På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Handläggare

Handläggare

Handläggare är i grunden Administratör. Som handläggare kan man vara anställd inom olika branscher, exempelvis på Försäkringskassan, på andra Myndigheter, på olika företag och inom olika organisationer.

Arbetsuppgifterna för handläggare varierar kraftigt, beroende på i vilken bransch man är anställd.

Det gemensamma för alla handläggare är att de utför någon form av administrativa arbetsuppgifter och det gäller att vara effektiv när man utför kontorsarbete som ofta är pappersarbete, men som kan till största delen utföras på dator men en hel del riktigt pappersarbete förekommer fortfarande, t.ex på Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan kommunicerar man med sina kunder via traditionellt pappersbrev.

Robothandläggare
Robothandläggare och mjukvarurobot (eller digital medarbetare eller RPA, robot process automation) används för att beskriva digitala program som används för att automatisera handläggnings-arbete. 

I detta fallet används ordet "robot" som en metafor (eftersom det rör sig då inte om en fysisk maskin) för att förklara att programmen utför arbetsuppgifter som annars brukar utföras av människor.

Exempel på användning av Robothandläggare finns inom Socialtjänsten i Trelleborg och i Nacka, där en Robothandläggare analyserar ansökningar om "socialbidrag" (försörjningsstöd) och ger förslag på beslut, som sedan fattas av en "mänsklig beslutsfattare".
Källa: skl.se

Utbildning

Utbildningskraven för handläggare varierar, beroende på arbetsplats och vad anställningen går ut på. Ofta räcker det med allmän "gymnasiekompetens" men ibland krävs det någon form av eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola. Introduktion, upplärning och vidareutbildning sker ofta på arbetsplatsen direkt. 

Arbetsplats

Som Antagningshandläggare kan man jobba på gymnasieantagningskanslier eller med antagning till yrkeshögskolorna eller till lärosätena: högskolor och universitet.

Som Arbetsmarknadshandläggare kan man vara anställd av kommunerna eller inom olika projekt.

Som Biståndshandläggare brukar man jobba för kommunernas Socialtjänster eller inom olika hjälporganisationer, som t.ex SIDA.

Övrigt

Möt Marie, handläggare på Försäkringskassan.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Handläggare

Arbetsgivare / Ort: Mymoney Europe AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 maj (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Kundtjänstmedarbetare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Innesäljare/handläggare sökes till snabbväxande fintechbolag.


Om bolaget

MyMoney Europe AB är ett kreditbolag baserat i Malmö. Vi driver en egenutvecklad teknisk plattform som förbinder detaljhandlare, konsumenter och utvalda bankpartner i ett finansiellt ekosystem, i syfte att skapa värde för alla parter. Vi skapar värde för våra anslutna handlare genom att hjälpa dem att sälja mer och fortare och därigenom stödja deras affärstillväxt, våra konsumenter erbjuds enkel och ändamålsenlig finansiering av större inköp till attraktiva villkor och vi ger våra utvalda bankpartner tillgång till ett flöde av låneansökningar från konsumenter som söker lån för viktiga investeringar.

Bolagets vision är att stegvis bygga en digital nichebank för 2020-talets Open Banking-miljö, med egna banktjänster som driver lönsamheten samt tredjepartstjänster och produkter som gör MyMoney som plattform relevant och värdefullt för dess kunder i ett brett segment av deras vardagsekonomi.


Tjänsten

Vi söker en innesäljare/handläggare till vårt kontor i Malmö. Du är kontakten med såväl konsumenter, bankpartners och samarbetspartners.

Du hjälper bland annat våra kunder och samarbetspartners med låneansökningar, besvarar fakturafrågor, kreditbedömning och ansvarar för att våra kunder och samarbetspartners får den hjälp dom behöver för att genomföra sin affär och köp.

Vi söker dig som drivs av service och utmaningar. Du är ambitiös och har en stark egen drivkraft.

Du har arbetat med någon typ av kundtjänst/ kundservice eller liknande tidigare och är nu redo för att bli en del av MyMoneys team. För den rätta personen finns goda utvecklingsmöjligheter.

Vi erbjuder fast lön, tjänstepension och friskvårdsbidrag.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsgivare
Mymoney Europe AB
Södergatan 22
20314 Malmö
Ansökan
Ansök senast 21 maj (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.