På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Undervisningsråd

Undervisningsråd

Undervisningsråd är titeln för ett flertal befattningshavare inom Statens skolverk och Statens skolinspektion.

Utbildning

För att bli undervisningsråd krävs det högre, akademisk utbildning, helst med pedagogisk inriktning, dvs man måste ha en 3-årig kandidatexamen på högskola/universitet. Man måste alltså vara akademiker.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

77 Lediga jobb

SiS ungdomshem Vemyra söker rektor till Tegeskolan

Arbetsgivare / Ort: Statens Institutionsstyrelse
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rektor

Om jobbet
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk. ARBETSUPPGIFTER Som rektor på SiS ungdomshem Vemyra har du ett livsviktigt uppdrag där du ansvarar för skolverksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för den pedagogiska utvecklingen av skolan och att undervisningen riktas mot de nationella skolmålen. I skolan finns ett gäng drivna lärare som under hösten kommer att bli flera. Majoriteten av eleverna hos SiS har haft tidigare problem i skolarbetet och har stora behov av att kompensera för bristande skolgång. SiS skola har därför en viktig roll inom institutionsvården. Vi arbetar utifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet. Rektor rapporterar till institutionschefen och har personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar. Vidare ingår rektor i institutionens ledningsgrupp. Som medlem i ledningsgruppen har du ett utpekat ansvar att företräda skolan men också ett delat ansvar för hela institutionens verksamhet. KVALIFIKATIONER Arbetet som rektor inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen som med våra samarbetspartners, t ex de kommunala skolverksamheterna. Du behöver besitta god förmåga att skapa respektive bibehålla relationer samt att engagera din personal och skapa förutsättningar för ett arbetsklimat präglat av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha: - lärarexamen - erfarenhet av arbete som rektor - drivit pedagogiskt utvecklingsarbete och systematisk kvalitetsarbete - erfarenhet av pedagogiskt arbete Det är meriterande om du har: - rektorsexamen - specialpedagogisk kompetens - arbetat med elever i behov av stöd - arbetet med ungdomar i institutionsvård - arbetat med informations- och kommunikationsteknologi (IKT) inom utbildning Erfarenhet av ledarskap är ett krav. ÖVRIGT SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Arbetsgivare
Statens Institutionsstyrelse
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Rektorspoolen söker rektor med erfarenhet av vuxenutbildning

Arbetsgivare / Ort: Proacademic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rektor

Om jobbet
Rektorspoolen AB och dess moderföretag ProAcademic AB är specialiserade på rekryteringar och interimslösningar inom utbildningssektorn. Skall du hyra rektor? www.rektorspoolen.se http://www.rektorspoolen.se/hyr-en-rektor/ Skall du rekrytera rektor eller skolchef? www.proacademic.se Vi söker en erfaren rektor med som har arbetat med vuxenutbildning för ett interimsuppdrag i Helsingborg. Arbetsuppgifter i korta drag: Leda den pedagogiska verksamheten, vilket innebär ansvar för personal, ekonomi och studerande.  Kvalifikationer: Pedagogisk examen. Erfarenhet av att arbeta som rektor inom vuxenutbildning. Meriterande om du har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Personliga egenskaper: Vi söker en trygg ledare som kan inspirera sina medarbetare att ge de studerande en högklassig utbildning i en lugn och trivsam miljö. Om du har fyllt 60 år så ser vi det som meriterande. Ansvarig för rekryteringen är: Jonas Berkling, Rektorspoolen AB telefon: 0709-202 333.   Du är varmt välkommen med din ansökan. Ansök snarast, urval görs löpande.   
Arbetsgivare
Proacademic AB
Hemsida: http://www.proacademic.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Avarn Security söker en utbildningsansvarig till Oskarshamn

Arbetsgivare / Ort: Avarn Teknik Öst AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Utbildningschef

Om jobbet
Avarn Security erbjuder nu en ny spännande tjänst som utbildningsansvarig med placering på skyddsobjekt i Oskarshamn. Rollen är central i vårt uppdrag att leverera högkvalitativa skyddsvaktstjänster till kund. Som utbildningsansvarig har du ansvaret för våra medarbetares utbildning, såväl kund- som branschspecifika utbildningar där du upprättar och följer upp individuella utbildningsplaner samt övrig kompetenshöjning inklusive övningsverksamhet. Anställningsform: Heltid, tillsvidare Arbetstider: Dagtid, måndag –fredag. Kvällsarbete kan förekomma vid enstaka tillfällen. Lön: Enligt överenskommelse Tillträde: Enligt överenskommelse, dock under hösten 2021 I din roll ingår att motivera och utveckla våra medarbetare. Du ansvarar för utbildningar för en större personalgrupp med både heltids-, deltids- och behovsanställda. Kvalifikationer Du behöver kunna kommunicera väl, vara rak och tydlig, vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt där du involverar medarbetare i förändringsprocesser för att skapa delaktighet. Du har förmågan att bygga relationer med både kunder och medarbetare. Vidare ser vi det som en förutsättning att du har förmågan att strukturera och prioritera. Vi söker dig som har erfarenhet av att säkerställa en god leverans med rätt kvalitet och som motiveras av ansvar och samarbete. Du har med fördel god förståelse för säkerhetsbranschen samt tidigare erfarenhet av utbildning i  någon form på ett professionellt och ansvarstagande sätt. Tidigare erfarenhet från säkerhetsbranschen  är meriterande men inte avgörande, däremot lägger vi stor vikt vid din förmåga att inspirera och vilja att utveckla  andra. Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag och du behöver därför genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är också en förutsättning för anställning. Urval av kandidater sker löpande - vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen. Vid tjänstespecifika frågor är du välkommen att kontakta regionchef Robin Melander på [email protected] eller +46 (0)10-222 38 32 eller driftchef Jeanetth Hällentorp på [email protected]  eller +46 (0)10-222 2026.     Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Teknik Öst AB
Hemsida: http://www.nokas.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Framtidens rektor till PeterSvenskolan Landskrona

Arbetsgivare / Ort: Pysslingen Förskolor och Skolor AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rektor

Om jobbet
Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Idag finns det 28 grundskolor inom Pysslingen, flertalet med integrerade förskolor och fritidshem. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor. Petersvenskolan i Landskrona är en F-9 skola i centrala Landskrona. Skolan grundades 2013 i nya lokaler som ligger centralt med närhet till parker, teater, museum och mycket mer som Landskrona har att erbjuda. Idag är vi ca 260 elever och 30 medarbetare. Ditt uppdrag Vi söker nu en rektor som vill vara med och ta Petersvensskolan Landskrona in i framtiden tillsammans med medarbetare, barn, vårdnadshavare och övriga rektorer inom Pysslingen skolor. Ditt uppdrag är att leda och utveckla Petersvensskolan Landskrona. Du har ett övergripande ansvar för barn och elever, medarbetare, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. Som rektor leder du de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans kvalitetsarbete, utveckling och framtid och företräder skolan i olika externa sammanhang, kommuner och myndigheter. Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande rektorsuppdrag där du tillsammans med kompetenta medarbetare utvecklar och driver verksamheten. På skolan har du hjälp av en biträdande rektor och engagerade medarbetare. Utöver det har du stöd av din skolchef, verksamhetsutvecklare och ett nätverk av rektorskollegor inom Pysslingen skolor samt stabsstöd inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring. Din profil Den vi söker är en skolledare inom grundskolan med ett stort intresse för hela elevens resa, från förskoleklass till årskurs nio. Vidare är du väl förtrogen med skolans styrdokument, har erfarenhet av arbete med elevhälsa samt erfarenhet av att självständigt hantera ekonomiskt ansvar för en skola. Du ska vara trygg med att genomföra förändringsarbete samt vara nyfiken på framtiden och vår omvärld. Vi söker dig som kan driva verksamheten genom ett tydligt ledarskap och samtidigt inkludera, motivera och engagera personalen. Du kan fatta svåra beslut och skapa strukturer som bidrar till trygghet. Du visar mod genom att stå för de beslut som tas och gör de avvägningar som krävs för skapa den bäst möjliga verksamheten för våra elever och medarbetare. Du drivs av möjligheten att påverka och har ett tryggt och stabilt ledarskap. När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens och elevernas bästa. Du levererar vad du lovar, strävar efter att nå resultat med bästa möjliga kvalitet. Övrigt Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy och du får självklart även kollektivavtalade förmåner och försäkringar samt friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning. Placeringsort Landskrona. Har du frågor kontakta gärna Skolchef Sandra Richter, epost: [email protected] , tel: 076-105 60 36. Skicka in din ansökan redan idag. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löper ut. Sista ansökningsdag är 26e september 2021. Tjänsten tillträdes i december 2021 eller enligt överenskommelse. Vi har gjort vårt val av annonseringsplattform och undanber oss förfrågningar från externa leverantörer. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pysslingen Förskolor och Skolor AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Verksamhetschef för gy, vux och elevhälsa

Arbetsgivare / Ort: Motala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolchef/Skoldirektör/Skolledare

Om jobbet
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen. Verksamhetsområdet gymnasium, vuxenutbildning och elevhälsa har en varierande verksamhet som riktar sig till ungdomar och vuxna. Våra enheter präglas av god kvalité, närhet och att vi arbetar aktivt för att skapa trygga och berikande möten mellan människorna som finns i verksamheterna. Vårt mål är att våra studerande och deltagare ska lämna utbildningen rustade med möjligheten att välja sin framtid och stolt tänka tillbaka på sin studietid. ARBETSUPPGIFTER I rollen har du ett övergripande ansvar för verksamhets/utvecklings-, samordnings-, personal-, ekonomi- och resultatansvar inom verksamheten. Tjänsten är underställd förvaltningschefen och ingår i bildningsförvaltningens ledningsgrupp som består av övriga skolformer. Det ingår även att ha en löpande dialog med bildningsnämnden. En viktig del i arbetet är att du har såväl vilja som förmåga att sträva efter koncernnytta. Verksamhetschefen leder verksamheten som idag består av tio chefer. Tillsammans ska ni utveckla verksamheten inom bildningsförvaltningen så att denna står rustad för de förändringar som kan komma att påverka vår organisation i framtiden. nom vår organisation har verksamhetschefen: - övergripande ansvar för personal - personalansvar för enhetschefer/rektorer - ansvar för samordning och fördelning av ekonomi, ledningsresurs och uppdrag mellan enheter efter behov och uppdrag - övergripande ansvar för och samordning av verksamhetens arbetsmiljö, fastighetsfrågor, resultat- och kvalitetsuppföljning samt gemensamt utvecklingsarbete - övergripande verksamhetsansvar vid elevärenden - ansvar för att initiera och driva förbättringsområden utifrån politiska mål - ansvar för verksamhetens ledningsgrupp och ev. andra verksamhetsgemensamma forum KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har pedagogisk utbildning på högskolenivå och det är meriterande om du har gått rektorsutbildningen. Du ska ha tidigare chefserfarenhet, gärna från något av de verksamhetsområden som ingår i tjänsten. Har du arbetat med att vara chef över chefer är det meriterande. Vidare ska du ha god kunskap om hela skolan och dess värld och det är viktigt att du även har god kunskap och förståelse för de utmaningar och uppgifter verksamheten står inför; såsom ökad måluppfyllelse inom skolan, utveckla vår förmåga att ännu bättre möta varje elev samt utveckla vår förmåga att möta nyanlända elever. Du har även insikt och förståelse för arbete i politiskt styrd organisation. Du ska vidare också ha kunskap om och intresse för ett aktivt ledarskap samt styrning och ledning ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Vi söker vi dig som är engagerad, tydlig och har en förmåga att samverka på ett öppet och förtroendefullt sätt. Du skapar ett positivt och innovativt klimat som främjar förtroende. Som person är du trygg i dig själv och lyhörd samtidigt som du tänker strategiskt och har ett helhetsperspektiv. Du sätter upp tydliga mål för din verksamhet och kommunicerar dem, håller tidsplaner och följer upp resultat. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå de gemensamma målen. Vidare är du även förändringsorienterad och flexibel. Vi förutsätter att du som söker har fokus på ett gott ledarskap med förmåga att motivera och influera människor. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Arbetsgivare
Motala kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.