På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gymnasiestrateg

Gymnasiestrateg

Gymnasiestrategen är underställd skolchefen för gymnasieskolan. Arbetet går ut på att fokusera på kommunens strategiska mål om höjd utbildningsnivå och på att höja kvaliteten i gymnasieskolan. Dessutom ingår omvärldsbevakning och att vara ett stöd för gymnasiechefen i olika ärenden.

Utbildning

Passande utbildningsbakgrund är lärarexamen, men även annan högskoleutbildning med i första hand beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning kan också vara lämplig för att kunna få jobba som gymnasiestrateg.

Övrigt

Du som är intresserad av yrket gymnasiestrateg, kanske också finner andra yrken av intresse, förslagsvis kan du kika på följande yrkespresentationer: Praktiksamordnare, Vetenskapskommunikatör, Psykologisk coach och andra yrken inom område Pedagogiskt arbete.

Lilla ordboken
Case – en undervisningsmetod som kopplar ihop det man lär dig i skolan med det som händer i samhället; i undervisningen enligt case utgår man från verkligheten, arbetar över ämnesgränserna och i mångt och mycket med hjälp av världen utanför klassrummet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.