På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utbildningsadministratör

Utbildningsadministratör

Andra benämningar för utbildningsadministratörer är bl a skolassistent, som ofta används på grund- och gymnasieskolor.

Utbildningsadministratör är en administrativ position, oftast på en högskola eller ett universitet, med ansvar för ett eller flera utbildningsprogram.

För att en utbildning ska kunna genomföras är det mycket som ska fungera, och det är ofta utbildningsadministratören som håller i trådarna genom att ansvara för studieadministrationen tillsammans med lärare, studierektor eller andra inom skolan eller organisationen.

I utbildningsadministratörens arbetsuppgifter kan ingå att registrera de nya studerande på skolan, att förbereda kursbetyg och examensbevis inför påskrift av rektor, rapportera in studieresultat i olika databaser, t.ex i LADOK (Sveriges utbildningsregister), rapportera in statistiska uppgifter till SCB, se till att de studerandes betyg och poäng kommer till CSN för att de studerande ska få ut de studiebidrag/studielån som de har rätt till.

Att följa upp resultat och göra utvärderingar av utbildningarna kan också höra till arbetsuppgifterna samt att delta i arbetet med att skapa nya kurser, till exempel genom att göra utredningar.

Utbildningsadministratörer kan också kombinera sina administrativa uppgifter med andra arbetsuppgifter, ex. kan de vara mentorer. En mentor har till uppgift att stötta och coacha elever under deras studietid på skolan.

Utbildning

Utbildningsadministratörer kan ha olika utbildningsbakgrunder. En utbildning inom pedagogik, ekonomi eller beteendevetenskap kan vara lämpliga inriktningar. Studier inom det ämnesområde eller program som man ska arbeta i är en annan väg.

Utbildningskraven för studieorganisatörer varierar. Det är vanligt med krav på högskoleutbildning med exempelvis pedagogisk inriktning, men gymnasial utbildning kan ibland räcka. På vissa företag kan interna utbildningar förekomma.

Arbetsplats

Utbildningsadministratörer finns vid grund- och gymnasieskolor, folkhögskolor, yrkeshögskolor, högskolor och universitet samt i organisationer, på företag och inom studieförbund.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

42 Lediga jobb

Administratör och ekonom

Arbetsgivare / Ort: Dille Gård AB / ÅS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Färdigheter
Krav
  • Ekonomiadministration
Meriterande
  • Utbildningsadministration

Om jobbet

Vill du komma till en rolig arbetsplats som utveklar och utbildar människor där inget är omöjligt? I så fall, kom och jobba hos oss på DIlle Gård!

Dille Gård Ab är ett litet dynamiskt företag med service, närhet, entreprenörsanda, hållbarhet och glädje som ledord i all vår verksamhet. Vi utbildar gymnasieelver inom djur och skog samt vuxenutbildning inom transport, skog och djur. Vi har ca 200 studerande och vi är ca 30 i personalgruppen.

Företaget ingår i koncernen Dille Bolagen Ab där 9 bolag samverkar. Det finns bla ett fastighetsbolag och ett avverkningsföretag i koncernen.

Vi söker nu en person som skall arbeta med skoldministration och ekonomi.

Skoladministrationen innebär att du hanterar hela processen från att en blivande studerande visar intresse för utbildning hos oss tills att de fått betyg och avslutat sina studier. Det betyder hantering av skoladministrativa system som Schoolsoft, Alvis, Google mfl.

Arbetsuppgifterna kring ekonomi handlar om löpande bokföring, fakturering för alla bolag i koncernen. En stor del av arbetet är direkt kopplat till det underlag som du som administratör skapat. Mycket av arbetet sker i systemet Fortnox.

Du kommer att samverka mycket med andra personer på ekonomi/admin-avdelningen.

Start enl överenskommelse, helst snarast. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval sker löpande. Ansökan endast via angiven epost.

Arbetsgivare
Dille Gård AB
Dille 226
83695 ÅS
Hemsida: www.dillegard.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Administratör

Arbetsgivare / Ort: Lunds Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Om jobbet
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Universitetsledningens kansli ger administrativt stöd åt universitetsledning och universitetsstyrelse. På kansliet arbetar åtta personer. En av våra medarbetare har nyligen övergått till nytt uppdrag och vi söker därför en ny person till vårt arbetslag. Arbetsuppgifter och ansvarsområden Som administratör vid Universitetsledningens kansli arbetar du med en rad frågor för att stödja universitetsledningens arbete, t. ex. möteshantering, förberedelser kring ledningsbeslut, besök, lokalbokning, avtalshantering, reseräkningar och minnesanteckningar/protokoll. Du innehar även rollen som registrator för avdelningen. Du måste vara beredd på att arbetsuppgifterna kan vara varierande både till innehåll och intensitet. Kansliet är en liten arbetsplats och vi behöver kunna ersätta varandras funktioner i olika sammanhang. Krav för anställningen Vi söker dig som har universitetsutbildning inom samhällsvetenskap, juridik, ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du ska vara en god skribent på svenska som är vårt myndighetsspråk. Universitetets internationella inriktning kräver även god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska. Erfarenhet av likartat arbete i offentlig sektor, gärna universitets- och högskolesektorn, är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. Ett serviceinriktat förhållningssätt kommer naturligt för dig och du har ett genuint intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du ska vara noggrann och ansvarsfull. Du ska tycka om att ha kontakt med många personer både internt och externt. Du är flexibel, har lätt att anpassa dig och ser möjligheterna i förändringar. Övrigt Provanställning kan komma att tillämpas. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Arbetsgivare
Lunds Universitet
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Notariemeriterade jurister till Barn- och elevombudet i Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Statens Skolinspektion
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Om jobbet
Barn- och elevombudets (BEO:s) uppgift är att se till att lagstiftningen mot kränkande behandling i skolorna följs. BEO handlägger inkomna anmälningar om kränkande behandling, informerar om lagen, ger råd och driver även skadeståndsprocesser mot skolhuvudmän för barns räkning. Fokus är att tillvarata barn och elevers rättigheter. BEO är en särskild funktion vid Skolinspektionens huvudkontor i Stockholm. Arbetsuppgifter  Som jurist på Barn- och elevombudet arbetar du i huvudsak med att utreda ärenden. I arbetsuppgifterna ingår att du såväl skriftligt som muntligt ska utreda anmälningar som inkommer till Barn- och elevombudet samt upprätta förslag till beslut. I ärenden där skadeståndskrav framställs ska du bevaka huvudmannens inställning samt i förekommande fall förbereda ärendet inför kommande process. I arbetsuppgifterna kan även ingå att hålla föreläsningar samt utforma och skriva remissvar. Du ska även besvara allmänna frågor om lagstiftningen från enskilda och skolhuvudmän. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med andra delar i Skolinspektionen.   Kvalifikationer Vi söker dig som har juristexamen. Du ska även vara notariemeriterad och ha avslutat din notarietjänstgöring under de senaste tre åren eller haft likvärdiga arbetsuppgifter under de senaste tre åren.     Vidare har du • välutvecklad kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift samt förmåga att kommunicera med olika målgrupper där skolhuvudmän, vårdnadshavare, barn och elever är viktiga målgrupper • mycket god samarbetsförmåga • integritet och är självständig • god analytisk förmåga och är noggrann   Det är meriterande med • erfarenhet av svensk diskriminerings- och skadeståndslagstiftning och dess tillämpning samt av lagstiftning inom skolområdet • erfarenhet av barnrätt och att samtala med barn i utsatta situationer Tjänsten Vi söker jurister med samma kravprofil. Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Skolinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Ansökan Klicka på knappen ansök nedan, bifoga personligt brev, cv coh dina notariebetyg. Sista ansökningsdag är den 14 maj 2021. Ansökan har dnr 2021:3067 . Vi ser fram emot din ansökan! Frågor Kontaktpersoner Kanslichef Malin Norell, tfn 08 586 0 80 42 Rekryterare Kristin Annerstedt, tfn 072-987 45 03 Fackliga företrädare Ida Strålin (Saco-S), tfn 08-586 08 8343 Ulf Pantzare (Fackförbundet ST) Telefon: 08-586 083 06.   I denna rekrytering har Skolinspektionen och Barn- och elevombudet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.  
Arbetsgivare
Statens Skolinspektion
Hemsida: http://www.skolinspektionen.se/
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Utbildningsadministratör vid Institutionen för teknik och samhälle

Arbetsgivare / Ort: Lunds Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Om jobbet
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Lunds universitet, LTH, Institutionen för teknik och samhälle bedriver forskning och högre utbildning genom dess avdelningar Miljö- och energisystem, Trafik och väg, samt Fastighetsvetenskap. Vi erbjuder nu en anställning som utbildningsadministratör. Arbetsuppgifter Anställningen innehåller ett brett register av arbetsuppgifter inom utbildningsadministration. I tjänsten ingår även allmän administrativ service och stöd gentemot de två avdelningarna Miljö-och energisystem och Trafik och väg. Tyngdpunkten ligger dock inom utbildningsadministration som bl.a. innebär administration kring antagning och inläggning av betyg för de kurser som ges inom ramen för avdelningarnas grund- och forskarutbildning. Hantering av kurshemsidor i Canvas, administration kring disputationer, tentamina, kursutvärderingar, lokalbokning samt arkivering av kursdokumentation liksom viss vägledning och rådgivning för studenter ingår också. Arbetet som utbildningsadministratör innebär omfattande kommunikation och täta kontakter med både lärare och studenter vid de båda avdelningarna. Vidare svarar utbildningsadministratören för den löpande informationen till studierektor och andra berörda om förändring av institutionens utbildningsutbud och det regelverk som styr utbildningsadministrationen inom universitetet. Anställningen innebär också kontakter och samarbete med studentorganisationerna i praktiska frågor. Arbetsuppgifterna innefattar också att ha medansvar för en väl fungerande service till avdelningarnas studenter, medarbetare och gäster bl.a. genom kommunikation via intranät och hemsida. Krav - Lägst gymnasieutbildning. - Minst 3-5 års erfarenhet från administrativt arbete. - Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. - Mycket god datorvana, inkl. MS Office samt användning av administrativa system. - Erfarenhet av utbildningsadministration från högskola/offentlig verksamhet, kursansvar, arbete med intern och extern kommunikation och disputationsadministration. - Dokumenterad erfarenhet av arbete med administrativa stödsystem för grund- och forskarutbildning, bl.a. Ladok, LUBAS, LUP, Canvas, Time Edit och W3D3.  Övriga meriter - Relevant högskoleutbildning eller enstaka högskolekurser. Vi kommer vidare att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till flexibilitet, god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling. Villkor Tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde 2021-09-01. Provanställning kan komma att tillämpas. Instruktioner för ansökan Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).   Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Arbetsgivare
Lunds Universitet
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Utbildningsadministratör, vikariat

Arbetsgivare / Ort: REGION ÖSTERGÖTLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Om jobbet
Enheten HR-specialistområden inom hälso- och sjukvårdens stab är en bred verksamhet som har i uppdrag att leverera utbildning, tjänster och service inom områdena strategisk personalförsörjning, kompetensstyrning, hälsofrämjande samt medarbetarskap/ledarskap. Beskrivs du ofta som en ”doer” och en administrativ klippa? Vi söker en vikarierande utbildningsadministratör och erbjuder dig en varierande roll med fokus på administration och att ge förstklassig service. Känner du igen dig i beskrivningen nedan välkomnar vi din ansökan! Arbetsbeskrivning I din roll som utbildningsadministratör är du självständig men samtidigt en viktig lagspelare. Du kommer att ingå i ett team med fyra engagerade medarbetare där lösningsfokus och god service är två starka drivkrafter. Hos oss är det en självklarhet att man hjälper varandra och har roligt tillsammans. Du kommer i huvudsak att arbeta med utbildnings- och ekonomiadministration. Vid det förstnämnda kommer du att arbeta tillsammans med flera programansvariga och utbildningsledare från olika verksamheter inom regionen. Här är det din uppgift att säkerställa en effektiv administration av såväl enskilda utbildningar som för helheten. Arbetsuppgifterna består bland annat av bokning av utbildningslokaler samt mycket kontakter med konferensanläggningar och ansvariga utbildare. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra utbildningsadministration i form av utskick av inbjudningar och program till både fysiska och digitala utbildningar samt administrera och publicera utbildningarna i regionens digitala utbildningskatalog. Ekonomiadministrationen innefattar grundläggande ekonomisk uppföljning samt fakturahantering. Utöver detta arbetar du även med att självständigt samordna andra uppdrag som exempelvis interna konferenser. Vid dessa tillställningar är du även ibland värd/värdinna. Vid behov stöttar du även upp med rekryteringsadministration i vårt rekryteringssystem. Utbildning och erfarenhet Du har gymnasieutbildning inom ekonomi eller administration och ett par års erfarenhet av utbildningsadministration. Du har även erfarenhet från något serviceyrke och från ekonomiadministration. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekryteringsadministration. Du har mycket god datorvana och kunskap i Officepaketet samt erfarenhet från något utbildnings-, ekonomi- eller rekryteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska. Personliga egenskaper Ditt arbetssätt kännetecknas av att du får saker och ting gjorda. Du är noggrann, systematisk och strukturerad och du förstår vikten av att ha ordning och reda på allt när man jobbar med administration och ekonomi. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har en naturlig förmåga att kommunicera och skapa bra samarbeten med både interna och externa funktioner. Anställning och information Detta är ett vikariat 100% under perioden augusti till december 2021 med placering i Linköping. Tillträde enligt överenskommelse. Upplysningar om tjänsten lämnas av: Enhetschef Helene Johansson, 010-103 05 26. Facklig företrädare för: SACO är Peter Hallberg, 010-103 05 65. Vision är Elin Bergström, 010-103 01 44. Ansökan Sista ansökningsdag är den 16 maj 2021. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänt Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210675. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Region Östergötland
Arbetsgivare
REGION ÖSTERGÖTLAND
Hemsida: www.regionostergotland.se
Ansökan
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.