Europavetare

Europavetare

Europavetare är ett samlingsnamn för personer som arbetar inom olika verksamheter, men där arbetsuppgifterna ofta innebär att analysera företeelser och bidra med att utforma strategier som ska ligga till grund för de konkreta handlingsplanerna. Europavetaren är en generalist som har kunskaper inom många olika områden.

Arbetsuppgifterna kan variera från en arbetsplats till en annan. Det kan det t.ex. handla om att ha en roll som analytiker utifrån ett idéhistoriskt perspektiv eller på annat sätt ha detta perspektiv med sig i arbetet med att utveckla verksamhetens sätt att agera gentemot kunder, myndigheter och allmänheten i stort.

Utbildning

Europavetare kan ha olika akademiska utbildningar, men de flesta har studerat på Europaprogrammet. Det är en generalistutbildning vilken leder till många olika möjligheter inom arbetsmarknaden.

Som europavetare kan du även ha en annan akademisk utbildning som du sedan kompletterar med kurser inom kunskapsområde europavetenskap.

Arbetsplats

Som europavetare kan du arbeta inom på många olika arbetsplatser som kommuner, högskolor och universitet, EU, departement, fackförbund, media, internationella organisationer, myndigheter, ambassader, politiska partier, konsultbyråer, kommunikationsbyråer och större företag inom näringslivet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.