Skattekonsult
Spela filmen

Skattekonsult

Skattekonsulter är experter på skatter och skatteregler. En skattekonsult måste vara kunnig både i ekonomi och i juridik.

Skattekonsulter ger råd till företag och privata personer kring skatteregler, som kan i vissa fall vara rätt så komplicerade, t.ex om man äger flera företag eller när företagen är internationella och kanske verksamma i fler än ett land samtidigt. Skatteregler är olika i olika länder och det är inte alltid lätt att som "vanlig" person, som inte är ekonom eller jurist, att förstå sig på reglerna och bestämmelserna - därför behöver man ibland ta hjälp av en skattekonsult. 

Utbildning

Akademisk utbildning med ekonomisk och/eller juridisk inriktning krävs. Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, men i första hand på Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi.

Motsvarande förberedande grundutbildning finns även på folkhögskolorna och erbjuds inom komvux.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  30 Lediga jobb som skattekonsult

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.