På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsmarknadshandläggare Spela filmen

Arbetsmarknadshandläggare

Arbetsmarknadshandläggare arbetar bland annat med att funktionsbedöma arbetslösa personer för att utreda deras förutsättningar på arbetsmarknaden. Man genomför intervjuer och kartlägger de arbetslösas meriter, gör handlingsplaner, stöttar och motiverar till jobbsökande aktiviteter och/eller studier. Allt som oftast samarbetar arbetsmarknadshandläggare med personal på Arbetsförmedlingen och med andra "aktörer", t.ex andra myndigheter, organisationer och företag.

Utbildning

Det är inte reglerat i detalj vilken utbildning som krävs. Ofta efterfrågas det beteendevetenskaplig utbildning eller "annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig" och det kan vara eftergymnasial utbildning inom t.ex områdena pedagogik och/eller samhällsvetenskap.

Om man tidigare har arbetat på Arbetsförmedlingen eller inom arbetsmarknadsenheten i en kommunal verksamhet - kan man också bli en attraktiv sökande till en tjänst som arbetsmarknadshandläggare.

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Jobbsökartips från Arbetsförmedlingen
arbetsformedlingenplay.se hittar man en mäng webbinar och poddar om jobbsökandet, t.ex Nätverka dig till ett jobb, Sök jobb via sociala medier osv.

Länktips

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.