På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

112 Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare / expeditionspersonal till Ingridskolan

Arbetsgivare / Ort: Ingridskolan AB / 17071 Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Studie- och yrkesvägledare

Färdigheter
Krav
 • Studie- och yrkesvägledarexamen

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?

Vi söker dig som:

Tycker det är riktigt roligt att arbeta med barn/ungdomar!

 • är utbildad studie- och yrkesvägledare
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • tycker om att planera och organisera (spindel i nätverket)
 • har förmåga att se både helheten och detaljer
 • är självständig, noggrann och handlingskraftig
 • har goda IT-kunskaper
 • har ett ödmjukt förhållningssätt samt förmåga att bygga goda relationer
 • trivs att arbeta i team
 • är lösningsinriktad
 • har värme och engagemang

Vi söker en utbildad studie- och yrkesvägledare som även är intresserad av att ha en administrativ tjänst på skolans expedition (vara spindeln i nätverket).

Som studie- och yrkesvägledare (ca 30%) på Ingridskolan kommer du att arbeta med våra elever både på grund- och gymnasieskolan. Du kommer att ha ett nära samarbete med elever, lärare och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna handleda och ge stöd efter elevernas olika förutsättningar kring valsituationer gällande utbildning, yrken och arbetsmarknad. Gällande gymnasieeleverna kommer du att ansvara för elevernas individuella studieplaner och behöver ha överblick och goda kunskaper om gymnasieskolans struktur.

Du är lösningsfokuserad och har en positiv syn på uppdraget. Du kan driva och arbeta målinriktat och du har god struktur i ditt arbete samt har god kännedom om Lgr 11 och Lgy 11

Som expeditionspersonal (ca 70%) på Ingridskolan kommer du att fungera som spindeln i nätverket där du bistår rektor/skolledning, skolans personal, elever och vårdnadshavare i det dagliga arbetet/elevens skolsituation. Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att arbeta i en föränderlig miljö.

Du kommer att hålla i morgonmöten, elevråd, ansvara för expeditionstelefonen, organisera olika tillställningar (lucia, skolavslutning, personalmiddagar etc.), ansvara för frånvarorapportering av personal, redovisning av klasskassa, inköp av olika skolmaterial/läromedel, taxibeställningar etc.

Information om skolan

Ingridskolan är en liten grund- och gymnasieskola främst anpassad för elever med Asperger syndrom (ASD) men är öppen för alla. Skolan är belägen i Bergshamra, Solna.

Skolan arbetar utifrån TEACCH-pedagogiken där varje grupp/klass har en lärare och en till två elevassistenter.

Ingridskolan är en arbetsplats med goda möjligheter till pedagogiska utmaningar och utveckling med syfte att skapa goda lär- och fritidsmiljöer för barn och ungdomar inom ASD (autism spektrum disorder). För att möjliggöra detta får personalen kontinuerlig handledning av en psykolog/pedagog samt fortbildning inom ASD.

Ingridskolan erbjuder en skolmiljö som präglas av lugn och ro där du får stor frihet och tid till att arbeta individuellt med varje elevs olika förutsättningar.

Om anställningsvillkoren

Semestertjänst.

Ansökan

Sök tjänsten genom att mejla ditt Cv samt ett personligt brev till [email protected] Skriv Studie- och yrkesvägledare / Expedition i ämesraden.

Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Arbetsgivare
Ingridskolan AB
Hjortstigen 1
16766 17071 Solna
Hemsida: http://www.ingridskolan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

AMT-samordnare i distrikt Jönköping

Arbetsgivare / Ort: SAMHALL AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsförmedlare

Om jobbet
Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag. Samhall är organiserad i fyra marknadsområden. Marknadsområde Mitt söker nu en AMT (Arbetsmarknadstjänster)-samordnare i distrikt Jönköping med placering i Nässjö. Tjänsten är direkt underställd AMT-chefen.   Arbetsbeskrivning   Som samordnare för Arbetsmarknadstjänster i Samhall ansvarar du för leveransen av AMT-tjänster inom ditt område i marknadsområdet. I det ingår att introducera deltagare med funktionsvariationer inom garantierna, samt matcha deltagarna till lämplig arbetsträningsplats i verksamhetens kunduppdrag. I snitt ansvarar du för ca 35 deltagare.   I ditt ansvar ingår att utveckla och coacha dessa deltagare i arbetsträning, samt anpassa och beskriva individens förmåga i prövat arbete. Du dokumenterar gjorda observationer löpande och sammanställer rapport till kund vid avslutat uppdrag.   Du har kundansvar och ansvarar för att utveckla och samordna AMT-tjänster i ditt område, i samverkan med AMT-chef, distrikts- och områdeschefer. Som AMT-samordnare ansvarar du för att sälja avtalande AMT-tjänster och skapa merförsäljning i ditt område. I rollen som AMT-samordnare är du drivande och arbetar mot uppsatta mål.   Önskvärda kvalifikationer   Erfarenhet av sälj- och kundrelationer med goda resultat.   Erfarenhet att coacha och motivera personer med olika funktionsvariationer Erfarenhet av arbetsförmågebedömningar  B-körkort   Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du trivs med att möta människor och har stor förmåga att leda samt tror på människors förmåga till utveckling. Du ser möjligheter för att kunna matcha rätt medarbetare till rätt utveckling och du har hög kommunikativ förmåga. Du är en teamarbetare som samspelar med andra med fokus på AMT-organisationen och distriktets utveckling.    Ansökan och övrig information   Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar sex månaders provanställning   Anställningsdatum: Enligt överenskommelse   Tjänstgöringsgrad: 100%   Befattningens placering: Nässjö  Sista ansökningsdag: 2021-09-19  Fackliga kontakter:   Tommy Salomonsson, Ledarna 0133-733 53 Marie Liljedahl, Unionen 0372-657 03   Asim Zilic, Saco 021-831820   Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
SAMHALL AB
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Studie- och yrkesvägledare till Campus Nyköping

Arbetsgivare / Ort: Nyköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? Campus Nyköping utvecklar och erbjuder utbildningar och projekt som ger studerande och arbetsmarknad efterfrågad kompetens. Med hjälp av vårt stora nätverk av arbetsgivare, högskolor och myndigheter fångar vi upp framtidens behov inom olika yrken. Resultatet är verklighetsförankrade utbildningar där lärandet ofta leder till jobb, som i sin tur leder till tillväxt och utveckling i vår region. Här finns studerande på universitets- och högskoleutbildningar, yrkeshögskoleutbildning, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, lärvux och sfi. Campus Nyköping hanterar också feriepraktik för ungdomar och det kommunala aktivitetsansvaret. Campus Nyköpings mission är att hjälpa människor att utvecklas och växa, bygga unika nätverk som skapar möjligheter och att vara en tillväxtmotor i Nyköpings kommun. Även när målet är tydligt måste vägen dit vara spännande. Med engagerade lärare, inspirerande miljö och en välkomnande stad alldeles intill, är Campus Nyköping en levande mötesplats där var och en kan påbörja resan mot ett nytt liv. Campus Nyköpings organisatoriska värdeord är värdskap, kvalitet och samverkan. ARBETSUPPGIFTER Campus Nyköping söker en söker en driven och engagerad Studie- och yrkesvägledare som kommer att ingå i och vara med och utveckla vårt SYV-team. Teamet ansvarar för kommunens samlade studie- och yrkesvägledning för vuxna och där ingår vuxenutbildningen, Sfi, yrkeshögskola/högskola, Kommunala aktivitetsansvaret samt vissa arbetsmarknadsinsatser. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vägleda vuxna studerande inom kommunal vuxenutbildning och ge dem verktyg att hitta och nå sina mål. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av; - Stöd och vägledning inför kommande studier och arbetsliv - Information enskilt och i grupp - Antagningsarbete - Samverkan med olika aktörer - Studieplanering mot slutbetyg/gymnasieexamen - Kartläggning, placering och uppföljning av arbetsmarknadsinsatser Du ingår i Campus Nyköpings SYV-organisation som leds av en samordnare. Du samverkar med lärare, skolledare, externa utbildningsanordnare och olika aktörer t ex arbetsförmedling, och du förväntas följa utvecklingen inom utbildning och arbetsliv. Vi erbjuder dig ett stimulerande uppdrag där du utifrån stort eget ansvar är med och utvecklar och ansvarar för vår verksamhet. Du är en lagspelare som vill göra skillnad. KVALIFIKATIONER Du har en studie- och yrkesvägledarexamen. Det är önskvärt att du har erfarenhet från kommunal vuxenutbildning. Du är en van administratör med goda IT-kunskaper och erfarenhet av olika verksamhetssystem t ex Alvis, Nilex. Du ser lätt lösningar och möjligheter och är van att tänka ur ett resultat- och kvalitetsperspektiv. Vi sätter stort värde på din personlighet och vill att du känner igen dig i följande: • Du är en lagspelare som ser ett värde i att arbeta i team samtidigt som du har lätt för att driva frågor självständigt. • Du är noggrann och har en förmåga att strukturera ditt arbete. • Du tar ansvar och är flexibel. • Du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. • Du har ett engagemang och möter våra sökande och studerande med respekt En del har det. Andra har det inte. Har du just det vi söker? ÖVRIGT Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. • När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. • Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. • Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. • Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal.
Arbetsgivare
Nyköpings kommun
Hemsida: http://www.nykoping.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Studie- och yrkesvägledare till Möllevångsskolan

Arbetsgivare / Ort: Malmö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Ref: 20212332 Arbetsuppgifter Som studie- och yrkesvägledare på Möllevångsskolan vägleder och informerar du elever och vårdnadshavare om gymnasieutbildningar, gymnasieval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad. Du stimulerar elevens intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktning samt bidrar till att öka elevernas kunskap om arbetslivet och dess särskilda krav. Vägledning med enskilda elever ingår i uppdraget, gruppvägledning kan också förekomma. Arbetet bedrivs ofta självständigt och utifrån gällande lagstiftning, förordning och riktlinjer. I din roll samarbetar du med elevhälsoteamet samt andra medarbetare på skolan för elevernas måluppfyllelse. I samband med prao (Praktisk Arbetslivs Orientering) kan du som studie- och yrkesvägledaren ha en aktiv roll i skolans arbete med praoverksamheten. Kvalifikationer Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare (180 högskolepoäng). Har du tidigare erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare, särskilt i grundskola, ser vi det som meriterande. Rollen som studie- och yrkesvägledare ställer krav på att du har god insikt i skolans mål och styrdokument samt att du har digital kompetens. Det är meriterande om du har arbetat i en mångkulturell miljö. Du en person som på ett naturligt sätt skapar goda relationer och har ett coachande förhållningssätt till eleverna. Du trivs och ser värdet i att samarbeta med kollegor likväl som du kan driva ditt arbete självständigt.   Om arbetsplatsen Möllevångsskolan är en F–9-skola med lite mer än 500 elever. Vår vision och strävan är att våra elever ska bli vinnare i det framtida samhället utifrån sina individuella förutsättningar. För att detta ska bli möjligt krävs att eleverna känner sig trygga och får gedigna kunskaper inom skolans olika ämnesområden. För att följa elevernas kunskapsutveckling genomförs regelbunden uppföljning av resultaten på individ och gruppnivå. Skolans lärmiljö är präglad av goda pedagogiska relationer, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning. Grundskoleförvaltningen– stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola! I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Information om tjänsten Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Antal tjänster: 1 Tillträde: Enligt överenskommelse Övrigt Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.  
Arbetsgivare
Malmö kommun
Hemsida: https://malmo.se/
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarierande studie- och yrkesvägledare på 80% i Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Skolpool Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studie- och yrkesvägledare

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter Är du utbildad studie- och yrkesvägledare och har erfarenhet av att arbeta med grundskolelever? Brinner du för att stärka elever i i deras fortsatta framtidsval? Då är denna tjänsten rätt för dig! SkolPool söker nu en studie- och yrkesvägledare till två grundskolor med start omgående. Tjänsten är ett vikariat på sammanlagt 80% och kommer att pågå fram till jul 2021. Skolorna ligger i Nacka respektive Tyresö. Din profil Vi arbetar mycket med uppdrag för studie- och yrkesvägledare. Du kommer arbeta med vägledning individuellt och informera i grupp. VI söker företrädesvis dig som är utbildad studie och yrkesvägledar men du som är under utbildning är välkommen. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningssätt och kan se olika spännande framtidsmöjligheter tillsammans med eleverna. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du känner igen dig i följande: - Självgående - Ansvarstagande - Social och utåtriktad - Flexibel - Förtroendeingivande Om oss SkolPool Sverige är ett närvarande personalföretag med skolan och eleven i fokus. Vi är det personliga företaget som lägger stor vikt vid att vara tillgängliga just för dig. Vi kan skolan och arbetar med alla personalgrupper inom elevhälsan. Vi erbjuder: - Marknadsmässig lön - Tillsvidareanställning eller anställningsform enligt ök - Friskvård - Kollektivavtal - Personlig utbildningspott - Intern kompetensutveckling Urval görs löpande och därför hoppas vi att du ansöker idag. Beställ utdrag ur belastningsregistret redan nu så du har om du blir kallad till intervju. Vi vill bidra till elevernas möjligheter att lära och växa. Om du också vill bidra till detta, så ser vi fram mot att lära känna dig. Välkommen till SkolPool Sverige!
Arbetsgivare
Skolpool Sverige AB
Hemsida: http://www.skolpool.se/
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.