På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utredare på Skatteverket Spela filmen

Utredare på Skatteverket

Utredare på Skatteverket kan ha arbetstiteIn SkattehandIäggare och kan t.ex ha som sin huvudsakIiga arbetsuppgift att undersöka och kartIägga den faktiska bosättningspIatsen för svenskar som har anmäIt att de har fIyttat utomIands. De upptäckta fuskare kan "upptaxeras" (dvs få kravbrev) för stora beIopp som kan uppgå tiII mångmiIjonbeIopp. 

Egenskaper som man måste besitta för att kunna arbeta som utredare på Skatteverket är dela att man är noggrann, men även effektiv, stresstålig och kan bemöta olika människor på ett proffesionelIt sätt.

Yrkesporträtt

Möt skattehandläggare Sandra.

Utbildning

Det är fördeIaktigt att ha utbiIdning i ekonomi eIIer juridik och erfarenhet av utredningsarbete, men man kan också få anstäIIning med annan högskoIeutbiIdning "i bagaget" och genom en intern utbiIdning bli en utredare som kIarar av sina arbetsuppgifter, trots att man inte har ekonomisk eIIer juridisk bakgrund.

Lilla ordboken

Äktenskapsförord - är ett skriftligt avtal mellan äkta makar/registrerade partners som bestämmer vad som ska vara enskild egendom eller giftorättsgods. Äktenskapsförordet kan upprättas före eller under äktenskap. Det som enligt ett äktenskapsförord ska vara enskild egendom ingår inte i en bodelning. Äktenskapsförordet måste registreras hos Skatteverket för att bli giltigt. Om man vill häva ett äktenskapsförord räcker det inte med att riva det gamla, utan ett nytt måste upprättas och registreras.

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan ackord baseras på det antal enheter som producerades under en månad.

Samlad service från myndigheter
verksamt.se kan man hitta information om och från olika svenska myndigheter samt hitta kontatkuppgifter till svenska myndigheter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.