På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

EURES-rådgivare

EURES-rådgivare

EURES står för "EURopean Employment Services".

Sverige är en del av EU/EES, där arbetskraften fritt ska kunna röra sig över gränserna. Den svenska Arbetsförmedlingen ingår i det europeiska nätverket Eures.

I Eures-nätverket ingår det 32 länder och över 1000 Eures-rådgivare. I Sverige finns det idag (2016) ca 60 registrerade Eures-rådgivare. Förutom länderna inom EU/EES ingår även Schweiz i detta samarbete.

Eures-rådgivare hjälper både arbetssökande och arbetsgivare att hitta svar på frågor om vägar till arbete och rekrytering mellan EU:s medlemsländer samt Schweiz.

I samband med frågor om rörlighet över gränserna samverkar Eures-rådgivarna dagligen med många olika myndigheter och institutioner.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en EURES-rådgivare. Många nuvarande svenska EURES-rådgivare är har högskoleutbildning inom Internationella Relationer eller i Internationella Affärer alt andra eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Se även info i yrkespresentationen Arbetsförmedlare, därför att om man vill jobba som Eures-rådgivare, bör man söka jobb som Arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen (AF). Som arbetsförmedlare kan man sedan söka tjänst som Eures-rådgivare. Intern utbildning ges av Arbetsförmedlingen.

Mer information finns på Arbetsförmedlingens hemsida och på hemsidan för Den Europeiska Portalen för Rörlighet i Arbetslivet

Övrigt

Europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder och gör det på så vis enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Se även info om Europass som tillägg till Yrkesexamen - på skolverkets hemsida.

EU-länderna är (2020): Belgien, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Irland, Grekland, Portugal, Spanien, Finland, Sverige, Österrike, Cypern, Estland, Lettland, Litauen, Malta, Polen, Slovenien, Slovakien, Tjeckien, Ungern, Bulgarien, Rumänien och Kroatien.

EES-länderna är (2020): EU-länderna samt Island, Liechtenstein och Norge. Även Schweiz omfattas i vissa fall av EU-rätten.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

88 Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare till MoA Lärcentrum i Stockholm Älvsjö

Arbetsgivare / Ort: Forsman och Nydahl AB / Älvsjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

1997 var året då MoA Lärcentrum startade i Linköping, med visionen att erbjuda en högkvalitativ, varm och hjärtlig utbildning för vuxna. Verksamheten har sedan dess vuxit stadigt och idag har vi 11 skolor runt om i landet och avtal med 30 kommuner. MoA Lärcentrum erbjuder klass- och distansstudier inom vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, yrkesväktarutbildning, grundläggande och gymnasiala allmänna teoretiska kurser samt SFI. Vi kan med stolthet säga att vi idag är ett av de större utbildningsföretagen inom vård-och omsorgsutbildningar. Vi på MoA Lärcentrum känner stor glädje och stolthet över att årligen utbilda ca 5000 elever och bidra till att fler människor får en anställning efter att ha studerat hos oss. Vårt mål är att alltid vara elevernas första val i öppna jämförelser mellan skolor.

Vi lever efter våra ledord och värderingar Hjärtligt – Inspirerande - Engagerande - med Kvalité. Vi värderar starkt vår teamkänsla och att ha kul och trivas på arbetet!

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Som studie- och yrkesvägledare hos oss på MoA Lärcentrum arbetar du nära eleverna och är en viktig del av teamet med lärare, administratör och rektor på skolan. Du deltar i våra arbetslagsträffar och elevkonferenser. Tillsammans ger ni eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas med studierna. I rollen som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa eleverna enskilt och i grupp, i klassrummet och via lär-plattform. Du vägleder och uppmuntrar eleverna i deras studiesituation och synliggör vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Du behöver vara tillgänglig på skolan för både drop-in och bokade vägledningssamtal. Våra skolor ligger centralt i Stockholm, med närhet till kollektiv trafik. Ditt arbete samordnas med övriga kollegor inom verksamheten. I SYV rollen ska du ingå/hålla i en projektgrupp för rekryteringsmässa, arbetsmarknadsdagar samt ha rollen jobbkoordinator.

Du kommer bland annat att:

· Ha daglig elev, lärar- och kundkontakt som håller hög service

· Enligt avtal med våra uppdragsgivare/huvudmän ska vi på MoA lärcentrum erbjuda professionell studie- och yrkesvägledning

· Revidera och gå igenom studieplaner (ISP) för de studerande både hos oss och hos uppdragsgivare.

· Motiverande samtal med elever enskilt och i grupp kan förekomma

· Validering av utländska betyg via UHR/socialstyrelsen

· Vägledning på plats, via teams/ lär-plattform samt både på drop-in och bokade möten

· Samverka med kommunernas studie- och yrkesvägledare samt andra personer hos uppdragsgivare.

· Du ska vara eleverna behjälplig i ansökan mot vidare studier.

· Hålla i informationsträffar i elevgrupperna kan förekomma med fokus på arbetsmarknad och arbetssökningsprocessen, exempelvis rådgivning i utformning av CV, meritförteckning och personligt brev.

· Bistå eleverna i sina ansökningar till CSN och informera om andra möjliga studie- och bidragsmedel som finns att söka samt ordna med intyg av olika slag.

· Ta fram olika typer av rapporter/statistik som ska till företagsledning och kommuner.

· Ha ett nära samarbete med övriga funktioner och kollegor på skolorna

Formell kompetens

Du delar våra värderingar Inspirerande, Engagerad, Hjärtlig och kvalitetsmedveten.

Du ska vara behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Du har helst erfarenhet av att arbeta med elever inom SFI/SVA och VO inom VUX.

Du är en van datoranvändare och kan snabbt lära dig ny program.

Du tycker om att möta elever i både klassrumssituation samt via olika digitala forum

Du är duktig på att organisera och planera din tid samt motiveras av att stödja och leda människor.

Du har tålamod, ett starkt engagemang, en god människokännedom och är kommunikativ i så väl tal som skrift.

Dina personliga egenskaper

För att trivas hos oss behöver du tycka om att vara flexibel och se utmaningen i att arbeta i en organisation som strävar efter att hela tiden utvecklas och bli bättre. Du är utåtriktad och har förmågan att nå ut till eleverna, kollegor och huvudmän. Det är också viktigt att du vill ha roligt på jobbet och att du möter utmaningar med en positiv lösningsorienterad inställning. Vi arbetar som ett team vilket innebär att vi ser den stora nyttan av delaktighet och tanken om att göra saker tillsammans. Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten. Det är meriterat om du har kunskaper i följande system: Alvis, Open24, It´s learning, Sharepoint, Officepaketet samt Outlook.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast: 2021-07-31, intervjuer sker fortlöpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Hjärtligt välkommen med din ansökan redan nu.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Varaktighet: Tillsvidare (vi tillämpar provanställning på 6 månader)

Heltid/deltid: Heltid 100%

Kontakt vid frågor: Frågor och funderingar välkomnas per mail till: [email protected]

Lön: Månadslön. MoA Lärcentrum tillämpar individuell lönesättning. Vi på MoA Lärcentrum har kollektivavtal.

Ansökan: Är du personen vi söker och vill vara med i vårt framgångsrika team, är du hjärtligt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt! Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Du ansöker genom att maila ditt CV & personliga brev till

[email protected]

Arbetsgivare
Forsman och Nydahl AB
Götalandsvägen 242
12545 Älvsjö
Hemsida: http://www.moa-larcentrum.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Studie-och yrkesvägledare sökes!

Arbetsgivare / Ort: Prolympia AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
Prolympia Östersund startade sin verksamhet 2004 på Frösö Strand och flyttade tre år senare till befintliga lokaler för att få närhet till olika idrottsanläggningar i centrum. Hos oss får du en trygg skolgång med inriktning på idrott, hälsa och friluftsliv. Det betyder att du har mer idrott och hälsa på schemat, att du har fler friluftsdagar med övernattning samt att du arbetar mer med hälsa än på en traditionell skola. Personalen är vår viktigaste resurs, vi värdesätter allas åsikter och hos oss har du som anställd möjlighet att vara med och påverka och utveckla verksamheten. Vi strävar systematiskt efter att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med härlig lagkänsla. Välkommen till en skola där arbetet med idrott, hälsa och friluftsliv genomsyrar hela verksamheten. Om dig Prolympia i Östersund söker nu en Studie-och yrkesvägledare. Att arbeta inom skola är viktigt uppdrag och för att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar att utvecklas söker vi rätt personer till vår verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta för att vidga, fånga och fördjupa elevernas intresse för den egna framtiden. Du som söker skall ha en god samarbetsförmåga och tycka om att möta elever och vårdnadshavare, vi ser också att du har en god förmåga att skapa nya kontakter och relationer. Du som söker har också en förmåga att kunna fånga och fördjupa elevernas intresse för den egna framtiden. Arbetsuppgifter Som Studie- och yrkesvägledare kommer du att arbeta aktivt tillsammans med skolans lärare med inslag i undervisning kring gymnasieval, framtida yrken och arbetsmarknadsmässiga frågor. Du kommer också ansvara för att informera och vägleda eleverna och deras vårdnadshavare inför den fortsatta utbildningen och yrkesinriktningen. Du ska vidare ge eleverna det stöd som varje elev behöver för att göra ett aktivt och väl underbyggt val till gymnasiet. Du kommer att ingå och arbeta tillsammans med skolenhetens elevhälsoteam Kvalifikationer Vi söker dig som är behörig studie-yrkesvägledare med några års erfarenhet. Tjänsten är på deltid 40% och kan med fördel kombineras med annan deltidsanställning då arbetstid och dagar går att anpassas efter önskemål och behov. Uppdraget kan även eventuellt kombineras med annat uppdrag på skolan. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret, det ska avse arbete i skola och förskola och vara mindre än ett år gammalt.  Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. I denna rekryteringsprocess har vi också tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp. Välkommen att bli en del av Prolympia!
Arbetsgivare
Prolympia AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsgivare / Ort: Skövde kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
I rollen blir du en del av sektor barn och utbildning. Hos oss står barnens och ungdomarnas utveckling i fokus. Vi arbetar med utbildning från förskola till gymnasieskola och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från 1 till 20 år. Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt! Barn- och elevhälsan är en sektorsövergripande verksamhet. Här organiseras SYV, medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska kompetenser och insatser. Verksamhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja alla barns och elevers utveckling mot utbildningens mål. ARBETSUPPGIFTER Studie- och yrkesvägledaren är en viktig person för att eleverna ska kunna göra medvetna och väl underbyggda val. En stor del av tjänsten innebär att informera och vägleda eleverna inför studie- och yrkesvalssituationer, arbetsmarknad och framtid. Du kommer också att vara ett stöd för rektorer och arbetslag, i hur man kan arbeta med studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. Arbetet innebär mycket kontakt med elever, vårdnadshavare, arbetslivets representanter och skolans övriga personal. Studie- och yrkesvägledarna i Skövde, sektor Barn- och utbildning, är organiserade under enhetschef i Barn- och elevhälsan men det dagliga arbetet leds av rektor och genomförs på respektive skola. Tjänsten är som SYV på Gymnasium Skövde Kavelbro, nationella program, med viss del på Volvogymnasiet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har/kommer att ha studie- och yrkesvägledarexamen och erfarenhet av yrket. Du är strukturerad, flexibel och har lätt att skapa förtroende i kontakter med andra. Du har en drivkraft i att lära och hitta nya vägar. Du använder ditt engagemang för att motivera människor du möter i arbetet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper om det svenska studiesystemet. I samtal har du ett coachande förhållningssätt och har stor tilltro till individens egen förmåga att hitta lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. ÖVRIGT Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.
Arbetsgivare
Skövde kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Studie- och yrkesvägledare till Vittangi- och Karesuandos rektorsområde

Arbetsgivare / Ort: Kiruna kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden. Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledare som kommer arbeta mot Vittangi och Karesuandos rektorsområde. ARBETSUPPGIFTER Gillar du att se elever utvecklas och att stötta dem i deras lärande och utveckling? Vi behöver en studie- och yrkesvägledare som arbetar i ett F-9 perspektiv. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga arbetsuppgifter som: att ge information om studievägar och yrken för elever och vårdnadshavare, att bistå vid val till gymnasiet, hålla vägledningssamtal, att samverka med pedagoger i arbetet med elever, för- och efterarbete vid prao, planera och genomföra vägledningsinsatser enskilt och/eller i grupp, att samverka med näringslivet med mera. Arbetet kan komma att innebära viss stöttning mot Kiruna C skolor. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete inom grundskolan är meriterande. Som person är du kreativ och innovativ och som gillar att prova nya idéer och att hitta nya lösningar. Du är bra på att skapa relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är intresserad av att delta i den allmänna skolutvecklingen. Du har kommunikativ förmåga, goda IT-kunskaper och är väl förtrogen med rådande styrdokument. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din ansökan då handläggningstiden hos Polisen är ca 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du via polisen.se ÖVRIGT För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid. Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar. Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk. Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Kiruna kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Studie- och yrkesvägledare till Adolfsbergsskolan

Arbetsgivare / Ort: Knivsta kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Adolfsbergsskolan är en nybyggd kommunal skola som invigdes hösten 2018. Skolan är belägen i Alsike Nord som är ett mycket expansivt område c:a 4 km från Knivsta centrum. Skolan har ca 530 elever i åk 5-9 i dagsläget. Som personal på Adolfsbergsskolan förväntas du vara en positiv förebild. Du är öppen för nya utmaningar samt är lösningsfokuserad. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt bidrar till ett tillåtande klimat. Du tar också ansvar för att skapa goda och hållbara relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. ARBETSUPPGIFTER Du är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du är en inspiratör och skapar en trygg atmosfär. KVALIFIKATIONER Grundläggande krav är att du är utbildad studie- och yrkesvägledare. ÖVRIGT Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken "Lediga jobb". Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Knivsta kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.