På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Revisor

Revisor

Som revisor granskar du en verksamhets redovisning och förvaltning, det vill säga hur ledningen styr verksamheten. Med hjälp av den information som framgår i redovisningen och i andra ekonomiska rapporter analyserar du om företagets ekonomi är god och om verksamheten bedrivs effektivt.

Att undersöka om det finns fungerande interna kontrollsystem ingår också i arbetet. Revisorn ger råd om vad man bör förbättra inför ett nytt verksamhetsår. Iakttagelser och bedömningar sammanfattas i en granskningsrapport. Revisorn gör också en kort revisionsberättelse.

Utbildning

För att bli auktoriserad revisor krävs att du genomfört en teoretisk och praktisk utbildning om totalt sex år samt därefter avlagt ett prov.

Den teoretiska utbildningen görs på universitet eller högskola och ska pågå under minst tre år. Den praktiska utbildningen sker under handledning av en auktoriserad eller godkänd revisor och även den ska pågå under minst tre år.

För mer information om vilka krav som ställs för att kunna få auktorisation, läs på Revisorsinspektionens hemsida samt på hemsidan för Branschorganisation för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare - www.far.se

Gymnasial grundutbildning ges på Ekonomiprogrammet.

Övrigt

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan ackord baseras på det antal enheter som producerades under en månad.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Revisorsassistenter sökes till Allegretto Revision

Arbetsgivare / Ort: Allegretto Revision AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Vill du utvecklas och ta ett nytt steg i din karriär? Vill du få möjligheten att bli en del av en framgångsrik revisionsbyrå? Just nu söker vi två stycken revisorsassistenter.


Om oss

Höga ambitioner, analytiskt tänkande, glädje. Vi är en revisionsbyrå med cirka 30 medarbetare, där möjligheten att anpassa sin egen roll är stor beroende på vad du har för karriärdrömmar och prioriteringar i livet. Ledstjärna för vår byrå är hög kvalitet med en hög servicenivå till våra kunder. Vi arbetar främst tillsammans med ägarledda företag i olika storlekar, men även noterade bolag, ideella organisationer samt bostadsrättsföreningar.


Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer inledningsvis att bestå av revision av ägarledda företag, enklare utredningar och skattefrågor. Du kommer snabbt få eget ansvar. Genom utbildning och praktisk erfarenhet ser vi till att du växer och får nya utmaningar i den takt som passar dig. Efter att du har lärt dig revisionshantverket kommer du successivt mogna in i rådgivarrollen. Under din karriär hos oss kommer du att få stöd och vägledning av en fadder och en coach, samt arbeta fram en personlig utvecklingsplan. Det finns med andra ord goda möjligheter för dig att växa och förverkliga din potential på Allegretto Revision.  


För att lyckas med rollen

För att lyckas hos oss krävs det att du har förmåga att kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor, har en hög social kompetens och är flexibel, utan att kompromissa med din noggrannhet. Som person lägger du ned stort engagemang i ditt arbete och gillar att arbeta självständigt och ta ansvar.

Vi söker dig som gillar entreprenörskap och vill vara med om en resa där du får utveckla arbetsplatsen tillsammans med oss, samtidigt som du utvecklas som person.

En grundförutsättning för att söka ett arbete hos oss är att du har en kandidatexamen inom företagsekonomi samt uppfyller Revisorsinspektionens teoretiska krav för auktorisation. Tidigare erfarenhet av bokföring är meriterande och du skall kunna kommunicera flytande med våra kunder i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Vårt erbjudande

Du erbjuds en tjänst i ett företag som du kan växa i. Vi erbjuder utveckling och kompetenshöjning för dig som vill satsa – en bra skola för dig som vill bli revisor, med möjlighet att bli delägare. Du har möjlighet att forma ditt arbetsinnehåll och din yrkesroll efter just dina kunskaper och talanger. Vi sitter i en nyrenoverad lokal på centrala Södermalm.


Vi eftersträvar att våra medarbetare ska 

  • Växa med uppgifter och personligt engagemang
  • Vara nyfikna, vilja se möjligheter och anta utmaningar
  • Utveckla och upprätthålla våra kundrelationer genom att leverera revisionstjänster med hög kvalité som kunden kan förlita sig på

Intresserad?

Välkommen med din ansökan till [email protected] Vi kallar till intervju löpande, därför ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti.

Anställningen påbörjas under hösten 2020 enligt överenskommelse.

Arbetsgivare
Allegretto Revision AB
RINGVÄGEN 100
10064 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.allegretto.se
Ansökan
Ansök senast 31 August (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.