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vittra Östertälje söker studie- och yrkesvägledare

Arbetsgivare / Ort: Vittraskolorna AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre. Vittra Östertälje är en samhällsengagerad fristående grundskola i Södertälje kommun. Vittra Östertälje har ljusa, fina lokaler och ligger naturnära med närhet till Östertälje IP. Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Det betyder att alla medarbetare jobbar mot samma pedagogiska mål – ett medvetet lärande där vi kan göra skillnad för våra barn och elever. Studie- och yrkesvägledare Vittra Östertälje Ditt uppdrag Vi söker studie-och yrkesvägledare på 20 %. Tjänsten kan i tid läggas upp flexibelt utifrån sökandes önskemål. Önskar du jobba hos oss en dag i veckan eller ett antal heldagar per termin kan vi tillsammans hitta lösningar för detta. Du kommer att träffa våra elever på högstadiet i enskilda samtal, handleda eleverna i åk 8-9 i sina gymnasieval samt vara ett stöd till övriga pedagoger och vårt elevhälsoteam. Din profil Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du är erfaren och trivs med att arbeta i team. Du trivs i en miljö präglad av motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur. Vi erbjuder Som medarbetare i Vittra får du möjlighet att påverka och bidra till barn och ungdomars utveckling – hos oss växer kunskap och människor. I Vittra tillhör du som pedagog ett arbetslag där ni ständigt arbetar med att utveckla undervisningen och skapa förutsättningar för barns och elevers lärande. För oss är det viktigt att våra medarbetare får växa och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Övrigt Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Katarina Montenius på 070-536 15 06 eller mailadress [email protected] Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Vittraskolorna AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.